cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Guldborgsund

Stormøde om kulturen

Et åbent dialogmøde om en ny kulturpolitik er på vej. Den endelige kulturpolitik forventes godkendt af byrådet i oktober/november.
15. april 2019 kl. 16:50 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

GULDBORGSUND Et åbent dialogmøde for alle, der er interesserede i kulturlivet i kommunen. Det er lige præcis, hvad Guldborgsund Kommune nu inviterer til. En ny kulturpolitik skal således stykkes sammen, og det første stormøde skal følges op af to yderligere dialogmøder.


Vi vil gerne diskutere, hvad kulturen er i sig selv og hvad den kan Martin Lohse, udvalgsformand

Så mange som muligt

- Det er ikke en trend at tale om, at noget har værdi i sig selv, og kulturen fylder generelt ikke så meget, når vi taler om udvikling af vores samfund. Vi vil gerne diskutere, hvad kulturen er i sig selv, og hvad den kan, og i den proces vil vi gerne inddrage så mange som muligt i debatten. Kulturen er en del af vores velfærd og et fundament for det at blive menneske. Med en kulturpolitik får vi undersøgt, hvordan vi får gjort kulturen til en vedkommende del af vores allesammens hverdag, lyder forklaringen fra Martin Lohse (G), formand for kultur-, fritids- og bosætningsudvalget, om baggrunden for det kommende stormøde om kulturen i kommunen.


Skal styrkes og dyrkes

Mødet kommer til at foregå tirsdag 7. maj og vil give alle mulighed for at komme med input og idéer til, hvordan kulturen i kommunen fremover skal styrkes og dyrkes. Spørgsmål som: "Hvad er vigtigt for aktørerne?", "Hvad er vigtigt for borgerne?", og "Hvordan sikres det, at alle spiller sammen til et fælles bedste?" er alle eksempler på, hvad der kan blive taget op på stormødet om tre uger.

Mødet faciliteres i øvrigt af Lasse Marker, der er partner i konsulentbureauet Rasmussen & Marker - kulturlivets rådgivere.

Stormødet kommer til at foregå fra klokken 18 til 21 på Rådhuset, Parkvej 37 i Nykøbing, og hvis man vil tilmelde sig, kan det ske på https//arrangement.guldborgsund.net/registration med brugernavnet "kultur" og password "politik".

Som nævnt vil der efter stormødet være et par uddybende dialogmøder, hvorefter et første udkast til kulturpolitikken præsenteres for kultur-, fritids- og bosætningsudvalget 26. juni.

Andet udkast præsenteres for udvalget på udvalgsmødet 21. august, hvorefter kulturpolitikken sendes i høring. Den endelige kulturpolitik forventes godkendt af byrådet i oktober/november.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce