cookie-og-privatlivspolitik
Mange danskere har svært ved at holde styr på økonomien. 200.000 er således registreret som dårlige betalere, og ifølge Dansk Folkehjælp har endnu flere udfordringer.
Mange danskere har svært ved at holde styr på økonomien. 200.000 er således registreret som dårlige betalere, og ifølge Dansk Folkehjælp har endnu flere udfordringer.
Foto: Dansk Folkehjælp

Guldborgsund

Søger hjælp til at hjælpe folk med rod i økonomien

Dansk Folkehjælp har brug for flere hænder i arbejdet med økonomisk rådgivning.
09. oktober 2021 kl. 09:09 Af Niki Treumer Mogensen

NYKØBING Dansk Folkejælp har siden 2012 drevet frivillig økonomisk rådgivning, og efterspørgslen er stor lokalt.

Derfor søges der flere hænder til at hjælpe borgere med økonomiske udfordringer.

Interesserede frivillige kan komme til informationsmøde 11. oktober klokken 17 hos Dansk Folkehjælp, der findes på Brovejen 4 i Nykøbing.

Hjælpen er vigtig, fortæller generalsekretæren i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem.

- Familier på overførselsindkomst har en stor risiko for at sidde fast i fattigdom, og såvel børn som forsørgere slås med afsavn som følge af gæld og fattigdom. Her er der ofte tale om familier, som ikke har andre alternativer til rådgivning end den som frivillige kan tilbyde. Dansk Folkehjælp ønsker at give disse familier hjælp og rådgivning således, at deres livssituation forbedres og de igen genvinder kontrollen med egen privatøkonomi, udtaler han i en pressemeddelelse.

Annonce

Rådgivningen sker lokalt i samarbejde med Guldborgsund og Lolland kommuner, og Dansk Folkehjælp er på samme vis til stede i i alt 25 kommuner.

Rådgivningsforløb varer typisk fire-otte måneder, og her hjælpes borgere med ting som en gennemgang af familiens økonomi, udarbejdelse af budget, hjælp til dialog med kreditorer, rådgivning om afdrag på gæld, gode råd omkring besparelser med videre.

Målgruppen er økonomisk udsatte borgere og familier, der har mistet overblikket over deres økonomi.

Ifølge RKI's seneste rapport er knap 200.000 personer i Danmark registreret som dårlige betalere. Der er dog langt flere gældsramte, da forældelsesfristen for gæld er lang, lyder det fra Dansk Folkehjælp.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE