cookie-og-privatlivspolitik
Sådan så der ud efter påske ved de offentlige toiletter nær Kjørups Kro. Også Marielyst Gokart & Paintball Center fik store mængder skrald "forærende".

3

Billeder

Sådan så der ud efter påske ved de offentlige toiletter nær Kjørups Kro. Også Marielyst Gokart & Paintball Center fik store mængder skrald "forærende".
Foto: Privat

Guldborgsund

Turistcentrum skal være lækrere

Kommune vil bruge 600.000 kroner på Marielyst. På høje tid, mener Sydfalster Turist- og Erhvervsforening
19. april 2021 kl. 22:10 Af Birgitte Grønning

MARIELYST Turister myldrer til Marielyst som aldrig før. Det betyder tryk på offentlige toiletter, legepladsen, skraldespandene og alt det andet, som bliver brugt mere, når mange mennesker mødes.

Og det er ikke længere kun i højsæsonen, der er tryk på. Coronaen har fået hjemme-turistmarkedet til at gløde, og Marielyst er en af de foretrukne destinationer.

Det er alt sammen godt, mener man i Guldborgsund Kommune, hvor der netop er truffet en politisk beslutning om at forhøje Marielyst-budgettet med 600.000 kroner til et løft af serviceniveauet, så området fremstår indbydende hele året. Og ikke kun i de seks til otte ugers højsæson, som servicebudgettet rækker til i øjeblikket.


Indbydende hele året

- Det er virkelig positivt, at vores område tiltrækker så mange af vores borgere og turister hele året. De mange gæster og udvidelsen af sæsonen kræver naturligvis, at kommunen følger med i forhold til serviceniveauet. Derfor er jeg også rigtig glad for, at vi i økonomiudvalget (og siden i byrådet, red.) har bevilliget penge til netop det, så området kan være flot og indbydende, forklarer borgmester John Brædder (G) i en pressemeddelelse.

Det er blandt andet de offentlige toiletter på Sydfalster, der skal holdes åbne i alle frostfrie perioder. Der vil blive gjort ekstra i forhold til beplantning, klargøring og indsamling af skrald - og udvikling af legepladsen på Marielyst Torv.

Annonce

Det er alt sammen ting, der skal igangsættes i løbet af dette forår. Det første år vil blive et prøve-år for det nye serviceniveau, og derefter vil det endelige niveau blive fastlagt sammen med områdets lokale aktører og i arbejdet med Destinationsplan Sydfalster, lyder løftet videre i pressemeddelelsen.


Nye tiltag

Der skal også sættes nye tiltag i værk. Det gælder en udvidelse af byvicevært-funktionen, etablering af en pop-up pulje, der kan søges til aktiviteter og events, forbedring af parkeringsmuligheder og uddannelse af lokale guider indenfor kultur, natur og oplevelser. Og så skal vinterbaderne have bedre faciliteter med omklædning og sauna, lover kommunen.

Det er på mange måder sød musik i ørerne på Henrik Gottfredsen, der er næstformand i Sydfalster Turist- og Erhvervsforening (STEF). Alligevel er han lidt tilbageholdende med at rose Guldborgsund Kommune for initiativet.

- Det er naturligvis positivt. Men det skal også siges, at det er på høje tid, at der sker noget. Og at vi i STEF i al for lang tid har gjort opmærksom på, at der har manglet ordentlig, offentlig vedligeholdelse i Marielyst, fastslår Henrik Gottfredsen og fortsætter:

- Vi har længe stået med rekord i sommerhusudlejning. Igen nu i den påske, vi netop har lagt bag os. Og indtil nu har det alene hængt på de i forvejen pressede erhvervsdrivende at holde Marielyst nogenlunde ryddelig. Jeg stod selv med en totalt overfyldt skraldespand i min virksomhed efter påske, og det var ikke mig, der havde fyldt den, konstaterer Henrik Gottfredsen.

Annonce

Appel til sommerhusejere

Han efterlyser en egentlig vedligeholdelsesplan, så der løbende bliver sat penge af til for eksempel maling af det meget populære udsigtstårn på Marielyst Torv.

Og så har han også en appel til sommerhusejere, der lejer deres huse ud.

- De bliver nødt til at indse, at de ikke kan leje huset ud hele tiden og kun betale for Refas mindste affaldsbeholder. Deres gæsters skrald ligger alle vegne, når den er fuld. Det er ikke rimeligt, mener Henrik Gottfredsen.

Han ser frem til det nye, højere serviceniveau med afmålt begejstring.

- Nu får vi se, hvor langt pengene rækker. Alle taler om kvalitet i vores mest eftertragtede turistområde. Men man får ikke kvalitet, medmindre man prioriterer det rigtigt, slutter han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE