Annonce
Guldborgsund

Spiller computer for samværet

Pernille Alexandersen prøver kræfter med et spil - den digitale bil kører af banen efter få sekunder. Men sjovt var det! Foto: Flemming Keith Karlsen

BILLEDSERIE:En gruppe udfordrede unge mødes hver torsdag og spiller computerspil

Mange tænker nok computer- og videospil som noget, man gør alene. Måske med nedrullede gardiner og en sodavand indenfor rækkevidde. Men det er ikke nødvendigvis sandt - selvom der både var nedrullede gardiner og Faxe Kondi i en lind strøm, da det faste torsdagshold mødtes i ungdomsskolens gaming-lokale.

Her mødes godt et dusin af unge, der alle i en eller anden udstrækning er tilknyttet et eller flere sociale tilbud i Guldborgsund Kommune, hver torsdag, og så er der ellers frit slag fra klokken 18 og tre timer frem. Og der bliver spillet alt fra Tekken, der handler om at slås med en modstander, til fodboldspil og racingsimulatorer så realistiske, at du hopper en smule i sædet, når rattet ryster mellem hænderne på dig, fordi du igen er kørt af banen.

Ideen til holdet kommer fra to personer: Pernille Alexandersen og Dennis Henriksen. Pernille arbejder til hverdag med mange af de unge mennesker, og Dennis er, siger han selv, lidt af en computernørd, der er IT-mand i Guldborgsund Kommune. Siden marts har de fået lov at låne ungdomsskolens lokaler hver torsdag - og det har været en enorm succes, fortæller Pernille Alexandersen, der er initiativtager til projektet.

- Der er så mange unge, der har en interesse for e-sport, og det gælder også dem, der måske har nogle udfordringer af en eller anden art. Her får de et rum, hvor de kan mødes om noget, de virkelig elsker, og det giver dem meget. Nogle af dem, der måske ikke siger så meget til hverdag, blomstrer helt op her, fortæller hun.

I alt er der 14 tilmeldte på holdet, og langt de fleste dukkede op torsdag. Nogle spiller Playstation, andre computer. Men de gør det sammen. Foto: Flemming Keith Karlsen

Høj stemning

Og der er noget om det. For stemningen i lokalet, der måske for udefrakommende virker en smule indelukket og lugter en smule af brændte popkorn og burgere, lader til at være himmeriget selv for deltagerne, der er mødt op. En af dem er Anders Hagenbæk Jørgensen, der har været med siden starten af projektet. Han har allerede nappet sig en fast plads gennem den halvanden måned, projektet har været i gang.

- Det er hyggeligt at komme her. Alle spiller det, de har lyst til, og så snakker vi med hinanden. Det er meget bedre end at sidde derhjemme og spille, fortæller han.

Og det er hele ideen med projektet, forklarer Dennis Henriksen, der er underviser de tre timer, holdet mødes hver torsdag. Han underviser også på ungdomsskolens faste hold, men det giver noget andet at være med på lige netop dette hold.

- Mange af de unge, vi har på holdet her, de kommer jo ikke ud, hvis det ikke var for det her. Så ville de bare sidde derhjemme. Men her kommer de, ganske frivilligt, hver torsdag for at spille og snakke med hinanden, fortæller underviser Dennis Henriksen.

Mange tænker nok på computerspil som værende asociale. Men det kunne ikke være mere forkert - skærmen er et samlingspunkt for de unge, der mødes hver torsdag i e-sportslokalet på ungdomsskolen i Nykøbing. I baggrunden er underviser Dennis Henriksen omringet af tilskuere. Foto: Flemming Keith Karlsen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Randers taber

På en af de mange skærme, der lyser det dunkle lokale op, er fodboldholdet Arsenal ved at tage en sejr på 11-2 over Randers. Ikke et scenarie, du ser hver dag. Pernille Alexandersen er ved at krænge en superbil rundt om en racerbane, og det går ikke fantastisk. Imens råber Dennis anklagende ud i lokalet, at en eller anden har brændt popkornene på, men det er vist nok ham selv, der glemte timeren. Stemningen er god, og alle er glade.

Projektet løber, indtil videre, indtil engang i august. Derefter skal der evalueres og overvejes, om der kan hentes penge til indkøb af mere teknik, flere ture og hvad der ellers skal til, ind. Indtil videre har flere forskellige foreninger og puljer smidt mere end 50.000 kroner efter projektet, og Pernille og Dennis en masse tid. Men det er det hele værd.

- Jeg bliver så glad. De kommer her helt frivilligt, fordi de gerne vil, og vi kan se, hvordan de lige så stille lukker helt op. Det er fantastisk, siger Pernille Alexandersen, tydeligvis en smule rørt.

Foto: Flemming Keith Karlsen
Foto: Flemming Keith Karlsen
Foto: Flemming Keith Karlsen
Foto: Flemming Keith Karlsen
  • Pernille Alexandersen prøver kræfter med et spil - den digitale bil kører af banen efter få sekunder. Men sjovt var det! Foto: Flemming Keith Karlsen
  • I alt er der 14 tilmeldte på holdet, og langt de fleste dukkede op torsdag. Nogle spiller Playstation, andre computer. Men de gør det sammen. Foto: Flemming Keith Karlsen
  • Mange tænker nok på computerspil som værende asociale. Men det kunne ikke være mere forkert - skærmen er et samlingspunkt for de unge, der mødes hver torsdag i e-sportslokalet på ungdomsskolen i Nykøbing. I baggrunden er underviser Dennis Henriksen omringet af tilskuere. Foto: Flemming Keith Karlsen
  • 10nyk_e-sport
    Foto: Flemming Keith Karlsen
  • 10nyk_e-sport
    Foto: Flemming Keith Karlsen
  • 10nyk_e-sport
    Foto: Flemming Keith Karlsen
  • 10nyk_e-sport
    Foto: Flemming Keith Karlsen
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem