cookie-og-privatlivspolitik
De blå modulbyggerier giver politiet mulighed for at arbejde under bedre forhold.

10

Billeder

De blå modulbyggerier giver politiet mulighed for at arbejde under bedre forhold.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Slut med at stå ude i kulden

BILLEDSERIE: Nye bygninger giver grænsekontrollen bedre muligheder.
24. januar 2020 kl. 13:21 Af Andreas Johansen

Annonce

GEDSER Vejret ved Gedser var, som det har været det meste af vinteren. Lunt for årstiden, men overskyet og med enkelte regndråber, der hang faretruende i horisonten.

På sådanne dage er det særligt rart at kunne gå indenfor i læ for elementernes rasen, og det kan politibetjentene, der på fjerde år står for den midlertidige grænsekontrol, nu endelig gøre i ro og mag.

Tidligere har de været nødt til at dele lokaler med Toldstyrelsen, men torsdag indviede fungerende politidirektør Lars Harvest den blå bygning på havnen ved Gedser.

- Det er dejligt, vi nu kan tage disse bygninger i brug. Hidtil har vi lånt toldernes bygninger, og det vil jeg gerne sige tak for, men nu får de lov at få deres lokaler for dem selv igen. Så vil jeg sige stor tak til Scandlines, der har givet os lov til at opføre bygningerne på deres arealer, og så vil jeg indvie denne nye bygning ved at se, om mit adgangskort virker, sagde den fungerende politidirektør til spredte grin fra kollegaer og den fremmødte presse.

Anton Havegård, vicepolitiinspektør og leder af udlændingekontrolafdelingen i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds, er glad for, at grænsekontrollanterne for fremtiden kan søge ly i egen bygning.

- Vi har indrettet bygningen her, så vores ansatte også kan sagsbehandle mellem færgeafgangene. Og så er der plads til teknisk udstyr og faciliteter til, hvis vi bliver nødt til at anholde nogen, forklarer Anton Havegård.

Han sætter pris på, at de ikke længere skal dele hus med tolderne på færgehavnen i Gedser.

- Vores samarbejde med tolderne er heldigvis godt, vi samarbejder dagligt med dem, men deres faciliteter er bygget udfra deres behov, så pladsen har været lidt trang hos dem. Men jeg vil gerne sende en stor tak til Toldstyrelsen. Vi har haft grænseindsatsen i omkring fire år, og det har garanteret også været til ulempe for dem at huse os, forklarer vicepolitiinspektør Anton Havegård.

Politiinspektør Kim Kliver er glad for, at de nye bygninger understøtter det politiarbejde, der udføres på havnen:

- Da vi i sin tid iværksatte den midlertidige grænsekontrol, rykkede vi ind i nogle bygninger, der ikke var beregnet til den slags arbejde eller den mægnde mennesker. Nu sidder vi i denne her nye bygning i Gedser, og den understøtter vores arbejde med sagsbehandlingen bedre. Bygningen gør vores arbejde bedre, siger Kim Kliver.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce