cookie-og-privatlivspolitik
En del af brugerne af Værestedet "Stop op" i Nysted fik en mulighed for en lille sommerferie, efter coronavirussen havde budt på et trist forår.

2

Billeder

En del af brugerne af Værestedet "Stop op" i Nysted fik en mulighed for en lille sommerferie, efter coronavirussen havde budt på et trist forår.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

Socialt udsatte fik stor glæde af aflyst folkemøde

Kommunen havde bestilt 14 sengepladser til byrådsmedlemmer og embedsmænd, og da pladserne ikke kunne refunderes, fik det kommunen til at tilbyde en tur til brugere af værested.
07. august 2020 kl. 16:50 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

GULDBORGSUND En gruppe udsatte borgere fra Guldborgsund Kommune kunne tidligere på sommeren nyde godt af, at Folkemødet på Bornholm i år var aflyst på grund af corona-restriktionerne.

Kommunen havde bestilt 14 sengepladser til byrådsmedlemmer og embedsmænd, og da disse ikke kunne refunderes, fik det kommunen til at tilbyde en tur til Bornholm til brugere af værestedet "Stop op" i Nysted i stedet. Og det havde stor betydning for brugerne, der er sindslidende og psykisk sårbare. Det fortæller frivillig leder af værestedet Jens Rasmussen.

- Turen gik fantastisk, de var så glade for det. Det er en gruppe borgere, der godt kunne trænge til at komme hjemmefra, efter de har siddet spærret inde under coronavirussen, siger Jens Rasmussen.

- Vi havde nogle af de nye brugere med, og de blev rystet sammen med de andre. Det har givet meget sammenhold, for de lærte hinanden at kende på en bedre måde, uddyber lederen.


Taler stadig om turen

De 13, der, inklusive Jens Rasmussen, var afsted, efter der indfandt sig et sent afbud, overnattede i Hasle, og dagene blev brugt på at komme rundt og se seværdigheder som Hammershus og en sommerfuglepark.

- De snakker om det endnu, og vi vil fra Stop op gerne sende en stor tak til kommunen og John Brædder for turen, siger Jens Rasmussen.

Borgmesteren var da også glad for, at de 30-40.000 kroner, overnatningen i syv feriehytter i fire nætter kostede, ikke var smidt ud af vinduet - samt at andre fik glæde af det.

- Jeg vendte forskellige muligheder med direktionen for, hvordan vi i kommunen kunne få noget ud af de penge, der var brugt, og der faldt valget på de her borgere, der normalt ikke får sådan nogle ture uden fonde og tilskud. Det vurderede vi, at de kunne få stor gavn af, og det er også den tilbagemelding, vi har fået efterfølgende, siger han.

Årets Folkemødet, hvor politikere og mange andre mødes til debatter med mere, skulle have været sjette gang, kommunen sendte byrådsmedlemmer og embedsmænd til Bornholm.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce