Annonce
Guldborgsund

Total skilteforvirring på diget

Miljø- og Fødevareklagenævnet gav i august Guldborgsund Kommune medhold i, at skiltene med cykling forbudt var opsat ulovligt. Cykling forbudt-skiltet ved Marielyst Torv er efterfølgende blevet erstattet af et nyt med cykling tilladt, som efterfølgende er fjernet igen. Foto: Claus Hansen

Det er uvist, hvem der har fjernet nogle skilte og sat nye op,som også er blevet fjernet.

SYDFALSTER Det seneste halve døgns tid er det blevet ændret en hel del på skiltningen på Det Falsterske Dige.

Og i mandags var sidste chance for digelaget til at fjerne cykling forbudt-skiltene, der er sat op langs Det Falsterske Dige, efter at Guldborgsund Kommune havde udstedt andet påbud til digelaget om at fjerne skiltene.

I går blev skiltet ved Marielyst Torv udskiftet med et, hvor cykling er tilladt. Dette er dog i løbet af formiddagen i dag blevet taget ned. Samtidig er de røde cykling forbudt-skilte på diget flere steder blevet fjernet.

Det er dog endnu uvist hvem, der har fjernet skiltene, da man i Det Falsterske Digelag stadig arbejder på at opretholde skiltningen.

- Vi arbejder i det tempo, som vores rådgivere de kan, fortæller Søren Bjerregaard, der er formand for Det Falsterske Digelag.

Selvom påbudsfristen er overskredet, vil man ikke forhaste en beslutning, fortæller formanden, der ikke vil lave en hovsa-løsning. Med advokat overvejer laget at stævne Miljø- og Fødevareklagenævnet og med et nyt eksternt ingeniørfirma kigger nærmere på digets stand.

- Vi har altid benyttet Kystdirektoratet og deres digeingeniører, men de har sat sig ud på sidelinjen og har ingen kommentarer eller bemærkninger til den her sag. Så derfor kan vi ikke rigtigt bruge dem, fortæller Søren Bjerregaard og fortsætter:

- Men jeg kan ikke rigtigt sige noget konkret om det, for vi er ikke kommet i land med noget af det endnu. Det kræver tid det her jo, og vi fik alt for kort tid fra kommunen. Og vi agter ikke at gøre noget, før vi er sikre på, at vi gør det rigtige. Eller i hvert fald det, vi vurderer er det rigtige, fortæller Søren Bjerregaard.

Ifølge formanden har de friske ingeniørøjne i en foreløbig rapport om digets stand fundet store skader på diget.

- Når vi snakker med de professionelle digeingeniører, så er de lidt rystede over det slid, vi har på diget i dag. Kystdirektoratet har nok siddet for meget på deres hænder. Vi har aldrig rigtigt købt professionel rådgivning udefra, fordi vi altid har følt os trygge ved Kystdirektoratet, men nu har vi været nødt til det, fortæller Søren Bjerregaard, og fortsætter:

- Så længe, vi har de her rapporter i hånden, der siger, at det er en katastrofevej, vi er på vej ind på, så bliver skiltene stående, fortalte Søren Bjerregaard i går onsdag formiddag.

Foto: Claus Hansen

Politianmeldelse på vej

Altimens er man i Guldborgsund Kommune i gang med at følge op på sagen, efter at anden påbudsfrist om at fjerne skiltene udløb i mandags.

- Vi er ved at lave opfølgningen nu. Det næste naturlige skridt i sådan en sag her, når et påbud ikke bliver overholdt, er en politianmeldelse. Men det sidder vi og kigger på lige nu, fortæller Christian Refstrup, der er direktør for Teknik og Miljø i Guldborgsund Kommune.

- Men det bliver ikke noget, vi kigger længe på. Den sag har jo kørt længe, så vi har gjort vores overvejelser undervejs, fortsætter han.

Men derfra og til, hvornår skiltningen bliver fjernet, er endnu uvist.

- Det ved vi ikke. Når kommunen ikke kan komme længere via påbudsvejen, så er vi nødt til at give sagen videre. I første omgang til politiet, som overtager sagen, forklarer Christian Refstrup.

Søren Bjerregaard mener ikke, at Guldborgsund Kommune tager klimaudfordringerne med stigende vandstand seriøst nok, når man vil tillade mere færdsel på diget. Foto: Claus Hansen/arkiv
Hvorvidt det er tilladt at cykle på diget skaber meget forvirring blandt turister, der ikke er kendte i området. På turistkontoret i Marielyst får man mange forvirrede henvendelser om netop dette. Foto: Anders Knudsen
  • Miljø- og Fødevareklagenævnet gav i august Guldborgsund Kommune medhold i, at skiltene med cykling forbudt var opsat ulovligt. Cykling forbudt-skiltet ved Marielyst Torv er efterfølgende blevet erstattet af et nyt med cykling tilladt, som efterfølgende er fjernet igen. Foto: Claus Hansen
  • Claus Hansen
    Foto: Claus Hansen
  • Søren Bjerregaard mener ikke, at Guldborgsund Kommune tager klimaudfordringerne med stigende vandstand seriøst nok, når man vil tillade mere færdsel på diget. Foto: Claus Hansen/arkiv
  • Hvorvidt det er tilladt at cykle på diget skaber meget forvirring blandt turister, der ikke er kendte i området. På turistkontoret i Marielyst får man mange forvirrede henvendelser om netop dette. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Guldborgsund

Sofie Amalie lever med en livslang gæld

Guldborgsund

110 nye boliger på vej: - Jeg må lige knibe mig selv i armen

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Togdrømmen knust: Den togtur til København er en illusion

Guldborgsund

Sofie Amalie lever med en livslang gæld

Sundhed

Foruroligende kortlægning: Her er risikoen for tidlig død voldsom

Indland

Kommuner vil hellere bruge tid på børn end måltal

112

Færgerejsende fanget: Havde farlig genstand gemt i tasken

Guldborgsund

110 nye boliger på vej: - Jeg må lige knibe mig selv i armen

Lolland

Opråb fra sognepræst: Risiko for, at kirken lukker

Sport

Få måneder før OL: To NFH-spillere udtaget til landsholdet

Sport

Ny landsholdstrøje overrasker med lokal detalje

Indland

Cirka 840 kilo narko er fundet ved Sjællands Odde

Vejret

Lunefuldt forårsvejr bringer regn og blæst - og en smule sol

Indland

Gør klar til massiv oprustning mod ny pandemi

112

Alt, alt for hurtigt: Bilist kørte 91 km/t inde i byen

Erhverv

Snart sparkes kæmpebyggeri i gang: - Samarbejdet er fremragende

Guldborgsund

Nyt telefonbedrageri: Sådan snød de hævekortet fra ældre

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Truet træleopard bidt ihjel: - Helt ekstremt øv

Sport

Ærlig cheftræner efter nederlag: - Vi kan ikke bare krølle Skive sammen

Sport

Spændende pokallodtrækning: - TSØ skal møde gamle kendinge

112

Nu udrustes vores lokale politi med strømpistoler

Erhverv

Prisvindende lokal møbelproducent begæret konkurs

Guldborgsund

Derfor fløj kampflyene over Falster

112

Tiltalt for drab på spædbarn vil skilles