cookie-og-privatlivspolitik
Ombygningen vil gøre foyeren mere luksuriøs, indbydende, lys og ikke mindst tidssvarende, mener leder af teatret Mark Stig Andersen.
Ombygningen vil gøre foyeren mere luksuriøs, indbydende, lys og ikke mindst tidssvarende, mener leder af teatret Mark Stig Andersen.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

Teaterfoyer bygges om for millioner

Skal gøres mere tidssvarende og indbydende med ombygning, der sættes i gang først i maj og varer sommeren over.
30. april 2021 kl. 20:47 Af Niki Treumer Mogensen

FAKTA
Ombygningen af Nykøbing F. Teaters foyer
Blev vedtaget af byrådet i december, sidste år, og kultur, fritid og bosætningsudvalget har nu godkendt projektplan samt frigivelse af midler til arbejdet.
Er budgetteret til knap 4,5 millioner kroner.
Pengene går blandt andet til ventilation (575.000 kroner), belysning og AV-udstyr (400.000), helt nyt vindfang med højere døre, nyt gulv og loft med mere (496.000), nye borde, stole og hynder (500.000) samt ny mobil scene til foyeren (150.000).
Byggefasen ligger i uge 18-34, altså fra første uge i maj til sidst i august.
Herefter følger mangelgennemgang og aflevering omkring 1. september, hvor den nye foyer kan tages i brug.
Billetsalget flyttes i perioden hen i Østergågade 29, der tidligere husede butikken Emma.
Kilde: Guldborgsund Kommune

NYKØBING Gæsterne i Nykøbing F. Teater vil i efteråret få et andet indtryk af teatret, end de hidtil har fået.

Fra starten af maj og frem til udgangen af august ombygges foyeren for 4,5 millioner kroner.

Kultur, fritid og bosætningsudvalget i komunen gav på sit møde forleden endelig accept af projektetplanen samt frigivelse af midlerne til arbejdet.

Dette sættes i gang for at understøtte den udvikling, teatret gennemgår for tiden.

Det står at læse i dagsordenen til udvalgsmødet, hvor der blev slået på, at sammenlægning af teatret og Guldborgsund-hallernes ledelse, samt et styrket samarbejde med Teaterforeningen Guldborgsund, forpagter - Hotel Falster - NFH og Nykøbing F. Revyen sikrer udviklingen.

Annonce

Det skal sikre flere stærke arrangementer i teatret, og Mark Stig Andersen, leder af hallerne og teatret, glæder sig over beslutningen.

- Foyeren og området ved indgangen er ikke tidssvarende i forhold til de forventninger, der er til et teater her i 2021. Det trænger virkelig til at blive kønnere, lysne op og være mere tidssvarende samt indbydende for de mange gæster, der besøger teatret, siger han, der glæder sig til, at ombygningen kommer i gang og ikke mindst står færdig.

Han beretter om gode drøftelser med de andre parter omkring teatret forud for, at planerne blev vedtaget, og tilføjer, at ETN-Arkitekterne, der er byggerådgiver, har styret processen godt.


To fluer med et smæk

I forbindelse med ombygningen er teatrets billetsalg flyttet hen i Østergågade 29, hvor butikken Emma tidligere lå.

Den løsning er direktør for Nykøbing Falster Revyen, Mickey Pless, rigtig glad for.

Annonce

Revyen kan stadig øve i salen under ombygningen, men selve forestillingerne var i forvejen flyttet til Guldborgsund-hallen denne sommer.

- Det er rigtigt fint, nu vi har valgt at rykke ned i hallen, at man så slår to fluer med et smæk og renoverer nu, siger han og fortsætter:

- Og det er tiltrængt, vil jeg sige, så jeg er vildt begejstret for det. Fra jeg tiltrådte, har jeg sagt, at det ligner en gammel Scandlines-færge, man kommer ind i. Det udstråler ikke, at "her har vi lyst til at være og hygge".

Også Teaterforeningen Guldborgsunds billetsalg flytter til den tidligere Emma.

Foreningens forkvinde Jette Malmskov jubler også over både den løsning samt ombygningen.

Annonce

- Jeg tror faktisk, at det bliver okay, for billetsalget kommer til at ligge midt i gågaden, så sørger vi for at gøre os synlige, så håber vi at få mange strøgkunder. Vores medlemmer har vi skrevet ud til, at de fra 1. maj skal aflevere bestillingssedler i gågaden, og der kommer også en henvisning ved teatret til, at man skal gå derned, siger hun og kommer ind på teatrets forskønnelse:

- Det bliver så fedt, for vi får en foyer, der kan være en hyggelig start på teateroplevelsen i stedet for den kedelige foyer, vi har nu, og så kan vi måske også bruge den til at få forestillinger derned.

En af de mange investeringer bliver således en mobil scene, som vil give aktørerne nye muligheder i foyeren.

Også billetsalget får en overhaling.

- Det er også godt, at det ombygges, så der bliver bedre arbejdsmiljø for dem, der sælger billetter, og det bliver nemmere at komme til for gæsterne, siger Jette Malmskov.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE