Annonce
Guldborgsund

Sygehusets lægehotel er populært

Værelset her kan sygehusets personale leje for 150 kroner for en nat, og i går kiggede Ellen Trane Nørby (V), Marcus Knuth (V) og Heino Knudsen (S) ind. Foto: Anders Knudsen

Transport, overnatning og mad er blandt de tiltag, der skal få læger til at arbejde på Nykøbing Sygehus. I går kiggede sundhedsminister Ellen Trane Nørby ind

NYKØBING Udfordringerne med at rekruttere læger fyldte meget, da sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i går besøgte Nykøbing Sygehus. Her har man lanceret kampagnen Kom Sydpå, hvor man blandt andet reklamerer med en række tiltag, der skal gøre det attraktivt at arbejde på sygehuset.

Det handler blandt andet om, at sygehuset sørger for transport af læger og sygeplejersker fra København. Hver morgen klokken seks kører en bus således fra Vesterport Station.

Og personalet behøver ikke tage bussen retur, når dagens vagt er fri. Sidste år har sygehuset nemlig åbnet et campus, hvor de ansatte kan overnatte. Der er både lejligheder - til dem, der vil bo på sygehuset i en længere periode - og værelser, der kan lejes for en enkelt nat. Det koster kun 150 kroner per overnatning, og så er der morgenmad inkluderet.

Venstres sundhedsminister Ellen Trane Nørby (forrest) beundrede udsigten, da hun i går var på besøg på Nykøbing Sygehus. Her var hun i selskab med blandt andre Heino Knudsen (S) (bagerst), sygehusdirektør Ricco Dyhr (til venstre), folketingsmedlem Marcus Knuth (V) (til højre) og vicedirektør Inge Paamejer. Foto: Anders Knudsen

De gode, gamle dage

- Vi vil rigtig gerne tilbage til de gamle dage, hvor man bosatte sig omkring sygehusene. Men vi skal også skabe nogle rammer, så man kan arbejde på sygehuset, selv om man bor i København. Vi er nødt til at have nogle tiltag, så de vil køre 250 kilometer om dagen, sagde sygehusdirektør Ricco Dyhr og viste rundt i campus, som er indrettet i nogle gamle sygeplejerskeboliger på Fjordvej.

- Det er næsten hotel-lignende, bemærkede Ricco Dyhr.

Lejlighederne og værelserne er da også blevet gennemrenoveret sidste år, og beboerne på de små værelser har adgang til et fælles køkken og en stue med bordfodbold. Og boligtilbuddet er populært - udlejningsgraden er på omkring 90 procent.

- Det er fint, hvis man skal være her en nat eller to, sagde Ellen Trane Nørby og spurgte, om sygehuset overvejer at udvide med flere værelser.

- Er der brug for det, må vi i gang med at bygge til, svarede Ricco Dyhr, som dog også efterlyste andre tiltag.

Det kunne for eksempel være et højere fradrag til folk, der pendler fra hovedstaden til Lolland-Falster.

- Det ville betyde noget, sagde han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kig på økonomien

Regionsrådsformand Heino Knudsen (S), som deltog i mødet, tilføjede, at tiden måske er løbet fra, at sygeplejersker får et tillæg, hvis de ansættes i hovedstaden.

- Det kan godt være, det burde være omvendt i dag, sagde han og tilføjede, at det dog kan være svært at ændre, fordi det handler om overenskomstaftaler.

- Jeg tror personligt, man er nødt til at kigge på nogle af de økonomiske incitamenter. Og så skal I så skabe det gode faglige miljø, svarede Ellen Trane Nørby.

På det felt - det faglige miljø - har sygehuset faktisk noget attraktivt at byde ind med, mener Ricco Dyhr og nævnte, at der for eksempel er gode muligheder for at få spændende opgaver.

- Vi har ikke en masse specialfunktioner, men et sygehus med nogle ret syge patienter, du kan få lov at behandle. Og du kan komme længere frem i rækkerne, end hvis du kom på Herlev, hvor du er nummer 31 i rækken, sagde han.

Læs også artiklerne

"Nyuddannede læger bliver boende" - "For langt til lægen: Patienter bliver væk" - "Regionsformand ønsker millioner til ekstra etage" i torsdagens Folketidende, hvor du også finder en reportage om Ellen Trane Nørbys besøg på Sundhedscenteret i Maribo onsdag i torsdagens Folketidende.

  • Værelset her kan sygehusets personale leje for 150 kroner for en nat, og i går kiggede Ellen Trane Nørby (V), Marcus Knuth (V) og Heino Knudsen (S) ind. Foto: Anders Knudsen
  • Venstres sundhedsminister Ellen Trane Nørby (forrest) beundrede udsigten, da hun i går var på besøg på Nykøbing Sygehus. Her var hun i selskab med blandt andre Heino Knudsen (S) (bagerst), sygehusdirektør Ricco Dyhr (til venstre), folketingsmedlem Marcus Knuth (V) (til højre) og vicedirektør Inge Paamejer. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Guldborgsund

Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland

112

Hunde redder kvinde fra kraftig brand

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

112

Efter voldsomt overfald: Politiet kommer med nyt om 15-årig drengs tilstand

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

112

National politienhed ransager på Falster: Sag af særlig grov karakter

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen