cookie-og-privatlivspolitik
Helle Kjøller, underviser på Sosu-skolen, har påtaget sig rollen som 83-årige Hans, der skal have målt sit blodtryk af Wendy Olsen og Katrine Jakobsen.

3

Billeder

Helle Kjøller, underviser på Sosu-skolen, har påtaget sig rollen som 83-årige Hans, der skal have målt sit blodtryk af Wendy Olsen og Katrine Jakobsen.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Træningen mod regionsmesterskaberne i Skills er i gang

Sosu-studerende klarer pressede situationer bedre med deltagelse i Skills, forklarer de. Fire er i gang med træning til regionsmesterskaberne.
21. september 2019 kl. 14:10 Af Maria Juel Glasius

Annonce

NYKØBING Maren på 68 år lider under en depression. Det har hun gjort i årevis, og som behandling har hun da også fået elektrochok. Virkningen har været begrænset, og behandlingen har formentlig medført, at hun er begyndt at miste sin hukommelse. Hun har også et meget stort alkoholmisbrug, og så er hun forbruger af rigtig mange cigaretter.

Maren er en opdigtet person, men hun kunne meget vel have siddet i et af de hjem, som Trine Villebæk Jørgensen, Jemina Lærke Hansen, Wendy Olsen og Katrine Jakobsen kunne komme ud til. De studerer alle fire til social- og sundhedsassistent på Sosu-skolen i Nykøbing og deltager 3. oktober ved Regionsmesterskaberne i Skills.

Trine og Jemina vandt skolemesterskabet med Wendy som suppleant. Men fordi reglerne nu siger, at der skal deltage to hold á to personer ved Regionsmesterskaberne frem for blot ét hold og en suppleant, er Katrine Jakobsen også med til Skillsundervisningen.

Alle fire har meldt sig til Skills for læringens skyld. De reflekterer i højere grad over behandlingen og medicinens påvirkning på borgere, og de lærer hurtigere at håndtere pressede situationer.

For de er kun fire studerende til to undervisere.

- Jeg kan tydeligt mærke, at jeg har lært mere, end hvis jeg ikke trænede Skills, siger Katrine Jacobsen på 19 år.

Opgaven, de vil blive udsat for, kender de kun overfladisk. Hvert par skal besøge en familie på tre, der alle har brug for en hjemmehjælper.

Hans er 83 år og har et for højt blodtryk. Han har derudover sår på sine ben, der skal behandles. For år tilbage havde han en tarmsygdom, som var tæt på at give ham stomi. Han slap for det, og sygdommen er i dvale. Men han frygter stadig, at han skal have stomi. Og udover sin kone Maren, som blev introduceret i indledningen af denne artikel, bor han med sin datter Pia på 48 år. Hun er hjemmeboende og har en godartet tumor. Den kan ikke opereres væk, og nu døjer hun med fysiologiske og psykologiske udfordringer. Blandt andet har hun brug for hjælp til at komme ud af sin seng.

De studerende kender i grove træk historien, men der kan opstå uventede situationer. Som i virkeligheden. Maren kan få et epileptisk anfald. Pia kan falde. Der kan opstå mange ubekendte.

- Derudover bedømmes vi på kommunikationen og på at løse opgaverne på en fornuftig tid, siger Trine Villebæk Jørgensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce