cookie-og-privatlivspolitik
Sosu-eleverne og ansatte på skolen guides af en supervisor, når selvtesten skal foretages. Her ser Mille Olsen til, at underviser Joan Høgstædt Larsen gør det rigtigt.
Sosu-eleverne og ansatte på skolen guides af en supervisor, når selvtesten skal foretages. Her ser Mille Olsen til, at underviser Joan Høgstædt Larsen gør det rigtigt.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Tilbyder corona-selvtest

Nu kan elever og lærere teste sig selv for virussen.




08. april 2021 kl. 20:00 Af Niki Treumer Mogensen

NYKØBING Onsdag morgen slog Sosu-skolen på Vestensborg Allé dørene op til sit nye corona-selvtestcenter.

På hverdage mellem 7.30 og 11 kan elever og lærere nu teste sig selv med en lyntest i et område på skolen indrettet til formålet.

Er testen positiv, ringes eleverne op af skolen senest et kvarter efter, hvilket er det samme som den øvre grænse for at være sammen, hvis der er mistanke om smitte. Er den negativ, hører eleven ikke noget, men kan se sit svar på sundhed.dk efterfølgende.

Tiltaget er lavet, fordi det fra centralt hold anbefales, at testningen lægges ud på blandt andet skolerne. Det fortæller Tine Krog, der er leder af administration og facility service på skolen.

- Vi har arbejdet sammen med Celf og det samarbejde, de havde med Falck, siden den midlertidige genåbning 5. marts. Men så kom der melding om, at man gerne så, at man havde selvtest ude på skolerne.

Annonce

Til formålet har skolen ansat supervisere, så to hjælper selvtesterne, og en står i døren og hjælper folk indenfor. Initiativet skulle have haft debut tirsdag, men forsinkede testkit, der først kom efter frokost, udskød det til onsdag.

På førstedagen var i alt 47 forbi for at selvteste for corona, og det gik godt, fortæller Tine Krog.

- Det klappede bare. Folk var meget positive omkring det og syntes, at det var dejligt let at komme og blive testet på skolen fremfor ved Falck, siger hun.

Blandt dem, der benyttede sig af tilbuddet, var social- og sundhedsassistentstuderende Christina Petersen, der som alle andre på skolen ved fremmøde skal kunne fremvise en negativ coronatest, der er højst 72 timer gammel.

- Jeg foretrækker tilbuddet der, for jeg er mor til tre og har tre stedbørn, så der er rigeligt at se til, og så er det træls at skulle fare rundt for at blive testet, siger hun.

Annonce

Læs også artiklen "Elever tog de første selvtest" fra Campus Lolland



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

Annonce

ANNONCE