cookie-og-privatlivspolitik
Ulykkesstedet, som det tog sig ud dagen derpå. Den sorte bil udbrændte totalt.
Ulykkesstedet, som det tog sig ud dagen derpå. Den sorte bil udbrændte totalt.
Foto: Lars Hovgaard

Guldborgsund

Trak unge ud af brændende bil: - Jeg kunne ikke køre hjem

Mathias Nielsen trak unge fra omgangskredsen ud af en brændende bil efter frontalt sammenstød.
04. august 2021 kl. 19:50 Af Anne Katrine Petersen

MARIELYST Mathias Nielsen er 22 år gammel. Han har netop færdiggjort sin hf og arbejder i øjeblikket på to hoteller. Lørdag aften fik han to unge ud af en brændende bil. Det reddede formentlig deres liv.

At han kendte de tre unge i bilen foran, vidste han ikke, da han lørdag nat lige efter klokken 01.00 kørte ind bag en sort bil i rundkørslen ved Marielyst. Her havde han været nede for at tale med en veninde.

- Jeg kører bagved en sort bil ud af rundkørslen. Den kører almindeligt. I sin egen bane. Så ser jeg en hvid bil, som pludselig svinger over i vores bane. Jeg husker det, som om den bare svingede hurtigt ud, men jeg har senere fundet ud af, at den hvide bil var i gang med at overhale tre biler.


Shit, det er voldsomt

De to biler støder frontalt sammen på Marielyst Strandvej. Mathias Nielsen må klodse bremserne og køre ud i rabatten for at undgå at havne i sammenstødet.

- Jeg tænkte shit, det er voldsomt. Jeg kan se, at begge bilers motorrum er i brand, så jeg ringer straks 112 og springer ud af bilen.

Annonce

Mathias registrerer, at føreren er kommet ud af bilen. Han løber hen og trækker forsædepassageren ud.

- Jeg gjorde det, vi har lært, da jeg tog kørekort. Jeg tog fat under armhulerne og trak baglæns væk.


10 sekunder

På det tidspunkt er ilden for alvor ved at få fat. Bilen soder til, og Mathias husker, at han løb derhen igen.

- Jeg opdager en person mere, der nærmest ligger henover instrumentetbrættet og halvvejs ude af forruden. Det er meget varmt, og ilden har også fat i instrumentbrættet. Hans ansigt var smurt ind i blod og glasskår, siger han og fortsætter:

- Jeg tror ikke, der går mere end 10 sekunder, fra jeg får ham ud, til motoren eksploderer.

Annonce

Mathias fortæller, at han ikke tænkte på, om han risikerede sit eget liv ved at gå tæt på en brændende bil. Til gengæld nåede han at tænke på, om han kunne skade passagerernes ryg ved at flytte på dem.

- Men jeg vidste også, at hvis jeg slet ikke gjorde noget, ville de dø.

Sammen med øvrige forbipasserende får han trukket de tilskadekomne yderligere væk fra den brændende bil.

- Det hele går så hurtigt. Alle er i live, men den sidste, jeg fik ud, er ikke ved bevidsthed.

Efter syv-ni minutter ankommer den første ambulance og tager den værst tilskadekomne med. Derefter går der, ifølge Mathias Nielsen, 15-20 minutter, før de næste ankommer.

Annonce

I chok

Da passagererne er kommet afsted med ambulancerne, taler Mathias med politiet. De får hans informationer og siger, at han godt kan køre hjem nu. Det skal foregå ad Stovby Ringvej, da vejen til Væggerløse er spærret.

- Jeg er totalt i chok. Jeg tænker på, at de kunne være døde, og da jeg sætter mig ind i bilen, begynder jeg at græde. Jeg kører alligevel, men når kun ud til krydset, hvor man kan dreje ned til Sildestrup Strand. Der kører jeg ned. Jeg ringer til mine forældre og beder dem komme og hente mig. Jeg tænker meget på, om de nu klarede den, og det er først dagen efter, jeg finder ud af, at jeg faktisk kender dem som en del af omgangskredsen, siger han.

Mathias har aldrig stået i en lignende situation før, fortæller han. Men han bliver ikke skræmt af blod og opfatter generelt sig selv som en person, der kan klare meget. Efter ulykken har han talt med en krisepsykolog, men han synes selv, han får mere ud af at tale med sine venner om det.

Ulykken gik hårdest ud over passagererne i den sorte bil. Mandag blev den værst tilskadekomne dog meldt udenfor livsfare.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE