cookie-og-privatlivspolitik
Værelset her kan sygehusets personale leje for 150 kroner for en nat, og i går kiggede Ellen Trane Nørby (V), Marcus Knuth (V) og Heino Knudsen (S) ind.

2

Billeder

Værelset her kan sygehusets personale leje for 150 kroner for en nat, og i går kiggede Ellen Trane Nørby (V), Marcus Knuth (V) og Heino Knudsen (S) ind.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Sygehusets lægehotel er populært

Transport, overnatning og mad er blandt de tiltag, der skal få læger til at arbejde på Nykøbing Sygehus. I går kiggede sundhedsminister Ellen Trane Nørby ind
11. oktober 2018 kl. 14:36 Af David Arnholm

Annonce

NYKØBING Udfordringerne med at rekruttere læger fyldte meget, da sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i går besøgte Nykøbing Sygehus. Her har man lanceret kampagnen Kom Sydpå, hvor man blandt andet reklamerer med en række tiltag, der skal gøre det attraktivt at arbejde på sygehuset.

Det handler blandt andet om, at sygehuset sørger for transport af læger og sygeplejersker fra København. Hver morgen klokken seks kører en bus således fra Vesterport Station.

Og personalet behøver ikke tage bussen retur, når dagens vagt er fri. Sidste år har sygehuset nemlig åbnet et campus, hvor de ansatte kan overnatte. Der er både lejligheder - til dem, der vil bo på sygehuset i en længere periode - og værelser, der kan lejes for en enkelt nat. Det koster kun 150 kroner per overnatning, og så er der morgenmad inkluderet.


De gode, gamle dage

- Vi vil rigtig gerne tilbage til de gamle dage, hvor man bosatte sig omkring sygehusene. Men vi skal også skabe nogle rammer, så man kan arbejde på sygehuset, selv om man bor i København. Vi er nødt til at have nogle tiltag, så de vil køre 250 kilometer om dagen, sagde sygehusdirektør Ricco Dyhr og viste rundt i campus, som er indrettet i nogle gamle sygeplejerskeboliger på Fjordvej.

- Det er næsten hotel-lignende, bemærkede Ricco Dyhr.

Lejlighederne og værelserne er da også blevet gennemrenoveret sidste år, og beboerne på de små værelser har adgang til et fælles køkken og en stue med bordfodbold. Og boligtilbuddet er populært - udlejningsgraden er på omkring 90 procent.

- Det er fint, hvis man skal være her en nat eller to, sagde Ellen Trane Nørby og spurgte, om sygehuset overvejer at udvide med flere værelser.

- Er der brug for det, må vi i gang med at bygge til, svarede Ricco Dyhr, som dog også efterlyste andre tiltag.

Det kunne for eksempel være et højere fradrag til folk, der pendler fra hovedstaden til Lolland-Falster.

- Det ville betyde noget, sagde han.


Kig på økonomien

Regionsrådsformand Heino Knudsen (S), som deltog i mødet, tilføjede, at tiden måske er løbet fra, at sygeplejersker får et tillæg, hvis de ansættes i hovedstaden.

- Det kan godt være, det burde være omvendt i dag, sagde han og tilføjede, at det dog kan være svært at ændre, fordi det handler om overenskomstaftaler.

- Jeg tror personligt, man er nødt til at kigge på nogle af de økonomiske incitamenter. Og så skal I så skabe det gode faglige miljø, svarede Ellen Trane Nørby.

På det felt - det faglige miljø - har sygehuset faktisk noget attraktivt at byde ind med, mener Ricco Dyhr og nævnte, at der for eksempel er gode muligheder for at få spændende opgaver.

- Vi har ikke en masse specialfunktioner, men et sygehus med nogle ret syge patienter, du kan få lov at behandle. Og du kan komme længere frem i rækkerne, end hvis du kom på Herlev, hvor du er nummer 31 i rækken, sagde han.

Læs også artiklerne

"Nyuddannede læger bliver boende" - "For langt til lægen: Patienter bliver væk" - "Regionsformand ønsker millioner til ekstra etage" i torsdagens Folketidende, hvor du også finder en reportage om Ellen Trane Nørbys besøg på Sundhedscenteret i Maribo onsdag i torsdagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce