Annonce
Guldborgsund

Tror på styrket DF efter valg

René Christensen støtter Morten Messerschmidt ved morgendagens formandsvalg i Dansk Folkeparti. Foto: Anders Knudsen/arkiv

René Christensen støtter Morten Messerschmidt ved søndagens formandsvalg i Dansk Folkeparti. Men han overvejede selv at stille op.

GULDBORGSUND René Christensen (DF) har en del at se til politisk lige for tiden. Torsdag aften var han til byrådsmøde i Guldborgsund Kommune, hvor Dansk Folkeparti som bekendt er en del af den konstitueringsaftale, der har gjort Simon Hansen (S) til borgmester - og René Christensen selv til viceborgmester.

I morgen søndag handler det så om noget helt andet, når han skal deltage i Dansk Folkepartis ekstraordinære landsmøde i Herning, hvor partiet skal vælge en ny formand efter Kristian Thulesen Dahl.

Udover at være byrådsmedlem og viceborgmester har René Christensen de senere år også været et fremtrædende medlem af Dansk Folkepartis folketingsgruppe og blandt andet repræsenteret partiet i flere finanslovsforhandlinger, ligesom han også sidder med i DF's hovedbestyrelse.

Han kender derfor kandidaterne ved søndagens formandsvalg bedre end de fleste, og som vi tidligere har fortalt her i Folketidende, har han også valgt side i valgkampen og peger på Morten Messerschmidt, der er den ene af de tre kandidater. De to andre er Martin Henriksen og Merete Dea Larsen.

René Christensen besluttede allerede for et godt stykke tid siden, at han ikke selv ville stille op. Men det var ikke nogen helt nem beslutning.

- Jeg overvejede det faktisk meget, og jeg havde også fået mandat til det hjemmefra, men da regnebrættet skulle gøres op, kunne jeg mærke, at jeg hellere ville være med end at være formand.

- Jeg ville være meget ked af at træde ud af byrådet, for jeg synes, at vi har fået gang i et helt vildt spændende projekt her i Guldborgsund Kommune efter valget. Men man kan ikke både være partiformand og byrådsmedlem, forklarer han.

Tonen i debatten mellem formandskandidaterne i diverse medier har været hård den senere tid, og flere politiske iagttagere har peget på, at partiet går en særdeles svær fremtid i møde, næsten uanset hvem der vinder formandsvalget.

Det synspunkt deler René Christensen dog ikke. Han ser langt lysere på situationen.

Fuld af optimisme

- Jeg tror, at vi kommer styrket ud af det på den lange bane. Vi skal blive bedre til at lave kompromiser, og det bliver vi også. Politik skal jo ikke styres af, at "du engang for to år siden sagde noget dumt til mig". Jeg er fuld af optimisme. Jeg ved godt, at det måske lyder helt åndssvagt, men det er jeg, siger René Christensen og tilføjer senere i interviewet, at han også gerne vil i regering en dag - noget, som partiet ellers ikke har ytret noget stort ønske om hidtil.

Som tidligere nævnt har han valgt side til fordel for Morten Messerschmidt i formandsvalgkampen.

- Men jeg bakker 100 procent op, uanset hvem der bliver valgt til formand. Jeg er jo DF'er for pokker! siger René Christensen.

At hans valg faldt på Morten Messerschmidt skyldes flere faktorer.

- Mortens fordele er dels, at han allerede er medlem af Folketinget, og så er han en dygtig retoriker. Han har nogle gode evner, og jeg tror også, at han bliver rigtig god til at uddelegere opgaver til os andre. Jeg tror, at han vil give mere plads til os alle sammen.

- Så har han Meld og Feld-sagen (sagen, hvor Messerschmidt var tiltalt for svindel med EU-midler, red.), som jo skal gå om, men det må vi tage, som det kommer, mener René Christensen.

I forbindelse med det ekstraordinære årsmøde skal Dansk Folkepartis medlemmer også tage afsked med den afgående formand Kristian Thulesen Dahl. Det kommer dog til at foregå virtuelt, da han er coronaramt.

- Jeg er ked af, at Kristian ikke kan være der og blive hyldet, siger René Christensen.

  • René Christensen støtter Morten Messerschmidt ved morgendagens formandsvalg i Dansk Folkeparti. Foto: Anders Knudsen/arkiv
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Annonce
Annonce
112

14-årig dreng meldt savnet

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

112

Bil i brand på motorvejen

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Annonce
Annonce
Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket