cookie-og-privatlivspolitik
Lis Bentin er direktør for Nykøbing F. Boligselskab, der overtager driften af de i alt 56 boliger, som nu er under Guldborgsund Boligselskab. Fusionen gennemføres officielt 1. januar 2021.
Lis Bentin er direktør for Nykøbing F. Boligselskab, der overtager driften af de i alt 56 boliger, som nu er under Guldborgsund Boligselskab. Fusionen gennemføres officielt 1. januar 2021.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Stor glæde over fusion

To lokale boligselskaber er fusioneret for at skabe en forretning, der kommer lejerne til gode.
01. juli 2020 kl. 16:40 Af Maria Glasius Lange

Annonce

NYKØBING Fusionen mellem Guldborgsund Boligselskab og Nykøbing F. Boligselskab bliver en realitet ved årsskiftet til 2021.

Det blev besluttet ved en generalforsamling forleden, hvor beboerne stemte et klart ja. Få uger forinden havde Nykøbing F. Boligselskabs repræsentantskab også stemt et tilsvarende klart ja til fusionen.

I den forbindelse ophører Guldborgsund Boligselskab, imens Nykøbing F. Boligselskab bliver den fortsættende boligorganisation. De får dermed tilført den anden parts tre afdelinger med i alt 56 lejemål på Christiansmindevej og Fjordvej.

Formålet med fusionen er, forklarer Lis Bentin, direktør for Nykøbing F. Boligselskab, i fællesskab at skabe en stærkere driftsenhed og styrke servicen over for både nuværende og kommende beboere, og dels for at sikre, at omkostningerne til drift af boligorganisationerne ikke stiger ud over den normale prisudvikling.

- Vi hilser fusionen et stort velkommen, da det giver rigtig god mening at slå de to boligorganisationer sammen. Vi har boliger dør om dør - og dermed kan vi udnytte de driftsfordele, der ligger i det til glæde for de almene beboere, tilføjer hun.


En god kemi

Formændene for henholdsvis Guldborgsund Boligselskab Ernst Jørgensen og Robert Madsen fra Nykøbing F. Boligselskab glæder sig også over beslutningen.

- Det handler meget om kemi, når man går i dialog om så stor en ting som en fusion, og der kan jeg kun sige, at kemien med Guldborgsund Boligselskabs bestyrelse har været der fra første møde, siger Robert Madsen.

Og Ernst Jørgensen oplevede, at stemningen efterfølgende var høj hos alle beboerne i Guldborgsund Boligselskab.


Godt med et ja til fusion

Guldborgsund Boligselskab bliver i dag administreret af advokatfirmaet Drachmann v/Morten Ammentorp, som også tilkendegav, at beboerne havde stemt en god sag hjem.

Advokatfirmaet Drachmann er i forvejen Nykøbing F. Boligselskabs husadvokat, derfor ophører samarbejdet med advokatfirmaet Drachmann ikke efter fusionen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce