cookie-og-privatlivspolitik
I det forreste lokale i stueetagen kommer der masser af lys ind fra vinduerne. I baggrunden serverer tjener Ebbe Barsøe for en af dagens første spisegæster.

5

Billeder

I det forreste lokale i stueetagen kommer der masser af lys ind fra vinduerne. I baggrunden serverer tjener Ebbe Barsøe for en af dagens første spisegæster.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Spisebar, selskabslokale og showroom

- Vi blev kontaktet i forbindelse med konceptudvikling af bygningen og blev begge to forelskede i både bygning og Hollands Gaard, fortæller Nadia Welston.
05. maj 2021 kl. 21:30 Af Lise Ravnkilde

NYKØBING Det springer ikke i øjnene, når man træder ind i Alwe Spisebar, men på nær glas, bestik og køkkenudstyr er alt interiør på stedet købt brugt. Stilen er klassisk skandinavisk, og lokalerne fremtræder stilfulde og indbydende.

Alwe Spisebar er et helt nyt sted i Hollands Gaard. I tre etager, i den bygning, der længe har stået tom, har et ungt par indrettet et særligt sted.

I stueetagen kan man nyde stedets charcuteri, oste og vine. På førstesalen kan man leje lokalet til et møde eller fest, og på andensalen er parret i gang med at indrette et stort showroom, der blandt andet kan bruges til atelier og koncerter.

Det er Nadia Welston og Alexander Bjoljahn, der står bag Nykøbings nye spise- og oplevelsessted.

Hun er født og opvokset på Falster, han i Svendborg, og de mødte hinanden på en bar i København.

Annonce

Har forpagtet bygning

Nadia Welston drog til København for 10 år siden for at uddanne sig. Efter sin kandidat i digitalt design og kommunikation fra IT-Universitetet startede hun sin virksomhed, hvor hun arbejdede med brand design for virksomheder. Efter hun gik i gang med Alwe, er denne virksomhed nu sat på pause.

Alexander Bjoljahn arbejdede i flere år for en slagter i Svendborg, hvor han også tog htx. I København har han blandt andet været bestyrer af The Wallmarket, et galleri for fotokunst, og så tog han en uddannelse som serviceøkonom.

At de nu er endt i Nykøbing er i høj grad bygningen i Hollands Gaards ære.

- Vi blev kontaktet i forbindelse med konceptudvikling af bygningen og blev begge to forelskede i både bygning og Hollands Gaard, fortæller Nadia Welston.

Efter at have udviklet konceptet enedes parret om, at det skulle være dem selv, der førte det ud i livet. Derfor har de nu forpagtet bygningen.

Annonce

Et unikt sted

Hos Business Lolland-Falster er forretningschef for handel og oplevelser Thomas Rasmussen begejstret for, at der kommer energifyldte og ressourcestærke unge til byen.

- Jeg synes, det er et helt fantastisk og unikt sted, de har skabt, siger han.

Steder som Alwe Spisebar er med til at gøre, at Nykøbing kan skille sig ud blandt andre byer. Både for turister og borgere, mener han. Han er i øvrigt meget glad for, at flere er gået i gang med at etablere sig i Nykøbing under coronaen.

Hverken Nadia Welston eller Alexander Bjoljahn har erfaringer fra restaurationsbranchen, men begge har erfaring med charcuteri fra arbejde i slagterbutikker. Nadia Welston hos Schous i Marielyst og Alexander Bjoljahn fra Svendborg.

Indretningen af bygningen er både elegant og praktisk med det lyse nordiske træ som dominerende.

Annonce

- Vi har klart en forkærlighed for klassisk skandinavisk design, og så går vi meget op i bæredygtighed, fortæller Nadia Welston.

Det med bæredygtighed ses også i stedets store udvalg af vine. Der er mange naturvine, økologiske og biodynamiske, man kan blandt andet få serveret orangevin.

- Orangevin er helt sin egen, hverken rød eller hvid. Det er en meget fyldig vin. Og vi har ikke set orangevin hos andre på Lolland-Falster, fortæller Alexander Bjoljahn.


Stor muslingeskal

Maden er der til gengæld ikke så meget skandinavisk over, det er mere middelhav. Italienske og spanske pølser og skinker, franske og spanske oste og tilbehør som tapenade, oliven og cornichoner.

- Vi har selv smagt og nøje udvalgt alt, hvad vi tager hjem, fortæller Nadia Welston.

Annonce

Når man får serveret mad, har Alwe sin helt egen signatur, en stor muslingeskal, der ligger hen over oliventallerknen. Den vendes om, og så har man et sted at lægge olivensten og osteskorper.

Alwe slog for førte gang dørene op forleden i forbindelse med genåbningen. Fra de åbnede, til de lukkede, var der gæster både ude og inde. Parret er både lettede og lykkelige over den gode start, de har fået.

- Vi er helt overvældede. Første åbningsdag gik over al forventning. Det kunne ikke være gået bedre, siger de samstemmende.

Da de ringede sidste omgang klokken 22, var der stadig tre fyldte borde, og de sidste gæster måtte lempes ud klokken 23. De sidste gæster fik til gengæld lov at købe det sidste af dagens brød.


Lokalt udviklet brød

Et surdejsbrød, der blev taget særdeles godt imod af kunderne.

Annonce

- Brødet har vi udviklet sammen med Marc Pabst i Maribo. Vi har smagt og tilrettet over flere gange og er nu endt med et, i vores øjne, helt perfekt surbrød, fortæller Nadia Welston.

På grund af corona-restriktionerne er man for tiden nødt til at bestille bord. Men parret ønsker, at spisebaren skal være et sted, man bare kan falde ind og nyde en kop kaffe, et glas vin eller lidt mad.

Fremover vil Alwe Spisebar have åbent onsdag til lørdag fra 11-23.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

AF: JOHN WENNERWALD

Boligmarkedet opvarmes 24. maj 2021 kl. 11.09

Annonce

ANNONCE