Annonce
Guldborgsund

Spisebar, selskabslokale og showroom

I det forreste lokale i stueetagen kommer der masser af lys ind fra vinduerne. I baggrunden serverer tjener Ebbe Barsøe for en af dagens første spisegæster. Foto: Anders Knudsen

- Vi blev kontaktet i forbindelse med konceptudvikling af bygningen og blev begge to forelskede i både bygning og Hollands Gaard, fortæller Nadia Welston.

NYKØBING Det springer ikke i øjnene, når man træder ind i Alwe Spisebar, men på nær glas, bestik og køkkenudstyr er alt interiør på stedet købt brugt. Stilen er klassisk skandinavisk, og lokalerne fremtræder stilfulde og indbydende.

Alwe Spisebar er et helt nyt sted i Hollands Gaard. I tre etager, i den bygning, der længe har stået tom, har et ungt par indrettet et særligt sted.

I stueetagen kan man nyde stedets charcuteri, oste og vine. På førstesalen kan man leje lokalet til et møde eller fest, og på andensalen er parret i gang med at indrette et stort showroom, der blandt andet kan bruges til atelier og koncerter.

Det er Nadia Welston og Alexander Bjoljahn, der står bag Nykøbings nye spise- og oplevelsessted.

Hun er født og opvokset på Falster, han i Svendborg, og de mødte hinanden på en bar i København.

I bagerste lokale på Alwe Spisebar er stemningen hygge uden forstyrrelse fra den omkringliggende verden. Af hensyn til fotografen skruede Nadia Welston og Alexander Bjoljahn dog lidt op for lyset. Foto: Anders Knudsen

Har forpagtet bygning

Nadia Welston drog til København for 10 år siden for at uddanne sig. Efter sin kandidat i digitalt design og kommunikation fra IT-Universitetet startede hun sin virksomhed, hvor hun arbejdede med brand design for virksomheder. Efter hun gik i gang med Alwe, er denne virksomhed nu sat på pause.

Alexander Bjoljahn arbejdede i flere år for en slagter i Svendborg, hvor han også tog htx. I København har han blandt andet været bestyrer af The Wallmarket, et galleri for fotokunst, og så tog han en uddannelse som serviceøkonom.

At de nu er endt i Nykøbing er i høj grad bygningen i Hollands Gaards ære.

- Vi blev kontaktet i forbindelse med konceptudvikling af bygningen og blev begge to forelskede i både bygning og Hollands Gaard, fortæller Nadia Welston.

Efter at have udviklet konceptet enedes parret om, at det skulle være dem selv, der førte det ud i livet. Derfor har de nu forpagtet bygningen.

Alle møbler er købt brugte, og stilen er klassisk skandinavisk. Her i mødelokalet, hvor der udover mødebord og sofa også er skærm til præsentationer. Foto: Anders Knudsen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Et unikt sted

Hos Business Lolland-Falster er forretningschef for handel og oplevelser Thomas Rasmussen begejstret for, at der kommer energifyldte og ressourcestærke unge til byen.

- Jeg synes, det er et helt fantastisk og unikt sted, de har skabt, siger han.

Steder som Alwe Spisebar er med til at gøre, at Nykøbing kan skille sig ud blandt andre byer. Både for turister og borgere, mener han. Han er i øvrigt meget glad for, at flere er gået i gang med at etablere sig i Nykøbing under coronaen.

Hverken Nadia Welston eller Alexander Bjoljahn har erfaringer fra restaurationsbranchen, men begge har erfaring med charcuteri fra arbejde i slagterbutikker. Nadia Welston hos Schous i Marielyst og Alexander Bjoljahn fra Svendborg.

Indretningen af bygningen er både elegant og praktisk med det lyse nordiske træ som dominerende.

- Vi har klart en forkærlighed for klassisk skandinavisk design, og så går vi meget op i bæredygtighed, fortæller Nadia Welston.

Det med bæredygtighed ses også i stedets store udvalg af vine. Der er mange naturvine, økologiske og biodynamiske, man kan blandt andet få serveret orangevin.

- Orangevin er helt sin egen, hverken rød eller hvid. Det er en meget fyldig vin. Og vi har ikke set orangevin hos andre på Lolland-Falster, fortæller Alexander Bjoljahn.

Andensalen i bygningen er ikke helt færdigindrettet endnu. Men på grund af coronarestriktionerne må gæsterne alligevel ikke gå rundt i bygningen. Lokalet skal kunne bruges til flere ting, showroom, atelier og koncerter. Og så skal man kunne købe af de mange ting og sager, der står på hylderne. Foto: Anders Knudsen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Stor muslingeskal

Maden er der til gengæld ikke så meget skandinavisk over, det er mere middelhav. Italienske og spanske pølser og skinker, franske og spanske oste og tilbehør som tapenade, oliven og cornichoner.

- Vi har selv smagt og nøje udvalgt alt, hvad vi tager hjem, fortæller Nadia Welston.

Når man får serveret mad, har Alwe sin helt egen signatur, en stor muslingeskal, der ligger hen over oliventallerknen. Den vendes om, og så har man et sted at lægge olivensten og osteskorper.

Alwe slog for førte gang dørene op forleden i forbindelse med genåbningen. Fra de åbnede, til de lukkede, var der gæster både ude og inde. Parret er både lettede og lykkelige over den gode start, de har fået.

- Vi er helt overvældede. Første åbningsdag gik over al forventning. Det kunne ikke være gået bedre, siger de samstemmende.

Da de ringede sidste omgang klokken 22, var der stadig tre fyldte borde, og de sidste gæster måtte lempes ud klokken 23. De sidste gæster fik til gengæld lov at købe det sidste af dagens brød.

Nadia Welston og Alexander Bjoljahn slog i onsdags dørene op til deres helt nye sted Alwe Spisebar. Der er 40 siddepladser udenfor. Foto: Anders Knudsen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Lokalt udviklet brød

Et surdejsbrød, der blev taget særdeles godt imod af kunderne.

- Brødet har vi udviklet sammen med Marc Pabst i Maribo. Vi har smagt og tilrettet over flere gange og er nu endt med et, i vores øjne, helt perfekt surbrød, fortæller Nadia Welston.

På grund af corona-restriktionerne er man for tiden nødt til at bestille bord. Men parret ønsker, at spisebaren skal være et sted, man bare kan falde ind og nyde en kop kaffe, et glas vin eller lidt mad.

Fremover vil Alwe Spisebar have åbent onsdag til lørdag fra 11-23.

  • I det forreste lokale i stueetagen kommer der masser af lys ind fra vinduerne. I baggrunden serverer tjener Ebbe Barsøe for en af dagens første spisegæster. Foto: Anders Knudsen
  • I bagerste lokale på Alwe Spisebar er stemningen hygge uden forstyrrelse fra den omkringliggende verden. Af hensyn til fotografen skruede Nadia Welston og Alexander Bjoljahn dog lidt op for lyset. Foto: Anders Knudsen
  • Alle møbler er købt brugte, og stilen er klassisk skandinavisk. Her i mødelokalet, hvor der udover mødebord og sofa også er skærm til præsentationer. Foto: Anders Knudsen
  • Andensalen i bygningen er ikke helt færdigindrettet endnu. Men på grund af coronarestriktionerne må gæsterne alligevel ikke gå rundt i bygningen. Lokalet skal kunne bruges til flere ting, showroom, atelier og koncerter. Og så skal man kunne købe af de mange ting og sager, der står på hylderne. Foto: Anders Knudsen
  • Nadia Welston og Alexander Bjoljahn slog i onsdags dørene op til deres helt nye sted Alwe Spisebar. Der er 40 siddepladser udenfor. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Annonce
Annonce
Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Bil i brand på motorvejen

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan