cookie-og-privatlivspolitik
Fra næste sommer bliver der helt øde i Østre Skoles skolegård, når skolen bliver sammenlagt med Lindeskovskolen. Men en stor del af ledelsen flytter med.
Fra næste sommer bliver der helt øde i Østre Skoles skolegård, når skolen bliver sammenlagt med Lindeskovskolen. Men en stor del af ledelsen flytter med.
Foto: Arkiv

Guldborgsund

Styregruppe i fuld gang med at samle skoler

Ledelsen for sammenlagt skole er på plads.
16. oktober 2019 kl. 17:40 Af Martin S Poulsen

Annonce

NYKØBING I weekenden kom kommunens budgetforlig på plads. Hvis det som forventet bliver stemt igennem i byrådet til det ekstraordinære byrådsmøde 31. oktober, kan den kommende sammenlagte skole på Østerbro se frem til at kunne rutte med 30 millioner kroner til at skabe den nye skole, som er en sammenlægning af de to skoler Lindeskovskolen og Østre Skole.

Fra august skal skolen, der bliver placeret, hvor Lindeskovskolen i dag har sin matrikel, rumme flere end 600 elever.

En styregruppe skal frem mod sommer sørge for, at alt falder på plads, og styregruppen har allerede fået sin formand, der også kan se frem til at få titel af skoleleder for den samlede skole.


Kommende leder udnævnt

Rollen som skoleleder er tilfaldet Østre Skoles nuværende skoleleder, Carsten Berger Pedersen. Han ser frem til for alvor at komme i gang med arbejdet først i styregruppen og senere som skoleleder for den sammenlagt skole.

- Ledelsesmæssigt er det en spændende udfordring at tage op. Det er et stort arbejde at få de to kulturer lagt sammen til en, siger Carsten Berger Pedersen.

Han har ikke selv søgt jobbet som ny skoleleder, men er blevet udnævnt af centerchef Kathrine Ersted Sørensen.

- Jeg blev spurgt, og så takkede jeg ja.

Carsten Berger Pedersen vil i de næste uger især bruge tiden på at komme rundt og få snakket med de ansatte på begge skoler.

- Fremover skal de ansatte oftere og oftere mødes på tværs af skolerne, så de kan lære hinanden at kende, siger han.

Fysiske rammer, kulturen, fordomme, kommende skolebørn, elevernes trivsel, ledelsen, forældre, medarbejdere og økonomi er nogle af de områder, som styregruppen skal se på.


Møde med forældre

Udover Carsten Berger Pedersen består styregruppen af kommunens centerledelse for skoleområdet samt af de to skolers bestyrelsesformænd, og indtil videre også af Hans Christiansen, der er skoleleder for Lindeskovskolen. Han følger imidlertid ikke med over i den nye skole fra næste sommer. Han har i stedet takket ja til et job som viceskoleleder på Stubbekøbing Skole.

Dele af styregruppen har allerede afholdt møde med områdets dagtilbudsleder og inviteret til skoleindskrivningsmøde for forældre på Lindeskovskolen 29. oktober.

FAKTA:

To forskellige skolekulturer skal smeltes sammen til en samlet skolekultur fra næste år. Men der er store forskelle på de to skoler.

På Lindeskovskolen går der 212 elever. 100 procent af afgangseleverne i skoleåret 2016/2017 gik i gang med en ungdomsuddannelse. Karaktergennemsnittet ved 9. klassernes afgangsprøve lå på 4,8 i 2018. Det er på niveau med, hvad man kan forvente, når man tager højde for elevernes socioøkonomiske baggrund.

På Østre Skole går der 514 elever. 91 procent af afgangseleverne i skoleåret 2016/2017 gik i gang med en undgsomsuddannelse. Karaktergennemsnittet ved 9. klassernes afgangsprøve lå på 6,4 i 2018. Det er dårligere end forventet, når man ser på elevernes socioøkonomiske baggrund.

Ved skolesammenlægningen skal den nuværende Lindeskovskolen fra 1971 radikalt ombygges for at kunne være en tidssvarende skole. Østre Skoles skolebygninger fra 1908 skal ikke længere fungere som skole heller ikke hvis en privatskole måtte ønske at overtage bygningerne.

Beslutningen om at sammenlægge skolerne blev truffet af byrådet 20. juni i år.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce