cookie-og-privatlivspolitik
Sidste år blev der også pakket masser af kasser for Dansk Folkehjælp. Her skete det hos Meny på Havnegade i Nakskov.
Sidste år blev der også pakket masser af kasser for Dansk Folkehjælp. Her skete det hos Meny på Havnegade i Nakskov.
Foto: Jan Knudsen

Guldborgsund

Stigning i antal af ansøgere til julehjælp

Fattige og udsatte børnefamilier har siden 1. november kunnet ansøge om julehjælp hos Dansk Folkehjælp, og efterspørgslen er højere end sidste år.
24. november 2021 kl. 07:43 Af Maria Glasius Lange

FAKTA
Julehjælp 2021 har en samlet værdi af 1.800 kroner per familie og består af julemad til en værdi á 800 kroner og et gavekort til indkøb af gaver til familiens børn til en værdi á 1.000 kroner.
Julehjælp 2021 uddeles af Dansk Folkehjælps lokalafdelinger og frivillige.
Ønsker man at støtte Julehjælp 2021, er der flere muligheder. Blandt andet kan det gøres via www.folkehjaelp.dk eller ved at sende et beløb på MobilePay til 13 221 eller en sms med teksten "julegave" til 1999 og støtte med 150 kroner.

GULDBORGSUND Da coronakrisen ramte i 2019, oplevede Dansk Folkehjælp markante stigninger i ansøgertallene på sin julehjælp.

31 procent flere danskere sendte en ansøgning, og samme oplevelse havde organisationen med ansøgninger til skolestarthjælpen. Her søgte 21 procent flere end året før.

1. november åbnede ansøgningen til årets julehjælp, og imens der sidste år kom 289 ansøgninger fra børnefamilier i Guldborgsund, lød antallet allerede midtvejs i ansøgningsperioden på 300.

Dermed kan Dansk Folkehjælp se, at dens egen formodning stemmer. Tendensen fortsætter.

For selv om coronakrisen dominerer mindre i vores hverdag i år sammenlignet med sidste år, er organisationen opmærksom på, at den hos mange har haft langsigtede konsekvenser. Det forklarer generalsekretær Klaus Nørlem.

Annonce

- Som konsekvens af krisen står vi over for det, der kan gå hen at blive et langt mere permanent fattigdoms- og samfundsproblem. Udover at der er kommet et øget antal nyfattige, der har brug for hjælp, vil mange familier også opleve en øget prisstigning i form af forbrugsomkostninger på eksempelvis elektricitet og varme. Disse regninger skal betales ved udgangen af året og vil derfor særligt ramme fattige og udsatte familier, som med en meget stram økonomi ikke har råderum for ekstra regninger, siger han.


Har øget værdien

Dansk Folkehjælp har på grund af prisstigninger over en årrække besluttet at øge værdien af årets julehjælp med 300 kroner. Dermed bliver den samlede værdi af julehjælpen til de enkelte familier 1.800 kroner.

Desuden vil organisationen øge antallet af erhvervspaneler, der hvert år 1. december samler ind til julehjælp. Simpelthen for at kunne imødekomme den stigende efterspørgsel.

Erhvervspanelerne består af erhvervsledere fra hele Danmark og finder sted forskellige steder rundt i landet.

- Man ynder jo at sige, at julen er hjerternes tid. Derfor håber jeg, at danskerne har plads i deres hjerter til at hjælpe de mange fattige familier, der står over for en jul, som kan blive ekstra svær at komme igennem, siger han med en henvisning til, at man kan bidrage med et beløb til julehjælpen, hvis man selv kan undvære.

Annonce

Derudover har organisationen allieret sig med musikeren Lars Ankerstjerne, der som ambassadør skal sikre større synlighed på blandt andet julehjælpen.

- Med Ankerstjerne ombord ser vi frem til et særdeles stærkt indsamlingsheat, hvor også erhvervslivet vil bakke op i endnu højere grad, end det plejer. Forhåbentlig resulterer det i, at vi kan hjælpe alle de familier, der har brug for det, forklarer Klaus Nørlem.

Dansk Folkehjælp er den organisation, som hjælper flest fattige børnefamilier med julehjælp. Sidste år blev der således uddelt mere end 14.400 julepakker, hvilket samtidig var det højeste antal nogensinde.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE