cookie-og-privatlivspolitik
Kjeld Christensen forsøger som formand for Danmarks Tivoli Forening at råbe politikerne op.

2

Billeder

Kjeld Christensen forsøger som formand for Danmarks Tivoli Forening at råbe politikerne op.
Foto: Flemming K. Karlsen

Guldborgsund

Sommertivolier: Hvad skal vi leve af?

Den lokale virksomhed Tivoliland har fået et mindre beløb til dækning af udgifter, men har ikke noget at leve af indtil foråret.
24. juli 2020 kl. 10:12 Af Margit Olsen

Annonce

HORBELEV De i alt 10 tivoliparker i Danmark har faste udgifter hver måned for lidt over en million kroner til sammen, mens de mange tivolier står pakket sammen under coronakrisen. Men de har kun fået meget lidt hjælp fra staten til at overleve en sæson uden nogen form for indtægter. Og der er udsigt til, at indtægterne helt stopper i efteråret og vinteren.

- Hvad skal vi leve af fra nu af og indtil foråret, og kommer vi i det hele taget på landevejene igen til næste år? spørger ejer af Tivoliland Kjeld Christensen fra Falster.

Han er også formand for Danmarks Tivoli Forening, som repræsenterer landets omrejsende tivolier.

- Vi har fået 23.000 kroner per måned i tre måneder til dækning af faste udgifter - sidste gang her i midten af juli. Men beløbet er så lille, at det slet ikke dækker de faste udgifter. Jeg håber på, at vi får endnu en udbetaling. Men når hjælpepakkerne udfases med udgangen af august, så har vi slet ingen indtægter, indtil vi igen kan komme ud til arrangementer som for eksempel Døllefjelde-Musse Marked i slutningen af april 2021. Hvis ellers der overhovedet kan afholdes den slags store arrangementer til næste år ...


Har stadig udgifter

Kjeld Christensen har lige siden nedlukningen af landet kæmpet for, at landets omrejsende tivolier kan komme i betragtning til hjælp til at kunne overleve.

- Vi har jo stadig udgifter, selv om pladerne er taget af alle vores biler, forsikringspolicer er sat ned til den mindste dækning, og vi intet personale har ansat i år, fortæller han.

Da landet lukkede i marts, havde Kjeld Christensen netop investeret store summer i at få opdateret den store vognpark og forlystelserne. Men ikke et eneste job har Tivoliland været ude til i år - og dermed har der ingen indtægter været.

Som formand for Danmarks Tivoli Forening har Kjeld Christensen forsøgt at råbe flere ministerier op.

- Ved et skypemøde med Erhvervsministeriet foreslog en embedsmand, at vi bare tog ud i landet med vores tivolier og satte nogle plakater op og gik i gang. Men det kan vi jo ikke. Restriktionerne tillader det simpelthen ikke. Og omkostningerne med opstart er så store, at vi skal være sikre på mange dage med gode indtægter for ikke at komme til at tabe penge i stedet for at tjene penge.


Minister spurgt

Nu venter sommertivolierne på, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) svarer på et spørgsmål om, hvordan de omrejsende tivolier skal komme gennem krisen.

Det lokalt valgte folketingsmedlem René Christensen (DF) har via erhvervsudvalget på Christiansborg spurgt ministeren, om han vil forholde sig til et brev, som Kjeld Christensen har stilet til ministeren, og som omtaler de faste udgifter på lidt over en million per måned.

Kjeld Christensen forklarer i brevet, at hele branchen er udfordret, da sæsonen normalt kører fra april til og med august. Det er i den periode, hele årets indtægt skal hentes. Og når hjælpepakkerne udfases snart, er der stadig lang tid til foråret, hvor en ny sæson forhåbentlig kan gå i gang.

Kjeld Christensen, som er i starten af 70'erne, driver Tivoliland sammen med sin hustru, Marianne, og en datter og svigersøn.

- Marianne og jeg har talt om, at denne krise er det, der skal til, at vi skal hive stikket og gå på pension og lukke og slukke. Men den unge generation vil gerne køre videre. Så vi kæmper fortsat, bemærker han.

Spørgsmålet til erhvervsministeren er stillet 29. juni. Og der er endnu ikke kommet svar.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce