cookie-og-privatlivspolitik
Skoleleder Lars Carlsen, Nordbyskolen, ser som Carsten Løye fra Sundskolen frem til en udmelding om nedlukningen. Først efter denne, der formentlig kommer i næste uge, kender man scenariet og mulighederne for afholdelse af terminsprøver.
Skoleleder Lars Carlsen, Nordbyskolen, ser som Carsten Løye fra Sundskolen frem til en udmelding om nedlukningen. Først efter denne, der formentlig kommer i næste uge, kender man scenariet og mulighederne for afholdelse af terminsprøver.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

Terminsprøver kan blive virtuelle under nedlukning

Forlænges den nuværende nedlukning af blandt andet skoler, er det usikkert, hvad der sker med prøverne, som skoleledere kalder vigtige.
11. januar 2021 kl. 08:50 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING Det er uvist, hvad der skal ske med terminsprøverne i folkeskolerne, hvis den nuværende nedlukning forlænges.

Nu løber den til 17. januar, nogle uger før 8. og 9. klassernes terminsprøver, men ender det med overlap, kan det betyde, at de bliver gennemført digitalt. Det fortæller Carsten Løye, skoleleder på Sundskolen.

- Vi følger med i, hvad ministeriet siger, og har aftalt med de ansatte, at vi holder møde i næste uge, når vi ved, om nedlukningen forlænges. Vi taler også med de store klasser om, hvorvidt vi skal holde dem virtuelt, men det handler om, hvor længe de skal være hjemme.

Den virtuelle undervisning, skolerne benytter for tiden, fungerer godt, tilføjer han, og derfor kunne han godt tænke sig at prøve det til eksamen.

- Grundlaget for deres standpunktskarakter er tyndere, hvis der ikke er terminsprøve, og så er det en træning i at gå til prøve, påpeger han også og slutter:

- Jo før, vi får noget at vide, jo bedre planlægning kan vi lave.

På Nordbyskolen er man klar til at gennemføre prøverne fysisk, hvis det kan lade sig gøre. Her vil ledelsen i disse dage tale om, hvordan det bliver, afhængigt af hvilke scenarier, der er mulige, lyder det fra skoleleder Lars Carlsen.

Læs også artiklen: "Rektor: - Kan blive en udfordring for os"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce