cookie-og-privatlivspolitik
De mange høringssvar gør, at den politiske beslutning om kæmpesommerhuse i Marielyst Ferieby udsættes.
De mange høringssvar gør, at den politiske beslutning om kæmpesommerhuse i Marielyst Ferieby udsættes.
Foto: GeoDanmark

Guldborgsund

Udsætter behandlingen

Først blev sagen fremskyndet - Nu er den igen rykket.
15. november 2019 kl. 14:00 Af Andreas Johansen

Annonce

MARIELYST De mange, lange debatter om Skanlux' foreslåede poolhuse midt i Marielyst Ferieby har taget endnu en drejning.

Tidligere har flere repræsentanter for beboerne i Marielyst Ferieby udtrykt en særlig bekymring for, hvorvidt sagen blev hastebehandlet politisk i en sådan grad, at der ikke var tid og mulighed for at komme i dybden med sagens mange, komplekse facetter.

En af kritikerne er Knud Brusgaard Nielsen, formand for bestyrelsen i Marielyst Ferieby.

- Jeg har hele tiden været bange for, at processen gik for hurtigt. Der er indgivet mange, lange og komplekse indsigelser, næsten 800 sider, og jeg tror simpelthen ikke på, at de kan nå at læse og undersøge dem til bunds, udtaler Knud Brusgaard Nielsen.

Bekymringerne har vist sig valide. I en e-mail fra Guldborgsund Kommune oplyses der torsdag morgen, at sagen kommer på den politiske dagsorden hos teknik, miljø og ejendomsudvalget 16. december i stedet for mandag 18. november, hvor det tidligere har været planlagt.

Leder af Land & By, Casper Henriksen, fortæller, hvorfor beslutningen om at rykke den politiske behandling om poolhusene er truffet.

- Vi har valgt at udsætte, hvornår sagen skal behandles rent politisk. Beslutningen er truffet, for at vi skal kunne gøre arbejdet ordentligt med at læse og undersøge de i alt 163 høringssvar på tilstrækkelig vis. Det kunne vi ikke nå til på mandag, og derfor er det blevet flyttet, fortæller Casper Henriksen, Leder af Land & By i Guldborgsund Kommune.

Det vækker stor glæde hos formanden for bestyrelsen i Marielyst Ferieby.

- Det passer os rigtig fint, at beslutningen er udsat. Vi følte hele tiden, at det gik for hurtigt. Jeg er glad for at høre, at man respekterer de mange seriøse indsigelser, der er indgivet, ved at gennemgå dem grundigt, udtaler Knud Brusgaard Nielsen.

- Lige meget hvor jeg kommer, så snakker folk om denne her sag. Der er en folkestemning her, som er med os. Tiden vil arbejde for os i denne her sag. Hvis de får bund i de høringssvar, så er jeg sikker på, de ikke får lov til at bygge så store huse, siger Knud Brusgaard Nielsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce