cookie-og-privatlivspolitik
Der er kommet nye skabe i omklædningsrummene. De åbnes og låses ved at holde en chip i det udleverede armbånd hen over nøgle-symbolet, illustrerer Kirsten Vestergaard.

5

Billeder

Der er kommet nye skabe i omklædningsrummene. De åbnes og låses ved at holde en chip i det udleverede armbånd hen over nøgle-symbolet, illustrerer Kirsten Vestergaard.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Svømmecentre genåbner mandag

- Min telefon har ikke stået stille de sidste par dage. Folk er "sultne" og vil gerne afsted, fortæller halinspektør.
08. maj 2021 kl. 07:01 Af Jakob Poulsen

NYKØBING - Vi glæder os til at få liv i centret igen.

Sådan lyder det fra halinspektør Kirsten Vestergaard, Svømmecentrene på Falster, forud for den længe ventede genåbning af svømmecentrene i Nykøbing og Nørre Alslev.

Bassinerne har været åbne for skoler og foreningsaktivitet for børn og unge under 18 år i nogle uger, men for offentligheden generelt bliver det altså først fra på mandag, at man kan springe i vandet. Og interessen for at kunne tage en tur i svømmehallen igen efter fem måneders nedlukning er stor.

- Min telefon har ikke stået stille de sidste par dage. Folk ringer og spørger, hvornår vi åbner, hvor mange der må være her og så videre. Og det er klart. Folk er "sultne" og vil gerne afsted, fortæller Kirsten Vestergaard.

I princippet kunne man have åbnet for offentligheden allerede i går, for genåbningen af svømmehallerne for den såkaldt brede befolkning er nemlig en del af den genåbningsplan, som trådte i kraft i går. Men i praksis går det ikke helt så stærkt.

Annonce

- Vi har først fået retningslinjerne her til morgen (i går morges, red.), og vores morskabsbassin har ikke været tændt i et stykke tid, så det skal lige varmes op først. Vi skal også lige have sat vores personale ind i reglerne. Det er vigtigt, at de har styr på retningslinjer og krav, så de kan guide brugerne.

- Der er også nogle kvadratmeter-krav i forhold til, hvor mange mennesker der må være ad gangen i især omklædnings- og baderum, så der kommer skilte op om det. Derfor har vi valgt at vente til på mandag med at åbne. Men så er vi også klar fra klokken 6 i Nykøbing og 6.30 i Nørre Alslev, lover Kirsten Vestergaard.

Egentlig var det først meningen, at badelande og svømmehaller skulle genåbne i forbindelse med den næste fase 21. maj, men det blev altså rykket frem, da den politiske aftale skulle forhandles på plads.

- Men det gør ikke os noget. Det er bare et spørgsmål om, at personalet skal møde ind lidt tidligere end forventet, og så skal de lige sættes ind i, at alle over 18 år skal vise coronapas for at komme ind, forklarer halinspektøren.

Man brugt nedlukningen til at få gennemført en større renovering af omklædnings- og baderum samt reception, café og gangareal i svømmecentret i Nykøbing.

Annonce

I omklædningsrummene har man blandt andet fået nye skabe, som åbnes og låses ved hjælp af et armbånd med en indbygget chip. Der er ikke numre på armbåndene, men hvis man skulle have glemt, hvilket skab man har lagt sit tøj i, er der opsat en skærm i hvert omklædningsrum, som man kan stryge chippen hen over, og så kommer skabsnummeret op på skærmens display.

Samme chip bruges også til at komme gennem slusen mellem receptionen og omklædningsrummene. De to svømmecentre på Falster har samlet cirka 115.000 besøgende om året.

Selv om meget af personalet har været hjemsendt i en del af nedlukningsperioden, så behøver man ikke frygte for sikkerheden.

- Livredderne har været inde at svømmetræne, forsikrer Kirsten Vestergaard.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

AF: JOHN WENNERWALD

Boligmarkedet opvarmes 24. maj 2021 kl. 11.09

Annonce

ANNONCE