cookie-og-privatlivspolitik
Miljø- og Fødevareklagenævnet gav i august Guldborgsund Kommune medhold i, at skiltene med cykling forbudt var opsat ulovligt. Cykling forbudt-skiltet ved Marielyst Torv er efterfølgende blevet erstattet af et nyt med cykling tilladt, som efterfølgende er fjernet igen.

4

Billeder

Miljø- og Fødevareklagenævnet gav i august Guldborgsund Kommune medhold i, at skiltene med cykling forbudt var opsat ulovligt. Cykling forbudt-skiltet ved Marielyst Torv er efterfølgende blevet erstattet af et nyt med cykling tilladt, som efterfølgende er fjernet igen.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Total skilteforvirring på diget

Det er uvist, hvem der har fjernet nogle skilte og sat nye op,som også er blevet fjernet.
10. oktober 2019 kl. 16:49 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

SYDFALSTER Det seneste halve døgns tid er det blevet ændret en hel del på skiltningen på Det Falsterske Dige.

Og i mandags var sidste chance for digelaget til at fjerne cykling forbudt-skiltene, der er sat op langs Det Falsterske Dige, efter at Guldborgsund Kommune havde udstedt andet påbud til digelaget om at fjerne skiltene.

I går blev skiltet ved Marielyst Torv udskiftet med et, hvor cykling er tilladt. Dette er dog i løbet af formiddagen i dag blevet taget ned. Samtidig er de røde cykling forbudt-skilte på diget flere steder blevet fjernet.

Det er dog endnu uvist hvem, der har fjernet skiltene, da man i Det Falsterske Digelag stadig arbejder på at opretholde skiltningen.

- Vi arbejder i det tempo, som vores rådgivere de kan, fortæller Søren Bjerregaard, der er formand for Det Falsterske Digelag.

Selvom påbudsfristen er overskredet, vil man ikke forhaste en beslutning, fortæller formanden, der ikke vil lave en hovsa-løsning. Med advokat overvejer laget at stævne Miljø- og Fødevareklagenævnet og med et nyt eksternt ingeniørfirma kigger nærmere på digets stand.

- Vi har altid benyttet Kystdirektoratet og deres digeingeniører, men de har sat sig ud på sidelinjen og har ingen kommentarer eller bemærkninger til den her sag. Så derfor kan vi ikke rigtigt bruge dem, fortæller Søren Bjerregaard og fortsætter:

- Men jeg kan ikke rigtigt sige noget konkret om det, for vi er ikke kommet i land med noget af det endnu. Det kræver tid det her jo, og vi fik alt for kort tid fra kommunen. Og vi agter ikke at gøre noget, før vi er sikre på, at vi gør det rigtige. Eller i hvert fald det, vi vurderer er det rigtige, fortæller Søren Bjerregaard.

Ifølge formanden har de friske ingeniørøjne i en foreløbig rapport om digets stand fundet store skader på diget.

- Når vi snakker med de professionelle digeingeniører, så er de lidt rystede over det slid, vi har på diget i dag. Kystdirektoratet har nok siddet for meget på deres hænder. Vi har aldrig rigtigt købt professionel rådgivning udefra, fordi vi altid har følt os trygge ved Kystdirektoratet, men nu har vi været nødt til det, fortæller Søren Bjerregaard, og fortsætter:

- Så længe, vi har de her rapporter i hånden, der siger, at det er en katastrofevej, vi er på vej ind på, så bliver skiltene stående, fortalte Søren Bjerregaard i går onsdag formiddag.


Politianmeldelse på vej

Altimens er man i Guldborgsund Kommune i gang med at følge op på sagen, efter at anden påbudsfrist om at fjerne skiltene udløb i mandags.

- Vi er ved at lave opfølgningen nu. Det næste naturlige skridt i sådan en sag her, når et påbud ikke bliver overholdt, er en politianmeldelse. Men det sidder vi og kigger på lige nu, fortæller Christian Refstrup, der er direktør for Teknik og Miljø i Guldborgsund Kommune.

- Men det bliver ikke noget, vi kigger længe på. Den sag har jo kørt længe, så vi har gjort vores overvejelser undervejs, fortsætter han.

Men derfra og til, hvornår skiltningen bliver fjernet, er endnu uvist.

- Det ved vi ikke. Når kommunen ikke kan komme længere via påbudsvejen, så er vi nødt til at give sagen videre. I første omgang til politiet, som overtager sagen, forklarer Christian Refstrup.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MICHAEL GRUBE PETERSEN

Musik i byen 11. august 2020 kl. 19.34

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce