cookie-og-privatlivspolitik
Hans Nielsen står op ved den generalforsamling, hvor han blev genvalgt som formand i september.
Hans Nielsen står op ved den generalforsamling, hvor han blev genvalgt som formand i september.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Trusler om stævning koster kassen

Varmeværk har brugt 525.000 kroner på advokater.
26. november 2021 kl. 20:40 Af Anne Katrine Petersen

FAKTA
Sagen kort
Det hele starter med en aktindsigtbegæring tilbage i september 2020, hvor der ønskes indsigt i forholdene vedrørende Seniorbofællesskabet Sundhavens gratis tilslutning til varmeværket. Andre andelshavere i varmeværket har fået gratis tilslutning for år tilbage, men en gruppe borgere med Gunnar Mikkelsen i spidsen mener, at tilbuddet om gratis tilslutning er udløbet. Der rejses også tvivl om processen, idet formanden for bestyrelsen i varmeværket, Hans Nielsen, også ejer Sundhaven. Denne var dog ikke formand, da tilladelsen blev givet. Op til generalforsamlingen i begyndelsen af september blev det forsøgt at samle fuldmagter ind for at vælte Hans Nielsen og den øvrige bestyrelse. De blev dog ikke kendt gyldige.

VÆGGERLØSE Da Bjarne Johnsen 17. november åbner et brev fra Sydfalster Varmeværk, er han ved at få kaffen galt i halsen. I brevet fremgår det, at Sydfalster Varmeværk har brugt 525.000 kroner på advokatomkostninger i år. I september måned alene 44.000 kroner.

- Jeg forstår simpelthen ikke, at det skal koste så meget. Altså, hvad er egentlig problemet? Så mange juridiske kringelkroge kan der vel heller ikke være, siger Bjarne Johnsen.

Ved generalforsamlingen i Sydfalster Varmeværk i september havde man juridisk bistand. Alene det løber hurtigt op, men over resten af 2021 er der også brugt mange penge til advokater. Penge, som forbrugerne skulle have haft noget andet for. I brevet fra varmeværket til andelshaverne er konsekvenserne skitseret således:

"På det aktivitetsmæssige plan betyder det, at arbejdet med at gennemføre den strategiplan, som bestyrelsen vedtog i foråret 2020, stort set har ligget stille det sidste år, herunder arbejdet med en forbedret kommunikationsindsats, etablering af energiserviceordning, digitalisering af målinger og udarbejdelse af beredskabsplan."

Det er ikke bare det store forbrug af advokater og de omkostninger, der irriterer Bjarne Johnsen. Det er også måden, man formulerer sig på i brevet. For det nævnes, at én borger har sendt 10 mails med synspunkter siden generalforsamlingen og i øvrigt været til møde, der ikke gav forsoning.

Annonce

- De formulerer sig sådan, at jeg skal sidde tilbage med en forståelse af, at det er den borgers skyld, at det her koster kunderne. Men hvis ikke man har noget at skjule, hvorfor sender man så ikke bare de dokumenter, han beder om? Det er jo dokumenter, der findes, siger Bjarne Johnsen.

Helt så enkelt opfatter bestyrelsen for Sydfalster Varmeværk ikke sagen. Formand Hans Nielsen forklarer:

- På generalforsamlingen blev der truffet ret klare afgørelser vedrørende alt med Sundhavens tilslutning, men det vil den pågældende jo ikke anerkende. Derfor fortsætter det her. Hvis det bare var dokumenter, kunne vi sende dem, men når der følger trusler om retssager og lignende med, må vi søge advokatbistand, siger han.

Hans Nielsen forklarer, at både Advokatfirmaet Drachmann og Horten vurderer, at der ikke er noget at komme efter i sagen, og derfor burde sidste punktum være sat.

Men så burde I vel ikke have brug for advokaterne?

Annonce

- Bestyrelsen er sat i verden for at varetage andelshavernes interesser, og vi er underlagt love om offentlighed. På mødet efter generalforsamlingen blev vi mødt af 18 nye aktindsigter og truet med en stævning. Vi skal sikre os, at vi ikke laver fejl, for så splitter han det hele ad.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE