cookie-og-privatlivspolitik
Pernille Wulff-Høyer (i forgrunden) og mange andre sygeplejersker var mandag morgen mødt op foran sygehuset. Enkelte var i arbejdstøj. Mange andre kom forbi efter nattevagt eller inden deres aftenvagt.
Pernille Wulff-Høyer (i forgrunden) og mange andre sygeplejersker var mandag morgen mødt op foran sygehuset. Enkelte var i arbejdstøj. Mange andre kom forbi efter nattevagt eller inden deres aftenvagt.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Sygeplejersker fik sympati fra pædagoger

VIDEO: Sygeplejersker nedlagde mandag morgen arbejdet og modtog sympati fra flere andre faggrupper.
11. oktober 2021 kl. 12:50 Af Maria Glasius Lange

NYKØBING Mandag morgen samledes et stort antal sygeplejersker foran hovedindgangen til Nykøbing F. Sygehus for at vise deres bekymring for situationen på sygehusene.

De skuttede sig i morgenkulden, og en lille dreng spurgte på et flag, om politikerne nu også passede på hans mor, nu hvor hun passede på patienterne. Mange sygeplejersker havde ikke mulighed for at møde op til demonstrationen, fordi de var i vagt. Så langt de fleste havde netop afsluttet en nattevagt eller var sat på vagt senere. Men det var ikke kun sygeplejersker, der var mødt op.

Danielle Mercier og Nina Boelslund Nielsen er pædagoger og arbejder i en daginstitution i det offentlige. De mødte op på vegne af en stor gruppe pædagoger, der også gerne ville bakke op om et ordentligt sundhedsvæsen - og en ordentlig løn.

- Politikerne bruger en retorik, der fremstiller jer som selviske, og spørger "Hvad så med de andre". Det spin vil vi ikke være med til. Vi vil ikke acceptere den splittende dagsorden om, at løn på ét område er på bekostning af løn på et andet. Nu skal ansvaret sendes opad, lød det fra Danielle Mercier.

Hendes budskab var, at det må være politikerne på Christiansborg, der skal sikre, at sygeplejersker såvel som andre faggrupper på sygehuset samt pædagoger kan udføre deres arbejde "på tilfredsstillende og forsvarlig vis uden at blive syge af det".

Annonce

- Vi kan genkende noget af det, sygeplejerskerne står i. Vi ser børn, der oftere har brug for støtte, fordi der ikke er voksne nok omkring dem til at tilgodese deres behov. Der må være en bund for, hvordan vi vil behandle mennesker, siger Nina Boelslund Nielsen.

Tirsdag morgen fortsætter demonstrationen fra klokken 7.45.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE