Annonce
Guldborgsund

Stigning i antal af ansøgere til julehjælp

Sidste år blev der også pakket masser af kasser for Dansk Folkehjælp. Her skete det hos Meny på Havnegade i Nakskov. Foto: Jan Knudsen

Fattige og udsatte børnefamilier har siden 1. november kunnet ansøge om julehjælp hos Dansk Folkehjælp, og efterspørgslen er højere end sidste år.

GULDBORGSUND Da coronakrisen ramte i 2019, oplevede Dansk Folkehjælp markante stigninger i ansøgertallene på sin julehjælp.

31 procent flere danskere sendte en ansøgning, og samme oplevelse havde organisationen med ansøgninger til skolestarthjælpen. Her søgte 21 procent flere end året før.

1. november åbnede ansøgningen til årets julehjælp, og imens der sidste år kom 289 ansøgninger fra børnefamilier i Guldborgsund, lød antallet allerede midtvejs i ansøgningsperioden på 300.

Dermed kan Dansk Folkehjælp se, at dens egen formodning stemmer. Tendensen fortsætter.

For selv om coronakrisen dominerer mindre i vores hverdag i år sammenlignet med sidste år, er organisationen opmærksom på, at den hos mange har haft langsigtede konsekvenser. Det forklarer generalsekretær Klaus Nørlem.

- Som konsekvens af krisen står vi over for det, der kan gå hen at blive et langt mere permanent fattigdoms- og samfundsproblem. Udover at der er kommet et øget antal nyfattige, der har brug for hjælp, vil mange familier også opleve en øget prisstigning i form af forbrugsomkostninger på eksempelvis elektricitet og varme. Disse regninger skal betales ved udgangen af året og vil derfor særligt ramme fattige og udsatte familier, som med en meget stram økonomi ikke har råderum for ekstra regninger, siger han.

Har øget værdien

Dansk Folkehjælp har på grund af prisstigninger over en årrække besluttet at øge værdien af årets julehjælp med 300 kroner. Dermed bliver den samlede værdi af julehjælpen til de enkelte familier 1.800 kroner.

Desuden vil organisationen øge antallet af erhvervspaneler, der hvert år 1. december samler ind til julehjælp. Simpelthen for at kunne imødekomme den stigende efterspørgsel.

Erhvervspanelerne består af erhvervsledere fra hele Danmark og finder sted forskellige steder rundt i landet.

- Man ynder jo at sige, at julen er hjerternes tid. Derfor håber jeg, at danskerne har plads i deres hjerter til at hjælpe de mange fattige familier, der står over for en jul, som kan blive ekstra svær at komme igennem, siger han med en henvisning til, at man kan bidrage med et beløb til julehjælpen, hvis man selv kan undvære.

Derudover har organisationen allieret sig med musikeren Lars Ankerstjerne, der som ambassadør skal sikre større synlighed på blandt andet julehjælpen.

- Med Ankerstjerne ombord ser vi frem til et særdeles stærkt indsamlingsheat, hvor også erhvervslivet vil bakke op i endnu højere grad, end det plejer. Forhåbentlig resulterer det i, at vi kan hjælpe alle de familier, der har brug for det, forklarer Klaus Nørlem.

Dansk Folkehjælp er den organisation, som hjælper flest fattige børnefamilier med julehjælp. Sidste år blev der således uddelt mere end 14.400 julepakker, hvilket samtidig var det højeste antal nogensinde.

Julehjælp 2021 har en samlet værdi af 1.800 kroner per familie og består af julemad til en værdi á 800 kroner og et gavekort til indkøb af gaver til familiens børn til en værdi á 1.000 kroner.
Julehjælp 2021 uddeles af Dansk Folkehjælps lokalafdelinger og frivillige.
Ønsker man at støtte Julehjælp 2021, er der flere muligheder. Blandt andet kan det gøres via www.folkehjaelp.dk eller ved at sende et beløb på MobilePay til 13 221 eller en sms med teksten "julegave" til 1999 og støtte med 150 kroner.

  • Sidste år blev der også pakket masser af kasser for Dansk Folkehjælp. Her skete det hos Meny på Havnegade i Nakskov. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Annonce
Annonce
Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

112

Klip og bøder på Vestlolland

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Annonce
Annonce
112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget