Annonce
Guldborgsund

Smittefaren udskyder Vegvisir Race til 2021

Der plejer at være stor aktivitet på Vikingebroen under Vegvisir Race, men sådan bliver det ikke i år. Arrangementet er nu lagt ned og udskudt til næste år. Foto: Anders Knudsen/arkivfoto

Nyheden kommer efter, at de fem lokale sejlklubber, der er medarrangører, trak sig fra årets sejlads forleden.

GULDBORGSUND Der bliver ikke noget Vegvisir Race i år.

Det står klart efter, at Guldborgsund Kommune, der er blandt arrangørerne, onsdag aften meldte ud, at årets sejlads droppes.

Beslutningen kommer få dage efter, at de fem lokale sejlklubber, der sammen med kommunen og Morten Brandt Rasmussen står bag begivenheden, trak sig.

Udskydelsen af sejladsen ærgrer formand for kultur-, fritids- og bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune, Martin Lohse (G).

- De lokale sejlklubber og de mange frivillige udgør hjørnestenen i afviklingen af kapsejladsen. Det gode samarbejde med sejlklubberne er helt afgørende for os, og vi ser derfor fremad og glæder os til 2021, hvor vi satser på at være tilbage for fulde sejl, siger han.

Håbede til det sidste

Vegvisir Race skulle 3.-5. september havde været afviklet for fjerde gang. Morten Brandt Rasmussen har udviklet Vegvisir Race-brandet og -konceptet, er hovedarrangør af kapsejladsen og har lagt meget tid og energi i både konceptet som helhed såvel som årets kapsejlads.

Derfor ærgrer det ham også, at årets sejlads, der var blot to uger væk, nu må udskydes.

- Jeg er selvfølgelig først og fremmest skuffet over, at årets kapsejlads ikke bliver en realitet. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg havde håbet til det sidste på en løsning, som muliggjorde gennemførslen af kapsejladsen, siger han.

Da Folketidende talte med ham mandag, efter sejlklubberne havde trukket sig, var beskeden, at der tirsdag eftermiddag ville finde det, han kaldte et afgørende møde sted. Udfaldet af dette skulle afgøre, om der blev en sejlads i år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Passer på medlemmer

Det var allerede fredag eftermiddag i sidste uge, at de fem sejlklubber nåede til enighed om, at de ville trække sig fra planlægningen af årets Vegvisir Race.

Årsagen var coronavirussens seneste udvikling, samt at regeringen ikke som ventet lempede på forsamlingsforbuddet som følge af denne udvikling. Og ikke mindst medlemmernes sikkerhed, lød det fra Sejlklubben Vikingens formand Carl Erik Juel Hansen, der var blandt dem, der havde lagt mange timers arbejde også i dette års sejlads.

- Når man kigger på, hvordan udviklingen i coronasmitten foregår i landet, ser på smittekurver, hvad der sker omkring ørerne på os, kommunen aflyser Foreningernes Dag, så er vi kommet til den konklusion. Vi i frivilliggruppen er i den tredje alder og i risikogruppen, og vi kan ikke leve med, at nogen af vores medlemmer bliver smittet med corona på grund af Vegvisir, sagde han da.

Han gav i samme forbindelse håb for, at Vegvisir Race er tilbage i 2021, og det med sejlklubberne som medarrangører, som de har været det gennem de hidtil så succesfulde sejladser.

- Vi har bestemt ingen intentioner om ikke at være det. Vi vil ikke nedskalere eller gøre noget andet ved Vegvisir. Vi vil blot udskyde det til næste år, sagde han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Planlagde festivalplads

Hvordan forholdene bliver for sejladsen i 2021 er endnu uvist. Men op til årets sejlads var en lang række nye initiativer sat i søen.

Vikingebroen, hvor der plejer at være så stor aktivitet, var i år lukket for adgang for tilskuerne, da de ville komme til at stå for tæt der.

I stedet skulle det blå hegn på industrihavnen for første gang i mange år åbnes for offentligheden, så der her var festivalplads, ligesom starten på sejladsen var flyttet ud for denne.

Storskærm, hvor sejladsen kunne følges, et kunstskib, boder og mere skulle være med til at give den fest, byen ifølge Carl Erik Juel Hansen fortjente efter de mange aflysninger af arrangementer gennem året.

Nu er Vegvisir Race skrevet på den stadigt voksende liste over sådanne.

  • Der plejer at være stor aktivitet på Vikingebroen under Vegvisir Race, men sådan bliver det ikke i år. Arrangementet er nu lagt ned og udskudt til næste år. Foto: Anders Knudsen/arkivfoto
Annonce
Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Annonce
Annonce
Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

112

15-årig fremstillet i retten efter overfald: Her er afgørelsen

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

112

Rystet far om redningskvinde: - Vi er hende meget taknemmelig

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

112

Nye detaljer: Overfaldet to gange - ikke under 13 spark

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Annonce
Annonce
112

Hunde redder kvinde fra kraftig brand

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

112

Efter voldsomt overfald: Politiet kommer med nyt om 15-årig drengs tilstand

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt