cookie-og-privatlivspolitik
Der venter 15-årige Nicklas Larsen, 16-årige Johan Carlos Skovgaard, 16-årige Julius From Larsen, 17-årige Mads Solberg Mikkelsen og 16-årige Laura Skaaning Ludvigsen noget af et eventyr i sommerferien, når de skal deltage i verdens største spejderlejr, der foregår i West Virginia i USA.
Der venter 15-årige Nicklas Larsen, 16-årige Johan Carlos Skovgaard, 16-årige Julius From Larsen, 17-årige Mads Solberg Mikkelsen og 16-årige Laura Skaaning Ludvigsen noget af et eventyr i sommerferien, når de skal deltage i verdens største spejderlejr, der foregår i West Virginia i USA.
Foto: Privatfoto

Guldborgsund

Sundby-spejdere drager til USA

Spejderne Nicklas, Laura, Julius, Mads og Johan skal med på verdens største spejderlejr i USA.
20. juli 2019 kl. 13:20 Af Lars Hovgaard

Annonce
FAKTA
Nicklas, Laura, Julius, Mads og Johan har været spejdere hos Engmose Gruppen gennem mange år.
Engmose Gruppen er en spejdergruppe under KFUM og holder til ved Linde Allè 34, 4800 Nykøbing F.
Man kan begynde som spejder som treårig.
World Scout Jamboree finder sted i West Virginia i USA fra 22. juli til 2. august.
Lejren holdes på The Summit Bechtel Reserve, der ejes af det amerikanske spejderkorps, Boy Scouts of America.

NYKØBING Fem af de lokale spejdere fra Engmose Gruppen i Sundby er med, når 50.000 unge spejdere denne sommer mødes på verdens største spejderlejr i West Virginia i USA.

Lejren hedder "World Scout Jamboree" og er for unge spejdere fra hele verden. I alt forventes det, at der deltager spejdere fra 152 forskellige lande lige fra Bhutan til Peru - og fra Danmark drager 625 spejdere til den gigantiske spejderlejr i West Virginia.

De deltagende spejdere fra Engmose Gruppen er 15-årige Nicklas Larsen, 16-årige Laura Skaaning Ludvigsen, 16-årige Julius From Larsen, 17-årige Mads Solberg Mikkelsen og 16- årige Johan Carlos Skovgaard - og de kan se frem til at få en unik oplevelse på den store lejr.

En World Scout Jamboree afholdes nemlig kun hvert fjerde år og er udelukkende for 14 til 18-årige spejdere. Derfor kan man kun deltage som tropsspejder én gang i sit liv.

- Vi glæder os virkelig til at opleve suset af et stærkt internationalt fællesskab af unge, møde nye venner fra hele verden og blive klogere på, hvordan verden ser ud, hvis man for eksempel er spejder fra Asien eller Sydamerika. Og så glæder vi os selvfølgelig til at udfordre os selv med nogle vilde spejderaktiviteter, siger Johan Skovgaard.

Lejren omfatter et område på over 40 kvadratkilometer og ligger i et gammelt minedistrikt, der er blevet lavet om til et slaraffenland for spejdere. Her kan man blandt andet prøve kræfter med whitewater rafting, kajaksejlads, mountainbiking, klatring og bueskydning.

Eller man kan tage springet på verdens længste svævebanetur, der sammenlagt strækker sig hele 8,7 kilometer hen over lejrområdet.

Indkvarteringen bliver dog lidt anderledes, end de fem er vant til fra danske spejderlejre, hvor spejderne selv står for alt.

- På lejren er teltene sat op på forhånd. Og man sover på feltsenge frem for liggeunderlag. Så det bliver noget anderledes end det, vi er vant til som spejdere i Danmark, hvor vi har et større fokus på det primitive lejrliv som rammen om vores aktiviteter end i USA, siger Johan Skovgaard.

De danske spejdere skal dog også opleve mere af USA end lejrlivet. Derfor skal deltagerne inden selve lejren på en kortere rundrejse i enten Washington D.C., New York eller Charlotte.

Det er spejdere fra Mexico, USA og Canada, der i fællesskab står for at afholde lejren. En World Scout Jamboree afholdes hvert fjerde år og forskellige steder i verden. Næste World Scout Jamboree finder sted i Sydkorea i 2023.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce