cookie-og-privatlivspolitik
Nykøbing F. Sygehus er tilbage på det normale antal af udredninger som inden indførelsen af Sundhedsplatformen.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Udredninger er igen på rette kurs

Nykøbing F. Sygehus udreder ni ud af ti patienter inden for grænsen på 30 dage.
13. marts 2019 kl. 14:30 Af Maria Juel Glasius

Annonce

Nykøbing F. Sygehus' overholdelse af udredningsretten er tilbage på ret kurs igen efter et dyk ved overgangen til Sundhedsplatformen.

Antallet af patienter, der får en diagnose og hjælpes videre med en handlingsplan inden for 30 dage, er oven i købet højere end for et år siden, da Sundhedsplatformen blev indført.

Det viser nye tal, som Region Sjælland har udtrukket til Folketidende.

I alt blev 91 procent udredt til tiden på Nykøbing F. Sygehus, hvilket er flere end på landsplan. Her udredes 84 procent af patienterne inden for tidsfristen, imens tallet ligger på 80 procent i Region Sjælland.

- Det er glædeligt, at vi er kommet tilbage til niveauet inden Sundhedsplatformen så hurtigt. Nu arbejder vi fra politisk side på at nå over landsgennemsnittet, og her hjælper Nykøbing Sygehus jo flot med, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand (S) til Folketidende.

Han oplyser, at det var forventeligt, at antallet af udredninger ville falde i Sundhedsreformens første tid, og derfor havde man sikret hjælp og back up fra sygehuse udenfor regionen samt fra private sygehuse.

Men de private sygehuse har haft svært ved at overholde udredningsretten, oplyser regionsrådsformanden. Derfor ligger regionen som helhed under niveauet for Nykøbing F. Sygehus.

På psykiatriområdet overholdes udredningstiderne i endnu højere grad. I sidste kvartal af 2018 blev 96 procent børn og unge i Region Sjællands psykiatri udredt til tiden, hvor landsgennemsnittet er 88 procent.

I voksenpsykiatrien fik 92 procent af patienterne i regionen en diagnose til tiden. Her er landsgennemsnittet 94 procent.

Læs meget mere om udredningerne og tallene bag i onsdagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

AF: STEEN BAHNSEN

Lukning af Dannelunde… 16. maj 2019 kl. 14.27

AF: CARSTEN GRACE HARDINGTON

Gerninger, beregnet på at… 14. maj 2019 kl. 09.49

AF: STEEN BAHNSEN

AF: JOHN WENNERWALD

Regeringens bluffnummer 12. maj 2019 kl. 21.24

Annonce