cookie-og-privatlivspolitik
Folkene bag Stafet for Livet er gået i gang med at forberede en ny stafet. Formand Daniel Kristensen, midtfor bagerst, er fuld af optimisme i den anledning.
Folkene bag Stafet for Livet er gået i gang med at forberede en ny stafet. Formand Daniel Kristensen, midtfor bagerst, er fuld af optimisme i den anledning.
Foto: Privat

Guldborgsund

Stafet for Livet vil slå 2019-rekorder

- Vi har en målsætning om at vokse 10 procent også i år for at holde momentum, siger formanden for den lokale stafet.
21. februar 2020 kl. 18:20 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING Arbejdet med at arrangere den lokale udgave af Stafet for Livet, hvor der samles penge ind til kampen mod kræft, er for nylig begyndt for styregruppen bag Nykøbing-stafetten.

Og der er store ambitioner på holdet, afslører formand Daniel Kristensen efter de frivilliges første møde. De frivillige vil nemlig ikke lade alle de rekorder, 2019-udgaven satte, blive stående længere end højest nødvendigt.

- Vi har en målsætning om at vokse 10 procent også i år for at holde momentum, siger formanden således, og det gør, at der er meget at leve op til.

I 2019-udgaven deltog 40 hold, 130 fightere - personer, der har været eller stadig er ramt af kræft - og 1.469 deltagere i alt.

De gik samlet set 58.000 omgange på den bane, der er indrettet til formålet, der blev tændt 789 lys, og alle disse tal var nye rekorder.

Det betød, at projektet kunne donere 657.000 kroner til kampen mod kræft, mens det i alt er blevet til 2,3 millioner kroner i løbet af de seks år, stafetten er afholdt lokalt.

Det første år foregik det i Sakskøbing, mens det siden har været på atletikstadion i Nykøbing, og her er man glade for forholdene, fortæller formanden, der glæder sig over det gode samarbejde med kommunen, der ejer stadion.


Søger flere frivillige

Sidste år gik stafetten for første gang fra at vare 21 til 24 timer, og det var en god oplevelse, mener Daniel Kristensen, der generelt oplevede en god stafet, trods en del regn.

Det samme gjorde deltagerne, for de mere end 400, der udfyldte spørgeskemaer efterfølgende, var meget positive.

Endnu er der god tid til årets stafet, der afholdes 15.-16. august, men der skal også laves meget arbejde, inden den kan finde sted.

- Der skal være toiletter til 1.500 mennesker, plads på campingpladsen, der skal lægges program for underholdningen, og så skal vi have fortalt de lokale, at der er stafet igen, opremser Daniel Kristensen, der derfor også godt kunne bruge flere frivillige både til dagen, hvor der er 50 inde over, og til styregruppen, der består af 10 mand.

Han glæder sig dog også over den store indsats fra de nuværende, hvoraf mange har været med siden starten i Sakskøbing, og er alt i alt fortrøstningsfuld.

- Vi er godt stillet i forhold til at lave en god stafet, siger han og slutter:

- Det er dejligt at komme i gang igen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce