Annonce
Guldborgsund

Store forventninger ved byggestart

Ellen Huus Møller (til venstre) fra 6B var med til at tage første spadestik sammen med Ellen Lise Wilhelm Clausen, 7A, og formand for børn, familie og uddannelsesudvalget Simon Hansen (S). Foto: Flemming Keith Karlsen

Byggeriet af den nye Sundskole blev mandag officielt skudt i gang med første spadestik.

SUNDBY Byggeholdet havde snydt lidt hjemmefra, før der mandag formiddag blev taget første spadestik til den nye Sundskole.

Gravearbejdet var således i gang, og en række gravkøer var opmarcheret i baggrunden, da Simon Hansen (S), formand for børn, familie og uddannelsesudvalget i kommunen, officielt indledte byggeriet.

Det skete med hjælp fra to elever fra skolen, der er involveret i idéfasen til den kommende skole, og med stor bevågenhed.

Politikeren havde da også på forhånd sagt til Folketidende, at han glædede sig til det, der ville blive en god dag. Noget lignende udtrykte han i en tale før spadestikket.

- Det er kulminationen på en rejse, der har været længe undervejs, sagde han om arbejdet, der begyndte i byrådet tilbage i 2016, og fortsatte:

- Man siger, at alt godt kommer til den, der venter, og tålmodigheden har betalt sig. I dag markerer vi starten på byggeriet af det, der bliver en fantastisk skole og en arkitektonisk perle. Til glæde for alle eleverne og medarbejderne på Sundskolen, til glæde for hele Sundby og til glæde for hele Guldborgsund Kommune.

Bo Jørgensen (til venstre), direktør i entreprenøren Bo-Hus, lovede ved seancen, at skolebyggeriet faktisk bliver, som det ser ud på tegningerne. Foto: Flemming Keith Karlsen

Et aktiv for hele området

Ifølge Simon Hansen vil skolen være med til at hjælpe den fremgang i befolkningstallet i kommunen, som Folketidende forleden fortalte er steget det seneste halve år.

- Vi tror på, at den nye skole i Sundby er og vil være en afgørende drivkraft for yderligere bosætning, og vi glæder os rigtig meget til at kunne åbne skolen, ikke kun for elever og medarbejdere, men for hele Sundby. Det er vores mål, at skolen skal være et aktiv for hele området og blive byens hus. Et sted, man bruger - også uden for skoletid, sagde Simon Hansen med en baggrund af marker, skov og nyere og helt nyt boligbyggeri.

Politikeren sendte desuden ros og anerkendelse til den lokale entreprenør Bo-Hus, der sammen med ingeniørvirksomheden Moe og Autens som pædagogisk rådgiver sammen med lokale ETN-arkitekter og de internationalt anerkendte og prisvindende Skala Arkitekter og Henning Larsen Arkitekter står for byggeriet.

- Vi er i Guldborgsund Kommune meget glade for og stolte over, at et lokalt firma spiller sammen med eliten, og at vi i Guldborgsund Kommune står et sted, hvor man gerne vil kigge vores vej for at være med i et spændende projekt, sagde han med henvisning til, at skolen blandt andet bliver permanent Svanemærket som en første af sin art i landet.

Også Bo Jørgnesen, direktør i Bo-Hus, var glad for byggestarten.

- Som entreprenør er det de her dage, vi lever for - gode projekter, som folk interesserer sig for, sagde han og fortsatte:

- Min kone sagde forleden, at hun havde hørt nogen sige, at "de er "dygtige", de arkitekter, det bliver aldrig som på billederne". Den her gang får I sgu det, der er på billederne.

Få elever og medarbejdere fra skolen, kommunalt ansatte og politikere var med til spadestikket. Coronapandemiens restriktioner gjorde, at ikke alle kunne være med. Foto: Flemming Keith Karlsen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ser frem til at flytte ind

Ved sin side ved spadestikket havde Simon Hansen eleverne Ellen Lise Wilhelm Clausen fra 7A og Ellen Huus Møller fra 6B på skolen.

De er begge med i elevråd og skolebestyrelsen på skolen samt en kunstgruppe, der kommer med forslag til brugen af dette på den nye skole.

De så begge frem til byggeriet, som de, hvis byggeplanerne om at være færdige i sommeren 2022 holder, når henholdsvis ét og to skoleår på før afgangseksamenen.

- Vi glæder os rigtig meget. Det bliver fedt og anderledes, sagde Ellen Huus Møller, Toreby, mens Ellen Lise Wilhelm Clausen fra Sundby tilføjede:

- Det bliver meget nyt, ikke som de andre skoler. Vi har været med til at tale om projektet, hvordan der kan laves små rettelser. Blandt andet på legepladsen, og vi har talt om, hvor store vi synes, klasseværelserne skal være.

Også skoleleder på Sundskolen, Carsten Løye, ser frem til at kunne flytte i nye rammer.

- Nu har vi 12-14 måneder til at få indholdet på plads. Vi snakker med børn om, hvordan vi gør det godt, sagde han, der gerne ville have haft hele skolen med på dagen.

Coronavirus gjorde, at det ikke kunne lade sig gøre, men forventningen til byggeriet hang alligevel tykt i luften.

  • Ellen Huus Møller (til venstre) fra 6B var med til at tage første spadestik sammen med Ellen Lise Wilhelm Clausen, 7A, og formand for børn, familie og uddannelsesudvalget Simon Hansen (S). Foto: Flemming Keith Karlsen
  • Bo Jørgensen (til venstre), direktør i entreprenøren Bo-Hus, lovede ved seancen, at skolebyggeriet faktisk bliver, som det ser ud på tegningerne. Foto: Flemming Keith Karlsen
  • Få elever og medarbejdere fra skolen, kommunalt ansatte og politikere var med til spadestikket. Coronapandemiens restriktioner gjorde, at ikke alle kunne være med. Foto: Flemming Keith Karlsen
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem