cookie-og-privatlivspolitik
Ved Eskilstrup er der allerede sat en mast op langs banelegemet for bedre internetforbindelse i togene.
Ved Eskilstrup er der allerede sat en mast op langs banelegemet for bedre internetforbindelse i togene.
Foto: PR/Banedanmark

Guldborgsund

Toget bliver mere pendler-venligt

Der vil i den kommende tid blive opsat master langs banelegemet på Falster for bedre internet i togene.
12. marts 2019 kl. 16:40 Af Maria Juel Glacius

Annonce

Først fik Lolland et nyt netværk af master langs togbanen. Og nu er turen kommet til Falster.

I samarbejde med togoperatørerne, Teleindustrien og mobilselskaberne har Banedanmark opsat to nye master ved Flintinge og Eskilstrup, som skal forbedre mobilsignalet og internetforbindelsen i togene. Arbejdet med masterne er afsluttet, og pendlere skal derfor gerne kunne mærke en forskel allerede nu.

Samtidig er DSB og mobilselskaberne ved at afslutte opsætningen af signalforstærkere i togene, så mobilsignalet nemmere kan trænge igennem togenes metalkonstruktion. Der installeres også et Multi-WiFi system, som skal sikre bedre kapacitet for brugerne.


Et stort ønske

John Brædder (G), borgmester i Guldborgsund Kommune, er glad for, at dele af Falster får forbedret mobilsignalet langs jernbanen.

- For Guldborgsund Kommune har det meget stor betydning, at mobil- og internetdækningen i togene bliver styrket. Vi er en kommune med rigtig mange pendlere, der hver dag tager toget på arbejde. Med en bedre dækning i toget så kan de langt bedre udnytte rejsetiden til at arbejde. Det er også helt afgørende for os i forhold til at tiltrække nye borgere til vores kommune, at de kan bruge rejsetiden aktivt, siger borgmester John Brædder i en pressemeddelelse.

Og det har været et stort ønske for kunderne med et velfungerende internet, siger underdirektør i DSB, Aske Wieth-Knudsen:

- Derfor glæder det mig, at arbejdet med at levere det er kommet godt i gang på Lolland og Falster, og jeg ser frem til at tilbyde en bedre internetforbindelse og arbejdsplads til pendlerne, når vi efter sommerens sporarbejde kan byde vores kunder tilbage i toget.

- Med nye master, flere mobilantenner og installation af forstærkere i togene får de rejsende en markant forbedret oplevelse af mobildækningen. Det er vi fra telebranchens side meget tilfredse med. At projektet konkret fører til flere nye master i Guldborgsund Kommune er særlig glædeligt, da Guldborgsund nok er den kommune i Danmark, der har gjort allermest for at nedbryde barrierer og tiltrække investeringer i den digitale infrastruktur. Det er til gavn for alle, siger Jakob Willer, direktør for Teleindustrien.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

AF: STEEN BAHNSEN

Lukning af Dannelunde… 16. maj 2019 kl. 14.27

AF: CARSTEN GRACE HARDINGTON

Gerninger, beregnet på at… 14. maj 2019 kl. 09.49

AF: STEEN BAHNSEN

AF: JOHN WENNERWALD

Regeringens bluffnummer 12. maj 2019 kl. 21.24

AF: MARTIN WOUTERS

mærkeligt nok, ingen… 09. maj 2019 kl. 10.54

Annonce