cookie-og-privatlivspolitik
Borgmester John Brædder og Yasmin El Youssef mødtes forleden på en café i København, hvor sidstnævnte fik overrakt en buket og en lille erkendtlighed som tillykke med optaget på medicinstudiet.
Foto: Privat

Guldborgsund

Stryger ind på drømmestudiet

- Uanset hvor jeg ender, vil jeg altid vende tilbage til min barndomsby, siger superstudent, som er blevet optaget på medicinstudie.
31. juli 2020 kl. 20:00 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING Det kom måske ikke som den store overraskelse, når man har landets højeste og den højest mulige afgangseksamen fra en ungdomsuddannelse, men alligevel var glæden stor, da Yasmin El Youssef tirsdag morgen så, at hun var blevet optaget på drømmestudiet medicin på Københavns Universitet.

Gennemsnittet på 12,7 fra HTX i Nykøbing klarede fint adgangskravet på 10,6, men alligevel var der lidt nerver på, inden beskeden kom, fortæller hun.

- Jeg var lidt bange for, om jeg havde søgt forkert eller andre praktiske ting. Så selv om jeg vidste, at jeg godt kunne komme ind med mit snit, så var det alligevel lidt nervepirrende, fortæller hun.

Svaret til de nyoptagne på de videregående uddannelser lå klar ved midnat natten til tirsdag. Som mange andre studerende sad Yasmin el Youssef klar til at tjekke svaret. Men teknikken drillede, så lettelsen kom først tirsdag morgen.

- Jeg skulle op og på arbejde, så jeg gad ikke sidde i kø igen for at komme ind og kigge, fortæller hun.


Besøg af borgmester

Med optagelsen kan Yasmin El Youssef se frem til at kunne starte på medicin til februar. Indtil da har hun fuldtidsarbejde på Rigshospitalet.

Her har hun fået muligheden for at suge til sig i laboratorierne og blandt de studerende, mens hun hjælper til med praktiske ting i første omgang.

- Jeg tæller prøver, sorterer dem og får lov til at kigge med i laboratorierne, siger hun.

Ved siden af skal hun undervise 7.-9. klasser fra Københavns Ungdomsskole i matematik online, mens hun også har gang i egne projekter. Samtidig har hun stadig et øje på, om hun skal til England eller USA at studere medicin.

Først henholdsvis i efteråret og til foråret ved hun, om hun har fået studieplads i udlandet. Hvis det lykkes at blive optaget et af stederne, vil det først være med studiestart næste sommer, og hun regner da også med at starte på Københavns Universitet til vinter.

Hun er allerede flyttet ind til byen, og her mødtes hun forleden med Guldborgsund Kommunes borgmester John Brædder (G), som lykønskede hende med optaget. Og hun glemmer ikke, hvor hun har sine rødder.

- Det var meget sødt, og jeg sætter stor pris på det, siger hun og tilføjer:

- Uanset hvor jeg ender, vil jeg altid vende tilbage til min barndomsby. Jeg er utroligt heldig at være vokset op sådan et sted med søde mennesker.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

AF: LINDA SOMMER

18 kommunale p-pladser lige… 14. november 2020 kl. 13.23

Annonce