cookie-og-privatlivspolitik
De to biogasværker, der skal følge en eventuel gasladning, er, ifølge teknik og miljødirektør Christian Refstrup, væsentligt større end Nysted Biogasværk, der her er afbildet.
De to biogasværker, der skal følge en eventuel gasladning, er, ifølge teknik og miljødirektør Christian Refstrup, væsentligt større end Nysted Biogasværk, der her er afbildet.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

Udvalg skal diskutere planer for biogasledning

Placering af mulig gasledning samt to biogasanlæg skal diskuteres på kommende udvalgsmøde.
22. maj 2020 kl. 18:00 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

GULDBORGSUND To biogasværker, et på Falster og et på Lolland, samt en gasledning gennem Lolland-Falster til at transportere gassen er i planlægningsfasen hos Energinet og Nature Energy.

Staten har endnu ikke godkendt starten af projektet, og indtil videre ligger de præcise placeringer af både gasledningen og biogasværkerne ikke fast. Men på det kommende møde i Guldborgsund Kommunes teknik, miljø og ejendomsudvalg i juni skal udvalget diskutere, hvor man ønsker et eventuelt biogasværk placeret.

- Til den tid har vi modtaget et mere konkret oplæg, sådan at vi kan begynde at snakke placeringer. Og så vil man tage stilling til, om man vil starte plangrundlag op. Det vil sige kommuneplan, lokalplaner, og hvad der ellers skal til, samt den borgerinddragelse, der ligger som en del af det. De har nogle specielle afstandskrav i forhold til leverandører for, hvor det kan lade sig gøre at placere værkerne, fortæller Christian Refstrup, der er direktør for teknik og miljø i Guldborgsund Kommune.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

Annonce