cookie-og-privatlivspolitik
Alle aldre er velkomne til Seniorfestival, men de fleste gæster er gråsprængte i toppen.

13

Billeder

Alle aldre er velkomne til Seniorfestival, men de fleste gæster er gråsprængte i toppen.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Stor opbakning til festival med seniorer i centrum

Højskolen Marielyst har ramt plet med sin "Seniorfestival", som sandsynligvis vender tilbage.
24. juli 2019 kl. 18:35

Annonce

MARIELYST Med klapstole, solhatte, fornuftige sandaler og billetter i hånden står seniorer fra det meste af landet i lange køer uden for Højskolen Marielyst.

Målet er højskolens - og angiveligt også landets - første "Seniorfestival", og opbakningen er massiv fra glade seniorer, der venter tålmodigt og med godt humør i den stegende sol.

Forstander Christian Schou skønner, at der i løbet af onsdagen går 2.500 gæster gennem indgangen, og at publikumstallet stiger mod aften, når Stig Rossen går på scenen.

- Det overgår alle forventninger fra projektet blev født, siger han.

Samarit Belinda Leger går en tur langs køen for at sikre sig, at alle får vand nok at drikke.

- Husk af fadøl og kaffe ikke rigtig tæller i væskeregnskabet, lyder hendes opfordring til de festivalklar, som i høj grad minder om deres børnebørn på vej på Roskilde Festival.

På den første dags festivalprogram leveres musikken af blandt andre 73-årige Billy Cross, 75-årige Niels Skousen, 80-årige Dario Campeotto og 77-årige Peter Abrahamsen, som alle er med til at fortælle historien om, at der er masser af saft og levende rytmer i den ældre del af befolkningen.

Dario, som synger "Jeg er netop rundet de 80, men springer rundt som Spears", er netop årsagen til, at 70-årige Anne-Grethe er taget på festival.

- Åh, han er jo min ungdoms idol, sukker hun og suppleres af 64-årige Gurli Sterndorff, der er kommet fra Fredericia for at høre Niels Skousen, Peter Abrahamsen og Billy Cross.

- Vi er fire venner, der er kørt herover. Det er et rigtig godt initiativ, siger Gurli, der har taget sin festivalstol med hjemmefra.

Festivalens tre scener kører et tæt program fra formiddag til aften, og i parken kan seniorerne finde en række foreninger og forretninger. Det er blandt andet Alzheimerforeningen, komfortable møbler, høreapparater og Christina Christensen, der kommer fra Nørre Alslev med cremer og gratis nakkemassage fra Aloeveragaarden.

- Vores produkter passer fint ind her, og det er jo skønt at have så mange potentielle kunder samlet på et sted, konstaterer Christina, mens hun masserer 62-årige Jonna Hansen fra Fyn.

Danmarks Radio finder også til Falster i anledning af festivalen, hvor programmet P1 Debat sender live med en politisk disskussin om pensionsalderen i Danmark.

Henning Poulsen er bestyrelsesformand for Højskolen Marielyst, og han er en glad mand.

- Det ser ud til, at vi har ramt plet med denne idé. Jeg tror på, at Seniorfestival vender tilbage til næste år. Men vi skal selvfølgelig lige have gjort økonomien op, inden det er sikkert, siger han med et stort smil og et lille forbehold.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

Annonce