cookie-og-privatlivspolitik
Efter job i Skattestyrelsen og på Professionshøjskolen Absalon vender Mark og Chris Elsner tilbage til restaurationsbranchen. De er overbeviste om, at de ville fortryde det, hvis de havde forpasset chancen.

3

Billeder

Efter job i Skattestyrelsen og på Professionshøjskolen Absalon vender Mark og Chris Elsner tilbage til restaurationsbranchen. De er overbeviste om, at de ville fortryde det, hvis de havde forpasset chancen.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Tidligere kunder overtager Gedser Røgeri

En gnist er blevet tændt.
06. marts 2021 kl. 16:40 Af Anne Katrine Petersen

GEDSER De udvekslede opskrifter med de tidligere ejere. Nu overtager Chris og Mark Elsner Gedser Røgeri.

- Det var virkelig fedt at kunne sige ja til, fortæller 37-årige Mark Elsner, der sammen med den fem år yngre ægtefælle fik interesse for at røge ved at komme på røgeriet, som Erik Nielsen og Hanne Zimmermann indtil efteråret 2020 drev.

- Vi elsker at lave mad, men der er ingen tvivl om, at da vi så røgeriet, tændtes en gnist i os. Vi fik snart skaffet noget udstyr og havde det vildt sjovt med at lave vores eget, siger Chris Elsner, og Mark supplerer:

- Der er virkelig en stolthed i at lave så meget som muligt selv. Den stolthed gør det også nemmere at servere produkterne, siger han, der lærte ægtefællen at kende, da de begge arbejdede som konferencetjenere i København.

- Det er helt klart, at vi trækker på erfaringer fra den tid. At få det til at lykkes, så 1.200 gæster går glade derfra, er noget særligt, lyder det fra Chris.

Annonce

I 2007 flyttede parret til Eskilstrup. Siden fik de sommerhus i Gedesby og øjnene op for røg.

Nu kan de ikke handle ind uden at slide ganske markant på spørgsmålet: Kan man røge det?

- Det ene har taget det andet, og igennem årene har vi haft en god dialog med Erik og Hanne. Vi er kommet med ideer til hinanden og var meget kede af det, da vi hørte, at de måtte stoppe, lyder det fra Mark Elsner, der glæder sig til at komme i gang og vurderer, at han og Chris kan få svært ved at begrænse sig.

- Vi er kreative og sender mange bolde op i luften. Det bliver en udfordring at nøjes med at sende dem afsted, som vi rent faktisk kan gribe, siger Mark Elsner.

Parret regner med at holde fast i varer, som kunderne kender, for eksempel røget laks og makrel, men de vil også sætte deres eget præg på sagerne.

Annonce

- Det er vigtigt for os, at det er mere end fisk. Vi kender mange, der kan lide røgsmagen, men foretrækker kød, og så arbejder vi på at lave et tapastilbud med hjemmelavede delikatesser, fortæller Mark, og Chris supplerer:

- Vi vil også tilbyde takeaway og arbejder lige nu med at få en aftale med en butik i Marielyst, som gør det muligt at levere delikatesser og takeaway til det område.

Der kan måske blive tale om parrets absolut store hit: brownie bagt med røget chokolade.

Det og meget andet vil de løbende opdatere røgeriets facebookside med.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE