cookie-og-privatlivspolitik
Trafikken på E55 er ofte meget tæt, og der har i årenes løb været flere alvorlige ulykker på strækningen mellem motorvejen og Nykøbing.
Trafikken på E55 er ofte meget tæt, og der har i årenes løb været flere alvorlige ulykker på strækningen mellem motorvejen og Nykøbing.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

Stor vejombygning på E55

Vejdirektoratet har lavet undersøgelse før opgradering af farlig vej
17. november 2020 kl. 18:50 Af Birgitte Grønning

Annonce

NYKØBING Vejdirektoratet er nu klar med den vvm-undersøgelse, der går forud for opgraderingen af rute E55 på de 9,4 kilometer mellem Nykøbing Falster Omfartsvej og Sydmotorvejen.

Løsningen på den stærkt trafikerede og farlige vejs fremtid er ifølge Vejdirektoratet enten at udbygge den eksisterende vej til fire spor eller en såkaldt 2+1 spor-løsning, hvor kørselsretningerne skiftes til at have et eller to kørespor at køre i.

Derudover skal adgangen fra sideveje reduceres væsentligt, og sidevejene skal samles i fire kryds, som bliver enten lysregulerede eller rundkørsler.

Som vejen er nu, må man køre mellem 80 og 60 kilometer i timen, men ifølge Vejdirektoratets fremtidsscenarie skal hastigheden i fremtiden ligge på 80 kilometer i timen - og 70 mellem krydsene.

E55 skal også have en en meter bred asfalteret spærreflade, der adskiller de to kørselsretninger.

Hvis man vælger den store model, vil det ifølge Vejdirektoratets økonomiske overslag koste op mod 498 millioner kroner, mens en 2+1 model kan laves for cirka 452 millioner kroner.

For at få plads til nye spor er der ifølge vvm-undersøgelsen behov for ombygning af de veje, stier og passager, som krydser den eksisterende E55.

Der er også regnet på en mindre og billigere model til knapt 48 millioner kroner, som ifølge Vejdirektoratet vil kunne løse nogle af de trafikale problemer og måske kun på kort sigt.

Her er der tale om en løsning med den eksisterende tosporede vej, hvor der kun laves mindre ændringer, der skal få trafikken til at glide nemmere i krydsene Skovalleen/Gaabensevej, E55/Nordensvej/Holmen og E55/Eskilstrup Vestergade.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce