cookie-og-privatlivspolitik
Anna Clausen og Stella Fischer fortalte statsministeren om deres fremtidsplaner efter aktiveringen i zoo.

8

Billeder

Anna Clausen og Stella Fischer fortalte statsministeren om deres fremtidsplaner efter aktiveringen i zoo.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte Guldborgsund Zoo

Statsministeren så på aktivering i det grønne.
21. maj 2019 kl. 18:42 Af Birgitte Grønning

Annonce

NYKØBING Lemurerne skreg i deres bur, og påfuglene for højrøstede i alle retninger, da Danmarks statsminister tirsdag eftermiddag besøgte Guldborgsund Zoo.

- Det er jo som at høre en partilederdebat i Danmarks Radio, grinede Lars Løkke Rasmussen (V) og skridtede videre på sin rundvisning blandt dyrene.

Vært var 2.viceborgmester og formand for beskæftigelsesudvalget i Guldborgsund Kommune Ole K. Larsen (V), som benyttede Lars Løkke Rasmussens besøg til at vise en del af kommunens beskæftigelsesindsats frem. Den zoologiske have har 120 praktikpladser til folk i aktivering, der arbejder side om side med de 19 fastansatte.

- Det er en win win situation, forklarede Ole K. Larsen, der kunne garnere den zoologiske vandring med fortællingen om, hvordan Guldborgsund Kommune vender mange arbejdsløse i jobcenterets dør, når de får valget mellem en straksaktivering eller selv at finde et arbejde.

- Vi har i første kvartal i år halveret antallet af tilflyttere på kontanthjælp. Og mange af dem, der kommer i straksaktivering, er hurtigt videre i arbejde eller uddannelse, tilføjede Ole K. Larsen, mens statsministeren nikkede anerkendende og roste de idylliske omgivelser.

I billetsalget arbejder Anna Clausen og Stella Fischer, som har været i aktivering i zoo i tre måneder, mens de er på kontanthjælp. De har begge job og uddannelse som næste skridt og bidrager altså til Ole K. Larsens positive statistik på dem, der kommer videre via en aktivering. Anna Clausen har fået job hos Scandlines og Stella Fischer begynder til sommer på uddannelsen som social- og sundhedshjælper. Den historie stoppede Lars Løkke Rasmussen op for at høre.

- Pyh, der jeg fik varmen i kinderne. Jeg var ikke lige forberedt på at skulle tale med statsministeren i dag, konstaterede Anna Clausen, da Løkke med følge gled videre.

Thomas Larsen på 22 år er en tredje af de unge, der er i aktivering i Guldborgsund Zoo, og Lars Løkke Rasmussen stoppede også op for at høre, hvad han synes om arbejdet blandt påfugle, lemurer og en enkelt tiger.

- Det er okay, men jeg skal videre i uddannelse som anlægsgartner til sommer, fortalte Thomas Larsen, som dermed også blev et godt eksempel på den effekt kommunen ønsker at opnå. Efter snakken konstaterede Thomas Larsen, at statsministeren er en mand, man godt kan se i øjnene.

- Det er fint nok, at politikerne kommer ud og viser deres ansigt i valgkampen. Men jeg har nu ikke tænkt mig at stemme på ham. Jeg skal hen og høre Rasmus Paludan, når jeg har fri. Det er mere mig, fortalte Thomas Larsen, mens Lars Løkke Rasmussen gik videre og trykkede en ældre mand i hånden.

- Nu skal jeg ikke have vasket hænder i nogle uger, konstaterede manden, som var større fan af statsministeren.

Guldborgsund Zoo kan tjene som eksempel til efterfølgelse, konkluderede Lars Løkke Rasmussen mod slutningen af sit besøg.

- Det er super, at så mange bliver "vendt i døren". Sådan skal det være. Vi skal selvfølgelig hjælpe dem, der har hjælp behov. Men vi skal ikke bruge hinandens penge på understøttelse til folk, der selv kan tjene deres penge. Det er der mange, der kan, fordi det går godt i Danmark. Der er skabt 1.250 nye private job på Lolland-Falster siden sidste valg, og der er 1.500 færre på offentlig forsørgelse. Det er ikke kommet af sig selv, men fordi min politik virker, slog statsministeren fast.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce