cookie-og-privatlivspolitik
Ellen Huus Møller (til venstre) fra 6B var med til at tage første spadestik sammen med Ellen Lise Wilhelm Clausen, 7A, og formand for børn, familie og uddannelsesudvalget Simon Hansen (S).

3

Billeder

Ellen Huus Møller (til venstre) fra 6B var med til at tage første spadestik sammen med Ellen Lise Wilhelm Clausen, 7A, og formand for børn, familie og uddannelsesudvalget Simon Hansen (S).
Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

Store forventninger ved byggestart

Byggeriet af den nye Sundskole blev mandag officielt skudt i gang med første spadestik.
11. maj 2021 kl. 18:20 Af Niki Treumer Mogensen

SUNDBY Byggeholdet havde snydt lidt hjemmefra, før der mandag formiddag blev taget første spadestik til den nye Sundskole.

Gravearbejdet var således i gang, og en række gravkøer var opmarcheret i baggrunden, da Simon Hansen (S), formand for børn, familie og uddannelsesudvalget i kommunen, officielt indledte byggeriet.

Det skete med hjælp fra to elever fra skolen, der er involveret i idéfasen til den kommende skole, og med stor bevågenhed.

Politikeren havde da også på forhånd sagt til Folketidende, at han glædede sig til det, der ville blive en god dag. Noget lignende udtrykte han i en tale før spadestikket.

- Det er kulminationen på en rejse, der har været længe undervejs, sagde han om arbejdet, der begyndte i byrådet tilbage i 2016, og fortsatte:

Annonce

- Man siger, at alt godt kommer til den, der venter, og tålmodigheden har betalt sig. I dag markerer vi starten på byggeriet af det, der bliver en fantastisk skole og en arkitektonisk perle. Til glæde for alle eleverne og medarbejderne på Sundskolen, til glæde for hele Sundby og til glæde for hele Guldborgsund Kommune.


Et aktiv for hele området

Ifølge Simon Hansen vil skolen være med til at hjælpe den fremgang i befolkningstallet i kommunen, som Folketidende forleden fortalte er steget det seneste halve år.

- Vi tror på, at den nye skole i Sundby er og vil være en afgørende drivkraft for yderligere bosætning, og vi glæder os rigtig meget til at kunne åbne skolen, ikke kun for elever og medarbejdere, men for hele Sundby. Det er vores mål, at skolen skal være et aktiv for hele området og blive byens hus. Et sted, man bruger - også uden for skoletid, sagde Simon Hansen med en baggrund af marker, skov og nyere og helt nyt boligbyggeri.

Politikeren sendte desuden ros og anerkendelse til den lokale entreprenør Bo-Hus, der sammen med ingeniørvirksomheden Moe og Autens som pædagogisk rådgiver sammen med lokale ETN-arkitekter og de internationalt anerkendte og prisvindende Skala Arkitekter og Henning Larsen Arkitekter står for byggeriet.

- Vi er i Guldborgsund Kommune meget glade for og stolte over, at et lokalt firma spiller sammen med eliten, og at vi i Guldborgsund Kommune står et sted, hvor man gerne vil kigge vores vej for at være med i et spændende projekt, sagde han med henvisning til, at skolen blandt andet bliver permanent Svanemærket som en første af sin art i landet.

Annonce

Også Bo Jørgnesen, direktør i Bo-Hus, var glad for byggestarten.

- Som entreprenør er det de her dage, vi lever for - gode projekter, som folk interesserer sig for, sagde han og fortsatte:

- Min kone sagde forleden, at hun havde hørt nogen sige, at "de er "dygtige", de arkitekter, det bliver aldrig som på billederne". Den her gang får I sgu det, der er på billederne.


Ser frem til at flytte ind

Ved sin side ved spadestikket havde Simon Hansen eleverne Ellen Lise Wilhelm Clausen fra 7A og Ellen Huus Møller fra 6B på skolen.

De er begge med i elevråd og skolebestyrelsen på skolen samt en kunstgruppe, der kommer med forslag til brugen af dette på den nye skole.

Annonce

De så begge frem til byggeriet, som de, hvis byggeplanerne om at være færdige i sommeren 2022 holder, når henholdsvis ét og to skoleår på før afgangseksamenen.

- Vi glæder os rigtig meget. Det bliver fedt og anderledes, sagde Ellen Huus Møller, Toreby, mens Ellen Lise Wilhelm Clausen fra Sundby tilføjede:

- Det bliver meget nyt, ikke som de andre skoler. Vi har været med til at tale om projektet, hvordan der kan laves små rettelser. Blandt andet på legepladsen, og vi har talt om, hvor store vi synes, klasseværelserne skal være.

Også skoleleder på Sundskolen, Carsten Løye, ser frem til at kunne flytte i nye rammer.

- Nu har vi 12-14 måneder til at få indholdet på plads. Vi snakker med børn om, hvordan vi gør det godt, sagde han, der gerne ville have haft hele skolen med på dagen.

Annonce

Coronavirus gjorde, at det ikke kunne lade sig gøre, men forventningen til byggeriet hang alligevel tykt i luften.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE