cookie-og-privatlivspolitik
Det politiske kvindenetværk Champagneklubben er unik for Guldborgsund og er baseret på støtte, fællesskab og forståelse.

2

Billeder

Det politiske kvindenetværk Champagneklubben er unik for Guldborgsund og er baseret på støtte, fællesskab og forståelse.
Foto: Flemming K. Karlsen

Guldborgsund

Snart valg: Her støtter de kvinder i at søge magten

Politisk netværk håber, at flere kvinder vil søge ind i politik.
18. september 2021 kl. 07:00 Af Maria Glasius Lange

NYKØBING Man hører ofte, at det er familieidentitet og travlhed i hjemmet, der er en stor årsag til, at byråd og Folketinget ikke består af flere kvinder.

Men er det også sandheden, eller er der en anden forklaring?

Sandheden kender Ulla Munksgaard fra Alternativet ikke nødvendigvis, men hun vil enormt gerne hjælpe flere kvinder med at lytte til deres mavefornemmelse og fremme de positive historier.

Det gør hun som en del af det politiske kvindefællesskab Champagneklubben.

Klubben er ganske unik for Guldborgsund, hvor andelen af kvinder i byrådet er på 32,84 procent.

Annonce

Selv om det ligger 1,64 procent over landsgennemsnittet, vil netværket gerne arbejde for en højere andel af kvinder ved magten.

Derfor arbejder man på at sikre, at flere end 32 procent af navnene på stemmesedlen er kvinder.

- Hvis udfordringen ligger i at få familielivet til at fungere, kan det måske klares ved at tale med sin mand om sine politiske drømme. Det støtter vi kvinderne i. Men det kan også være et stort skridt at blive offentligt kendt. Dit navn og adresse står på hjemmesiden og på læserbreve, og det kan give hadefulde kommentarer. Når det sker, tager vi det op, siger Ulla Munksgaard og tilføjer, at hun oplever en større angst for at promovere sig selv nu i forhold til i 00'erne.

- Men jeg tror, at Champagneklubben kan være med til at afhjælpe den angst. Vi hjælper hinanden med at tale det negative igennem og huske hinanden på alt det positive.

Hun mener, at Metoo-debatten har været med til at rykke ved en usund kultur i flere partier, i og med at der har været konsekvenser.

Annonce

Lørdag 25. september er Champagneklubben vært ved en heldagsfestival på Torvet i Nykøbing.

Her kan man blandt andet høre om motiverne for at stille op hos de kvindelige lokalpolitikere forud for det kommende valg, og man kan høre partiledere og borgmestre forklare, hvordan de arbejder for at få flere kvindelige kandidater i deres partier.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce

ANNONCE