cookie-og-privatlivspolitik
Pernille Alexandersen prøver kræfter med et spil - den digitale bil kører af banen efter få sekunder. Men sjovt var det!

7

Billeder

Pernille Alexandersen prøver kræfter med et spil - den digitale bil kører af banen efter få sekunder. Men sjovt var det!
Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

Spiller computer for samværet

BILLEDSERIE:En gruppe udfordrede unge mødes hver torsdag og spiller computerspil
10. maj 2019 kl. 15:59 Af Andreas Johansen

Annonce

Mange tænker nok computer- og videospil som noget, man gør alene. Måske med nedrullede gardiner og en sodavand indenfor rækkevidde. Men det er ikke nødvendigvis sandt - selvom der både var nedrullede gardiner og Faxe Kondi i en lind strøm, da det faste torsdagshold mødtes i ungdomsskolens gaming-lokale.

Her mødes godt et dusin af unge, der alle i en eller anden udstrækning er tilknyttet et eller flere sociale tilbud i Guldborgsund Kommune, hver torsdag, og så er der ellers frit slag fra klokken 18 og tre timer frem. Og der bliver spillet alt fra Tekken, der handler om at slås med en modstander, til fodboldspil og racingsimulatorer så realistiske, at du hopper en smule i sædet, når rattet ryster mellem hænderne på dig, fordi du igen er kørt af banen.

Ideen til holdet kommer fra to personer: Pernille Alexandersen og Dennis Henriksen. Pernille arbejder til hverdag med mange af de unge mennesker, og Dennis er, siger han selv, lidt af en computernørd, der er IT-mand i Guldborgsund Kommune. Siden marts har de fået lov at låne ungdomsskolens lokaler hver torsdag - og det har været en enorm succes, fortæller Pernille Alexandersen, der er initiativtager til projektet.

- Der er så mange unge, der har en interesse for e-sport, og det gælder også dem, der måske har nogle udfordringer af en eller anden art. Her får de et rum, hvor de kan mødes om noget, de virkelig elsker, og det giver dem meget. Nogle af dem, der måske ikke siger så meget til hverdag, blomstrer helt op her, fortæller hun.


Høj stemning

Og der er noget om det. For stemningen i lokalet, der måske for udefrakommende virker en smule indelukket og lugter en smule af brændte popkorn og burgere, lader til at være himmeriget selv for deltagerne, der er mødt op. En af dem er Anders Hagenbæk Jørgensen, der har været med siden starten af projektet. Han har allerede nappet sig en fast plads gennem den halvanden måned, projektet har været i gang.

- Det er hyggeligt at komme her. Alle spiller det, de har lyst til, og så snakker vi med hinanden. Det er meget bedre end at sidde derhjemme og spille, fortæller han.

Og det er hele ideen med projektet, forklarer Dennis Henriksen, der er underviser de tre timer, holdet mødes hver torsdag. Han underviser også på ungdomsskolens faste hold, men det giver noget andet at være med på lige netop dette hold.

- Mange af de unge, vi har på holdet her, de kommer jo ikke ud, hvis det ikke var for det her. Så ville de bare sidde derhjemme. Men her kommer de, ganske frivilligt, hver torsdag for at spille og snakke med hinanden, fortæller underviser Dennis Henriksen.


Randers taber

På en af de mange skærme, der lyser det dunkle lokale op, er fodboldholdet Arsenal ved at tage en sejr på 11-2 over Randers. Ikke et scenarie, du ser hver dag. Pernille Alexandersen er ved at krænge en superbil rundt om en racerbane, og det går ikke fantastisk. Imens råber Dennis anklagende ud i lokalet, at en eller anden har brændt popkornene på, men det er vist nok ham selv, der glemte timeren. Stemningen er god, og alle er glade.

Projektet løber, indtil videre, indtil engang i august. Derefter skal der evalueres og overvejes, om der kan hentes penge til indkøb af mere teknik, flere ture og hvad der ellers skal til, ind. Indtil videre har flere forskellige foreninger og puljer smidt mere end 50.000 kroner efter projektet, og Pernille og Dennis en masse tid. Men det er det hele værd.

- Jeg bliver så glad. De kommer her helt frivilligt, fordi de gerne vil, og vi kan se, hvordan de lige så stille lukker helt op. Det er fantastisk, siger Pernille Alexandersen, tydeligvis en smule rørt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce