cookie-og-privatlivspolitik
Fem koncentrerede elever fra Nordbyskolens 6.C deltog i Smart Parat Start med holdnavnet Muskesmarterne.

10

Billeder

Fem koncentrerede elever fra Nordbyskolens 6.C deltog i Smart Parat Start med holdnavnet Muskesmarterne.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Smart Parat Start: Skoleelever dystede onsdag i paratviden

BILLEDSERIE: Kun én klasse kunne gå videre i konkurrencen om at blive Danmarks klogeste.
06. december 2018 kl. 16:42 Af Maria Juel Glasius, Maria Juel Glasius

Annonce

NYKØBING Hvilken galakse kan man tydeligst se udover vores egen, Mælkevejen? Hvem får Andersine kærlighedsbreve fra udover fra Anders And? Og hvad hedder det krydderi, man bruger i luciaboller?

Spørgsmålene herover blev - blandt mange flere - stillet under onsdagens anden runde af Smart Parat Start på Hovedbiblioteket i Nykøbing. Konkurrencen er landsdækkende for elever i 6. klasse og er arrangeret af Slots- og Kulturstyrelsen samt af kommunernes børnebiblioteker. Skolerne kunne stille med fem elever fra hver klasse, og i formiddagens anden runde dystede tre klasser fra Nordbyskolen og to klasser fra Nysted Skole.

Team Bæltedyr, også kendt som 6.A fra Nordbyskolen, indledte første runde med spørgsmål fra gaming-kategorien. De tre spørgsmål handlede om computerspillet Fortnite, og samtlige drenge fra tilskuerrækkerne hoppede i stolene af begejstring, da de opdagede, at de kendte svarene. De måtte dog nøjes med at hviske dem til hinanden.

Det var Team Bæltedyr og Muskesmarterne fra Nordbyskolens 6.A, der hurtigst trak fra de øvrige hold. Muskesmarterne kiggede forventningsfuldt op, da de tre spørgsmål om det seneste VM i fodbold blev læst op. Man fornemmede som tilskuer, at det var en vigtig kategori. Det var ikke her, at man skulle miste tre point. Og gjorde de så det? Det kan du bide dig selv i stadionpølsen på, at de ikke gjorde.

Ved afslutningen af sidste runde var der dødt løb mellem Muskesmarterne og Team Bæltedyr, men kun ét hold kunne komme i finalen. De valgte derfor hver især en ny kategori. Team Bæltedyr kendte ikke svaret på det første spørgsmål om luciabollernes dyre krydderi. Det andet spørgsmål missede man, og det sidste havde man ikke noget bud på.

Eleverne fra 6.C hoppede op på stolene. Nu skulle Muskesmarterne bare have ét point. Allerede inden spørgsmålene blev læst op, var jublen så høj, at det ikke rigtig var muligt at høre, hvad de egentlig svarede, men det blev godkendt. Muskesmarterne vandt anden runde, ligesom holdet også tog sejren over Nykøbing Falster Realskole i finalen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sygehusene yder over evne 21. juli 2019 kl. 22.30

AF: MARTIN WOUTERS

stormøde mellerm… 21. juli 2019 kl. 08.57

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

Annonce