cookie-og-privatlivspolitik
Der kommer flere og flere gæster på Danmarks sydligste punkt. Også her i den forløbne weekend, hvor det var tydeligt, at turisterne også gerne trodser blæst og regn i de smukke omgivelser.

2

Billeder

Der kommer flere og flere gæster på Danmarks sydligste punkt. Også her i den forløbne weekend, hvor det var tydeligt, at turisterne også gerne trodser blæst og regn i de smukke omgivelser.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Sydspids som turist-spydspids

Fremgangen på Gedser Odde turistmæssigt kommer på trods af, at der har været markant utilfredshed med det, man mener er manglende opmærksomhed og opbakning fra både kommune og den fælles turismeorganisation Visit Lolland-Falster.
19. oktober 2021 kl. 11:19 Af Hans Gandrup

GEDSER Danmarks sydspids er på vej til også at blive en turist-spydspids.

Udstillingerne på Marinestationen - mere om årets sidste udstilling andetsteds på siden - kommer til at sætte rekord i år med over 10.000 gæster indenfor - og så er der et generelt stigende antal besøgende i området generelt.

Det var eksempelvis også tilfældet i den forløbne weekend - de første dage i efterårsferien - hvor turisterne trodsede blæst og regn og nød naturen på odden.

Fremgangen på Gedser Odde turistmæssigt kommer på trods af, at der blandt andet i Brugergruppen for Marinestationen Gedser Odde har været markant utilfredshed med det, man mener er manglende opmærksomhed og opbakning fra både kommune og den fælles turismeorganisation Visit Lolland-Falster.


Trækplaster

Men uanset kritikken er der bestemt også plads til glæde over, at man altså har en attraktion, der alligevel fungerer og udvikler sig.

Annonce

- Området i sig selv er jo et trækplaster og en oplevelse. Men det betyder i høj grad noget, at vi også har et sted, hvor man kan gå ind - blive klogere på områdets historie og natur og så også samtidig har en mulighed for at opleve de skiftende udstillinger i de usædvanlige og naturskønne rammer, siger Marianne Reinhardt fra Brugergruppen.


Kø af udstillere

Det er i øvrigt ikke kun besøgstallet til udstillingerne, der vokser. Det gør også antallet af interesserede udstillere.

- Det er blevet meget populært. Vi har faktisk fuldt besat med interesserede udstillere langt ud i fremtiden. Det er et smukt sted og et rart sted at være, hører vi fra udstillerne. Og de kan selvfølgelig også glæde sig over det generelt stigende antal besøgende. Det tager noget tid at få et koncept som det her til at køre helt, som man gerne vil. Vi har kørt i otte sæsoner. Men kendskabet øges støt. Og set med de praktiske briller er det jo for alle en fin opskrift. Der er ikke noget arbejde for kommunen med udstillingerne - og udstillerne holder jo også løbende selv øje med faciliteterne her på odden. Det betyder, at omkostningerne er små, selv om der selvfølgelig er noget vedligeholdelse på bygningerne, påpeger Marianne Reinhardt.


Afsmitning

Til gengæld er sydspidsen væsentlig for byen og området.

- Pointen er, at vi turismemæssigt hjælper hinanden opad. Der er "noget at komme efter" i Gedser-området. Her er Gedser Odde i sig selv vigtig. Men vi har jo - nævnt i vilkårlig rækkefølge - steder som remisen, Vandtårnet, Geomuseet, Toldcafe og -butik, Røgeriet og andre, som alle nyder godt af hinanden og af Gedser Odde. Jeg mener faktisk også, at odden er vigtig og et plus for Marielyst og hele Sydfalster som turistområde, siger hun.

Annonce

- Vi kan bare krydse fingre og håbe, at der også er en lejeaftale på området på odden efter 2024. Foreløbig ved vi ikke rigtigt, hvad der sker. Der er ikke nogen melding fra kommunen om forhandlinger eller aftaler, tilføjer Marianne Reinhardt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Fejø skole står til lukning 07. december 2021 kl. 22.38

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

Annonce

ANNONCE