cookie-og-privatlivspolitik
Umut Sakarya (til venstre) var en populær skikkelse på Torvet, og han endte med at modtage en Guld Puch Maxi fra byen.

29

Billeder

Umut Sakarya (til venstre) var en populær skikkelse på Torvet, og han endte med at modtage en Guld Puch Maxi fra byen.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Tarteletdyst, kæmpesaks, sovsekonkurrence og fest

BIILEDSERIE OG VIDEO: Den Store Tarteletdyst fik heldigvis masser af solskin og masser af opbakning til de mange festlige indslag på Torvet fredag eftermiddag.
06. juni 2020 kl. 11:36 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

SAKSKØBING En tarteletvinder af marcipan, mandler og rabarber. Brun sovs nedsvælget i rekordtid. Et lokalt Guinness-rekordforsøg med en saks. En Søren Østergaard i topform som Bager Jørgen - dog med problemer med at kønsbestemme tarteletter - og eksempelvis en Guld Puch Maxi til kendiskok Umut Sakarya som en gave fra byen.

Jovist, der var i den grad bagt op til folkefest på Torvet i Sakskøbing fredag eftermiddag. Og en folkefest blev det. I strålende solskin, med masser af sprit, flittige besøg af ordensmagten og venlige opfordringer fra scenen til hele tiden at huske at holde god afstand mellem hinanden. Der blev også fundet en lokal tartelet-vinder i skikkelse af Inge Pilt Olsen, som med en smagfuld sammensætning af rabarber, maripan og mandler samt andet godt løb med den fornemme hæder. Desværre var der ikke så mange at dyste med, da Inge Pilt Olsen var eneste deltager i tarteletdysten. Men som indpiskeren Claus Meyer vendte det fra scenen:

- Det havde været værre, hvis der var nul deltagere.

Men mon ikke den hurtigt sammensatte første udgave af Den Store Tarteletdyst får endnu mere fyld, saft og kraft på næste års udgave?

- Denne amatørkonkurrence bliver den første i en 100 år lang tradition, lød det i hvert fald lovende fra konferencier Claus Meyer på en dag, hvor alt flaskede sig for arrangørerne.

Det gjorde det også for projektmager Stine Pilt Olsen og de frivillige kræfter fra Sakskøbing Håndværker & Industriforening samt Den Gamle Smedje. Her var der nemlig arbejdet på at frembringe intet mindre end verdens længste saks. Om to til seks uger bliver det i øvrigt meldt tilbage, om Sakskøbing-saksen på hele 3,63 meter i længden får æren af at tage titlen som den nye udgave af verdens længste saks.

Helt styr på sagerne må man også sige, at den lokale Henrik "Store" Larsen havde i den sovsekonkurrence, som udviklede sig til en ren parade-nedsvælgning af den gode opbagte kandesovs.

- Så hurtigt har jeg aldrig set nogen gøre det før, udbrød Umut Sakarya, der med egne ord ellers har arrangeret bruns sovs-konkurrencer masser af gange.

Med tiden 3 minutter og 3 sekunder lykkedes det Larsen fra Sakskøbing at tylle to liter brun sovs af den gode fede slags samt et pænt stort glas Fernet Branca, som også gav en helt selvstændig præmie i form af et restaurantbesøg på Guldkroen for to personer. Men naturligvis gav rekordtiden - omkring ti minutter hurtigere end nogen anden før har gjort det i Umut Sakaryas tidligere sovsekonkurrencer - også en præmie. Her var der vinpræmie fra Ebbe Frahms 2010 Vin og Velsmag.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

AF: KNUD ÆRBO

Besparelser i ældreplejen 12. september 2020 kl. 10.18

Annonce