Fødevarer for cirka 10.000 kroner stjålet fra lokal restaurant.
BØTØ Da Johnny Andersen, indehaver af Restaurant Lupinen på Bøtø, i går gik i sit kølerum for at for at tage råvarer ud til dagens produktion af frikadeller og stuvet hvidkål, var rummet stort set tomt.
- Inderlår, rødspætter, ost, fløde, svinefars, svinekamme, gær og grøntsager - det hele var væk, fortæller Johnny Andersen, der vurderer, at tyve er stukket af med mad for cirka 10.000 kroner.
- Det er måske ikke så meget, men det er virkelig meget i en situation, hvor vi ligger ned i forvejen, fortæller han.
Lupinen har plads til 140 gæster, men umiddelbart efter statsministerens corona-pressemøde i onsdags fjernede Johnny Andersen halvdelen af bordene for at følge retningslinjerne.
Lørdag aften var restauranten tom, og Johnny Andersen måtte gå over til udelukkende at levere mad ud af huset i forsøget på at holde forretningen i gang trods corona-situationen.
Han vurderer, at hans indtjening siden sidste uge er faldet fra en daglig omsætning på 20.000 til 45.000 kroner til cirka 3.000 kroner.
- Vi kæmper, og derfor er sådan et indbrud virkelig et slag i ansigtet i en tid, hvor vi skal passe på hinanden. I stedet er der så nogle, der vælger at stjæle fra hinanden, konstaterer han.
Han frygter, at hans restaurant blot er den første, der bliver udsat for indbrud og tyveri af mad under coronakrisen.
- Når man melder ud, at man har lukket, siger man jo samtidig til tyvene, at her er et varelager at komme efter. Det er ærgerligt, at man skal tænke sådan, men der hersker åbenbart anarki, mener Johnny Andersen, der hidtil ikke har haft hverken alarm eller overvågning i restauranten.
- Men det har jeg nu, fastslår han.
Restauranten fortsætter med at levere dagens ret ud af huset trods indbruddet, lyder meldingen fra Johnny Andersen.