cookie-og-privatlivspolitik

11

Billeder

Fremmødet i Sakskøbing Sportscenters Hal A var ganske pænt til det med spænding imødesete borgermøde om Sakskøbing Højvandssikring. Store mængder af indstrømmende vand giver store udfordringer i bunden af Sakskøbing Fjord. Sådan har det været mange gange før, og nu skal der gøres noget ved problemstillingen. Der er høring omkring sluseprojektet frem til 15. december.
Foto: Jan Knudsen

Guldborgsund

Sluseplan mødt af stor interesse

BILLEDSERIE: Cirka 80 fremmødte deltog i borgermøde om højvandssikring til anslået 20,3 millioner kroner.
07. november 2019 kl. 15:10 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

SAKSKØBING - Det er en glædens dag i dag.

Sådan lød det fra Henning Tønning, formand for Fællesrådet for Sakskøbing og omegn, om det sluseprojekt, der skal løse Sakskøbings problemer med oversvømmelser. Onsdag aften var det tid til fremlæggelse af de mange detaljer omkring sluseprojektet på et borgermøde, som også er en del af den igangværende høring.


Næsten fem år siden

Helt tilbage til 21. januar 2015 blev en ansøgning fra det lokale fællesråd om at kystsikre i Sakskøbing Fjord sendt til Guldborgsund Kommune. Derfor var der også set frem med spænding til onsdagens borgermøde hos mange af de fremmødte ejere af de cirka 180 ejendomme tæt ved og omkring det kommende sluseprojekt.

- Jeg tror, hvis der bliver sagt nej til det her, så bliver det rigtig svært at bringe projektet op igen, lød det fra fællesrådsformand Henning Tønning.


Lov, jura og deling

Herefter fulgte først en gennemgang af ikke mindst den gældende kystbeskyttelseslov og juraen omkring hele sluseprojektet med partsdeling med mere. Den gennemgang sørgede Frederik Cordes, leder af naturafdelingen ved Center for Teknik & Miljø, for at afvikle. Gennemgangen kastede adskillige spørgsmål af sig til både koteanbefalingen fra Kystdirektoratet på de 2,2 meter samt ikke mindst en eventuel mulighed for at inddrage forsikringsselskaber til at bistå økonomisk til projektet.

- Ved sidste stormhændelse med oversvømmelser udbetalte forsikringsselskaberne et sted mellem 4 og 6 millioner kroner alene til husejere i Sakskøbing, supplerede Frederik Cordes, der dog ikke kunne garantere forsikringsselskabernes motivation til at bistå økonomisk til selve sluseprojektet.

Undervejs i den tekniske gennemgang af skitseprojektet fra 2017 blev der også stillet spørgsmål til, om ikke det kunne være en god idé at sætte pumper op ved selve slusen tæt ved Maltrup Vænge.

- Det har været overvejet, men det er ikke indarbejdet i projektet, tilføjede Frederik Cordes.

I skitseprojektet opereres der i øvrigt med fire hovedelementer, og det er en mobil sektion, et jorddige, en spunscelledæmning og porte.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce