cookie-og-privatlivspolitik
SIG vil nu også arbejde på at få budskabet om det ændrede søkort til Tyskland, således at flere gæstesejlere vil tage turen igennem sundet og til de lokale havne.
SIG vil nu også arbejde på at få budskabet om det ændrede søkort til Tyskland, således at flere gæstesejlere vil tage turen igennem sundet og til de lokale havne.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Styrelse undskylder for fejl på søkort

Efter pres retter Geodatastyrelsen nu søkort i sydlige del af Guldborgsund. Det kan betyde flere både gennem Guldborgsund.
30. juni 2020 kl. 18:00 Af Peter Levinsen Hansen

GULDBORGSUND Sejlklubberne i Guldborgsund Kommune, SIG, kunne i fredags fejre, at mange års usikkerhed om sejlrenden syd for Kong Frederik IX's Bro nu er løst.

Søfartsstyrelsen udsendte fredag Geodatastyrelsens søkortrettelse for et udsnit af sejlrenden mellem Strandby og Hasselø. Med denne rettelse er hele sejlrenden syd for Kong Frederik IX's Bro afmærket med mindst 2,1 meter vand. Siden 2016 havde den ellers været afbrudt med en sten midt i renden.

- Nu er det blevet rettet, så vi med sindsro kan fortælle folk, at der kan man sejle sikkert igennem. Men de har også lagt sig ned inde på Geodatastyrelsen og sagt, at det var ikke godt nok, fortæller Per Thomsen, der er koordinator for SIG, der har fået presset rettelsen igennem på søkortene.

Rettelsen vil betyde flere sejlere gennem Guldborgsund og flere gæstesejlere i de lokale havne i sundet.

- Der er ingen tvivl om, at det er rigtig vigtigt for os, at søkortet er rigtigt. Hvis jeg sejler et sted, jeg ikke er kendt, sejler jeg der heller ikke, hvis søkortet viser, at jeg ikke kan sejle der. Søkortet må man stole på er rigtigt. Jeg er helt sikker på, at når budskabet kommer ned til de tyske sejlere, så vil det give flere tyske gæster, fortæller Jan Krastrup, der er formand for Toreby Sejlklub.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

AF: JOHN WENNERWALD

Hurra for lokale holdninger 12. september 2021 kl. 22.15

Annonce

ANNONCE