cookie-og-privatlivspolitik
Sygeplejerske Gitte Jørgensen er tillidsrepræsentant på en af Nykøbing Sygehus' seks medicinske afdelinger, hvor covid-patienterne ligger.
Sygeplejerske Gitte Jørgensen er tillidsrepræsentant på en af Nykøbing Sygehus' seks medicinske afdelinger, hvor covid-patienterne ligger.
Foto: Claus Hansen/arkiv

Guldborgsund

Sygeplejersker: Vi er slidte og frygter ny bølge

Udsigten til en tredje bølge af covid-patienter på Nykøbing Sygehus efter genåbningen presser og provokerer personalet
26. februar 2021 kl. 15:40 Af Birgitte Grønning

FAKTA
Danmarks gradvise genåbning fra på mandag skønnes af Sundhedsstyrelsen at koste 870 indlagte med covid-19 i midten af april med deraf følgende øget pres på sygehusene. Dansk Sygeplejeråd og flere andre organisationer i sundhedsvæsenet har udtrykt bekymring for genåbningens konsekvenser.
­
Formanden for Lægeforeningen, Camilla Noelle Rathcke, siger til TV2:
- Vi skal tænke os meget grundigt om. Vi skal huske på, at man i december lukkede ned, før man nåede de tal, der indgår i beregningen.
 
Direktør i Danske Patienter Morten Freil siger til TV2:
- Det er meget bekymrende, hvis vi ser ind i en genåbning, der vil føre til knap 900 indlagte. Også med den usikkerhed, der ligger i tallene.
­
Ifølge beregninger på Hvidovre Hospital er covid-patienter så meget mere krævende, at de 800-900 patienter, der forventes at være indlagt i midten af april, vil svare til 3.000 normale patienter, målt i arbejdsbyrde.

NYKØBING Når politikerne på Christiansborg siger, at de løber en kalkuleret risiko ved at corona-genåbne dele af landet, provokerer det sygeplejerske Gitte Jørgensen.

- Vi har som personale været maksimalt presset længe, især hen over jul og nytår. Nu skal vi så forholde os til en tredje bølge af covid-patienter. Det er næsten ikke til at overskue, fortæller Gitte Jørgensen.

Hun er tillidsrepræsentant på en af Nykøbing Sygehus' seks medicinske afdelinger, hvor hun og kollegerne i snart et år har passet covid-patienter.

Stemningen i TR-gruppen for de seks afdelinger er klar.

- Vi er trætte og slidte og ønsker bare, at det skal stoppe. Vi har taget mange ekstravagter, og det overskud, der var blandt os for et år siden, er væk, konstaterer Gitte Jørgensen.

Annonce

- Vi ved godt, at vi nok ikke kan undgå en tredje bølge, men vi bevarer stadig et håb om, at den ikke kommer, fortsætter hun.

I gårsdagens Folketidende fortalte vicedirektør på Nykøbing Sygehus, Inge Paamejer, at sygehuset er bedre forberedt på en eventuel tredje bølge med meget syge, indlagte covid-patienter.

Og at det er positivt midt i en bekymrende tid, som sygehusledelsen også ser frem til med bekymring og håb om at slippe lidt blidere denne gang.

Det synspunkt er Gitte Jørgensen delvist enig i.

- Vi er forberedte på den måde, at vi kender hele processen til fingerspidserne og ved præcis, hvad vi skal gøre. Men det har også en bagside, at vi nu på forhånd har viden om, hvor hårdt og presset det bliver.

Annonce

Hun har kolleger, der ikke er sikre på, at de holder til en omgang til.

- Kollegerne er generelt glade for at være her, men tanken om en tredje bølge får nogle til at overveje at sige op på grund af presset. De er frustrerede og nervøse. Jeg forsøger at berolige dem og taler med dem om, at vi nok bliver hjulpet lidt af vaccinerne denne gang, og at vi må stå sammen og bakke hinanden op. Det er jo min opgave som tillidsrepræsentant, forklarer Gitte Jørgensen.

Hun håber, at man på sygehuset får succes med at nå ind til de pårørende med et vigtigt budskab, inden tredje bølge rammer.

- Det er så vigtigt, at de pårørende overholder alle coronarestriktionerne, så de ikke bærer smitten ind på afdelingerne. Det er de desværre ikke ret gode til, og det er mit store ønske, at de forstår alvoren og bakker os op.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE