cookie-og-privatlivspolitik
Politisk stævne ved "Fårevasken" i Bøtøskoven.

12

Billeder

Politisk stævne ved "Fårevasken" i Bøtøskoven.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Tre års arbejde med Bøtøskoven inspirerer

BILLEDSERIE: Politikere tog en tur i den lysegrønne skov for at se på vellykket naturgenopretning, der kan inspirere til lignende projekter andre steder i landet.
28. april 2020 kl. 21:20 Af Birgitte Grønning

BØTØ Her kan man falde over en træstub, indsnuse odøren af en hestelort og få en våd sok i en grøft. Man kan også se den sjældne sort ildfugl-sommerfugl og en havørn flagre forbi. Og om natten er himlen overladt til mødet mellem de fleste af Danmarks arter af flagermus.

Bøtøskoven er ikke en park, og den er ikke en zoologisk have. Den er natur, og den slags har fornyet politisk opmærksomhed.

Derfor tog de to lokale folketingspolitikere René Christensen (DF) og Kasper Roug (S) i går på skovtur for at samle inspiration til deres fælles arbejde i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, hvor de er henholdsvis formand og næstformand.

- Det er vigtigt, at vi får mere opmærksomhed på den krise, vores biodiversitet er i. Bøtøskoven er et rigtig godt udstillingsvindue for, hvordan man på en god måde kan arbejde med at genoprette naturen. Det er inspiration, vi kan tage med tilbage til Christiansborg, fortæller René Christensen.

Som turguider ud i naturen havde de to politikere direktøren for Den Danske Naturfond, Flemming Nielsen, og leder af Guldborgsund Kommunes naturafdeling, Frederik Cordes.

Annonce

De to har igennem de seneste tre år samarbejdet om at forvandle 150 hektar af Bøtøskoven fra mørk grantræsplantage til en varieret naturoplevelse - for dyr og mennesker.

Sidstnævnte kommer der cirka 70.000 af om året, og Kasper Roug er begejstret for, hvordan arbejdet med Bøtøskoven kommer dyr og mennesker til gode.

- Det er fantastisk, at man samtidig kan genoprette naturen og skabe en kæmpe lokal attraktion. Det er en meget inspirerende synergieffekt, mener Kaster Roug.

Solen bagte gavmildt på både politikerne, flokken af vildheste og Mette og Caroline Øster, der var på deres første tur i Bøtøskoven.

Mor og datter er sommerhusgæster for tiden, hvor de er i coronaskjul på Bøtø. Og deres begejstring for den lokale skov var stor.

Annonce

- Det er et fuldstændig fantastisk sted. Vi har gået og gået og set så mange forskellige dyr og områder, fortæller Mette Øster, mens hendes datter pludselig har held til at spotte flokken af heste og deres tre små forårsføl.

Den Danske Naturfond betalte i 2017 13 millioner kroner for skoven, og der er siden lagt to millioner kroner ekstra fra træsalg i projektet, som kører med et årligt driftsbudget på 180.000 kroner.

Et beløb, som både René Christensen og Kasper Roug finder meget beskedent set med Christiansborgøjne. Og som Flemming Nielsen lover bliver mindre og mindre.

- I de første år koster det, men efter 10 år skal naturen klare sig selv.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

Annonce

ANNONCE