cookie-og-privatlivspolitik
Der har været mange kunder i byggecentret de seneste dage, der blandt andet skulle lægge terrasser og bygge annekser. Direktør Karsten Mouritsen mener, mange har fremrykket projekter, de ellers ville have lavet i påskeferien.

2

Billeder

Der har været mange kunder i byggecentret de seneste dage, der blandt andet skulle lægge terrasser og bygge annekser. Direktør Karsten Mouritsen mener, mange har fremrykket projekter, de ellers ville have lavet i påskeferien.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Travlhed i byggecentrene under coronakrisen

Især sommerhusejere pusler med projekter, mener byggecenterchef.
25. marts 2020 kl. 19:00 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING - Det er det private marked, der er eksploderet.

Sådan forklarer Karsten Mouritsen, direktør i XL Byg, C. Aarslev-Jensen på Gaabensevej, det rykind, han og flere andre lokale byggecentre har oplevet de seneste dage.

Og han sætter fingeren på, præcis hvornår det startede:

- Efter Mette Frederiksen stod frem 11. marts og sagde, at Danmark lukker ned, kunne vi allerede torsdag morgen se en væsentlig fremgang.

Det har blandt andet betydet, at byggecentret i fredags måtte have fem biler ud at køre for at få bragt varer ud mod de normale fire for at nå det hele, og det har der ikke været behov for siden 2007-2008-stykker, erindrer Karsten Mouritsen.

Entreprenører, men altså især private, er kunderne, og for sidstnævntes vedkommende skyldes det ifølge byggecenterdirektøren, at mange nu går hjemme, samt at vejret er godt, hvilket også løfter salget.

- Folk tager projekter frem, de skulle lave i påsken, og det er især i sommerhusområderne. De går og laver projekter dernede i stedet for at sidde i en lejlighed i København, siger han og nævner, at det især er ting som terrasser og annekser, der laves for tiden, ud fra de solgte varer at dømme.


Efterspørgsel er stilnet af

Også i Stark har der været mere at se til for nylig.

Det fortæller direktør Anders Østergård, der dog tilføjer, at det allerede er ved at tage lidt af igen.

Han påpeger desuden, at de fremskudte planer gør, at der senere vil komme mere ro på, ligesom efterspørgslen fra håndværkere også vil falde, når nuværende projekter er lavet færdige.

- Frøken Jensen vil jo ikke have en håndværker ind her under krisen, siger han.

I Harald Nyborg i Guldborgsundcentret har de ikke oplevet en stigning i kundetallet, men det har de til gengæld i Jem&Fix samme sted.

Herfra fortæller butiksassistent Jakob Henriksen, at især havefliser, terrassebrædder og jord samt plantesækker går godt for tiden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

Annonce