Annonce
Guldborgsund

Udenlandske hotelgæster lader vente på sig

Tina Jensen på Hotel Falster, Nykøbing, håber, at nye initiativer kan være med til at gøre op for de manglende udenlandske turister denne sommer. Foto: Flemming Keith Karlsen/arkiv

Regeringens åbning for tyske, norske og islandske gæster har ikke ført til stormløb mod lokale hoteller, der i stedet klarer sig på anden vis.

NYKØBING Selv om statsminister Mette Frederiksen (S) fredag eftermiddag ved et pressemøde åbnede de danske grænser for tyske, norske og islandske turister gældende fra 15. juni, er de lokale hoteller ikke just blevet stormløbet af bookinger fra de tre nabolande.

Det er blandt andet tilfældet på Hotel Falster, hvor Tina Jensen har forklaringen klar.

- Vi har ikke nogen, der bor her i seks dage, siger hun med reference til reglen om, at udlændinge ved indrejse skal kunne bevise, at de bliver i landet til seks overnatninger, hvilket siden blev skåret ned til fem, og fortsætter:

- Vi har folk på gennemrejse, der bor her en eller to dage.

Den dynamik vil hotellet imidlertid udnytte.

I samarbejde med et selskab, der arrangerer cykelrejser fra Berlin til København, vil hotellet prøve at lokke turisterne til i to dage, og så to dage andre steder også, som på Lolland og Møn.

- Vi taler med Business Lolland-Falster om at reklamere for det, og vi taler også med cykeludlejningssteder, om turister for eksempel kan leje elcykler. Så vi fisker i noget andet, siger Tina Jensen.

Golfspillerne hjælper

Mens udlændingene altså lader vente på sig, selv om en del danskere og andre nok har brugt de seneste dage på at lægge ferieplaner i nabolandene, har Hotel Falster oplevet fremgang på andre områder.

- De danske golfspillere, der skulle have været i Sverige eller sydpå og spille golf, dem har vi mærket interesse fra. Det kunne vi allerede her i weekenden, og så kan vi glæde os over det, siger Tina Jensen og tilføjer:

- Vi ligger rigtigt godt i svinget, fordi vi har fantastiske golfbaner her på Lolland-Falster, og når de hører, at der er fem baner inden for 45 kilometer, så er de klar på at komme.

Generelt er det gået bedre på det seneste på Hotel Falster, hvor Tina Jensen for en måned siden forventede, at det ville blive en svær sommer.

Tirsdag glædede hun sig meget til næste uge, da regeringen her har åbnet for at lempe på forsamlingsrestriktionerne.

De har hidtil dikteret, at kun 10 personer måtte samles, hvilket kan blive løftet til 30-50. Og det vil gøre en forskel for blandt andet hotellet.

- Lige nu har vi en begravelse, hvor de var 32 personer i kirken. Her sidder de i tre forskellige lokaler og nogle i restauranten, fordi de skal fordeles, og der håber vi meget på i stedet at kunne få nogle afstandskrav, så de kan samles i ét lokale. Det betyder meget for familien, og det vil også betyde rigtig meget for vores forretning, siger Tina Jensen, som dermed ser mere frem til næste uge, end hun gjorde til denne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tendens eller fænomen

Heller ikke på Hotel Liselund i Sundby har beskeden om åbningen af grænsen kunnet mærkes. Sådan lyder det fra indehaver Flemming Meldal.

- Der har ikke været en eneste booking fra Tyskland, Norge eller Island. Der ligger nogle gamle, men der er ikke kommet noget nyt - men det håber vi selvfølgelig, der gør, siger han.

Hotellet har haft lidt udenlandske gæster, som var på forretningsrejse, men turister med andet pas end dansk har der ikke været nogen af for nylig.

- Det kan også være, at de vælger at blive hjemme, at de allerede har besluttet sig for det, siger hotelejeren, som dog kan glæde sig over nogle gode uger for nylig:

- De sidste tre uger har været gode, og det bliver den næste også, men spørgsmålet er, om det er en tendens eller et kortvarigt fænomen. Vi er så heldige, at vi ligger tæt på byen og erhvervslivet, og det er der nogle overnattende fra. Turister er der også, men de er danske.

Han håber dog også på cyketurister fra Tyskland.

  • Tina Jensen på Hotel Falster, Nykøbing, håber, at nye initiativer kan være med til at gøre op for de manglende udenlandske turister denne sommer. Foto: Flemming Keith Karlsen/arkiv
Annonce
Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet