Annonce
Guldborgsund

Sydspids som turist-spydspids

Der kommer flere og flere gæster på Danmarks sydligste punkt. Også her i den forløbne weekend, hvor det var tydeligt, at turisterne også gerne trodser blæst og regn i de smukke omgivelser. Foto: Claus Hansen

Fremgangen på Gedser Odde turistmæssigt kommer på trods af, at der har været markant utilfredshed med det, man mener er manglende opmærksomhed og opbakning fra både kommune og den fælles turismeorganisation Visit Lolland-Falster.

GEDSER Danmarks sydspids er på vej til også at blive en turist-spydspids.

Udstillingerne på Marinestationen - mere om årets sidste udstilling andetsteds på siden - kommer til at sætte rekord i år med over 10.000 gæster indenfor - og så er der et generelt stigende antal besøgende i området generelt.

Det var eksempelvis også tilfældet i den forløbne weekend - de første dage i efterårsferien - hvor turisterne trodsede blæst og regn og nød naturen på odden.

Fremgangen på Gedser Odde turistmæssigt kommer på trods af, at der blandt andet i Brugergruppen for Marinestationen Gedser Odde har været markant utilfredshed med det, man mener er manglende opmærksomhed og opbakning fra både kommune og den fælles turismeorganisation Visit Lolland-Falster.

Der er også en gyselig Gedserhilsen til gæsterne i byen og området - for eksempel på vej til odden - her i efterårsferie og halloween-tid. Ved Toldcafe og Toldbutik byder græskarudsmykning med tilhørende uhyggeligheder velkommen. Foto: Claus Hansen

Trækplaster

Men uanset kritikken er der bestemt også plads til glæde over, at man altså har en attraktion, der alligevel fungerer og udvikler sig.

- Området i sig selv er jo et trækplaster og en oplevelse. Men det betyder i høj grad noget, at vi også har et sted, hvor man kan gå ind - blive klogere på områdets historie og natur og så også samtidig har en mulighed for at opleve de skiftende udstillinger i de usædvanlige og naturskønne rammer, siger Marianne Reinhardt fra Brugergruppen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kø af udstillere

Det er i øvrigt ikke kun besøgstallet til udstillingerne, der vokser. Det gør også antallet af interesserede udstillere.

- Det er blevet meget populært. Vi har faktisk fuldt besat med interesserede udstillere langt ud i fremtiden. Det er et smukt sted og et rart sted at være, hører vi fra udstillerne. Og de kan selvfølgelig også glæde sig over det generelt stigende antal besøgende. Det tager noget tid at få et koncept som det her til at køre helt, som man gerne vil. Vi har kørt i otte sæsoner. Men kendskabet øges støt. Og set med de praktiske briller er det jo for alle en fin opskrift. Der er ikke noget arbejde for kommunen med udstillingerne - og udstillerne holder jo også løbende selv øje med faciliteterne her på odden. Det betyder, at omkostningerne er små, selv om der selvfølgelig er noget vedligeholdelse på bygningerne, påpeger Marianne Reinhardt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Afsmitning

Til gengæld er sydspidsen væsentlig for byen og området.

- Pointen er, at vi turismemæssigt hjælper hinanden opad. Der er "noget at komme efter" i Gedser-området. Her er Gedser Odde i sig selv vigtig. Men vi har jo - nævnt i vilkårlig rækkefølge - steder som remisen, Vandtårnet, Geomuseet, Toldcafe og -butik, Røgeriet og andre, som alle nyder godt af hinanden og af Gedser Odde. Jeg mener faktisk også, at odden er vigtig og et plus for Marielyst og hele Sydfalster som turistområde, siger hun.

- Vi kan bare krydse fingre og håbe, at der også er en lejeaftale på området på odden efter 2024. Foreløbig ved vi ikke rigtigt, hvad der sker. Der er ikke nogen melding fra kommunen om forhandlinger eller aftaler, tilføjer Marianne Reinhardt.

  • Der kommer flere og flere gæster på Danmarks sydligste punkt. Også her i den forløbne weekend, hvor det var tydeligt, at turisterne også gerne trodser blæst og regn i de smukke omgivelser. Foto: Claus Hansen
  • Der er også en gyselig Gedserhilsen til gæsterne i byen og området - for eksempel på vej til odden - her i efterårsferie og halloween-tid. Ved Toldcafe og Toldbutik byder græskarudsmykning med tilhørende uhyggeligheder velkommen. Foto: Claus Hansen
Annonce
Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op