Annonce
Guldborgsund

Udvalg vil øge antallet af personer i nyttejob

Mange arealer i Guldborgsund har haft glæde af personerne i nyttejob. De renoverer, maler og rydder op til gengæld for deres offentlige forsørgelse. Og på et år er 38 procent kommet ud af systemet. Foto: Jonas Gottrup Nordberg

Nyttejobordningen har på et år sparet komune for fire millioner kroner. Nu ønsker udvalg ordningen forlænget og udvidet.

GULDBORGSUND På et møde tirsdag besluttede beskæftigelsesudvalget at fortsætte nyttejobordningen, der ellers udløber til marts næste år.

For indsatsen, der går under navnet "Grønnere Guldborgsund", har ikke kun sparet Guldborgsund Kommune for et par millioner kroner. Det hjælper også flere personer ud af forsørgelsen og videre i et job, ligesom det skaber nytte i naturen, hvor der ryddes op og holdes ved lige.

De nuværende 50 pladser ser udvalget gerne udvidet til 75. Indsatsen har nemlig allerede forbedret Guldborgsund Kommunes økonomi med i omegnen af 2.450.000 kroner fra april 2019 til marts 2020. I den tid har 179 personer deltaget i projektet, og ud af dem er 68 personer - svarende til 38 procent - kommet ud af den offentlige forsørgelse. Enten fordi de har fundet et job, er begyndt på en uddannelse, blevet selvforsørgende på anden vis eller flyttet til en anden kommune.

- Jeg oplever projektet som en udpræget positiv historie, lyder det fra formand for beskæftigelsesudvalget Ole K. Larsen (V).

- Resultaterne viser, at det øger graden af selvforsørgelse blandt borgerne. Borgerne bliver motiverede til at søge jobs og forsørge sig selv. Det kan kun være positivt. Både for borgeren og for kommunen. Jeg er meget glad for projektets resultater, og jeg vil gerne udvide kapaciteten.

Han hæfter sig samtidig ved, at antallet af tilflyttere, der søger om kontant- eller uddannelseshjælp er faldet i projektperioden.

- Jeg tolker det sådan, at det er lykkedes for os at sende et klart budskab om, at her i Guldborgsund Kommune bidrager man til fællesskabet fra dag et, siger Ole K. Larsen.

I 2021 forventer man ikke en yderligere besparelse på trods af en udvidet indsats. I referatet fra udvalgets møde vurderer administrationen, at coronasituationen sandsynligvis vil betyde, at færre deltagere bliver selvforsørgende i det kommende år. Besparelsen forventes derfor at ligge på det samme niveau, altså på 3,4 millioner kroner, som det gjorde fra 2019 til 2020.

Besparelsen i 2021 vil dermed primært komme fra ulovligt fravær, der giver en nedskæring i forsørgelsen. Udvider man nytteordningen, forventer kommunen at kunne spare mellem 0,3 og 0,9 millioner kroner.

Det er noget andet, når man ser frem til året mellem 2021 og 2022. Her forventer man at se en besparelse, der kan blive 1,7 millioner kroner større end i 2021.

Samlet kan kommunens besparelse i henholdsvis 2021 og 2022 i forbindelse med nytteindsatsprojektet altså beløbe sig til 4,3 millioner kroner og 6,0 millioner kroner.

Grønnere Guldborgsund løser kun opgaver, som afdelingen for teknik og miljø ellers ikke ville have mulighed for at løse. På den måde sikrer Grønnere Guldborgsund, at borgerne gør nytte for den ydelse, de modtager fra Jobcentret, og at de løser opgaver, som er til gavn for alle borgere i Guldborgsund Kommune.
Projektets arbejdsopgaver er blandt andet:
Renoveringsopgaver (for eksempel Horbelev Gl. Plejehjem), oprydning på entreprenørafdelingens materialepladser, optagning af fliser med henblik på genbrug, rydning af beplantning (for eksempel Nørre Alslev Skoles sportsplads), diverse maleropgaver, renovering af bord-bænkesæt i børnehaver ( for eksempel Stubbekøbing), beskæring og oprydning ved gadekær ( for eksempel Virket, Bjørup, Nørre Tåstrup, Skelby, Ore og Tunderup ), opsamling af affald på strande, vejrabatter og shelterpladser i hele kommunen, algebehandling og afvaskning af "mindesten" i hele kommunen.

  • Mange arealer i Guldborgsund har haft glæde af personerne i nyttejob. De renoverer, maler og rydder op til gengæld for deres offentlige forsørgelse. Og på et år er 38 procent kommet ud af systemet. Foto: Jonas Gottrup Nordberg
Annonce
Guldborgsund

Knallertkører dræbt i ulykke: Nu har retten talt

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand

Annonce
Annonce
112

Direktør efter dødsulykke: - Det er frygteligt

Guldborgsund

Knallertkører dræbt i ulykke: Nu har retten talt

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand

Guldborgsund

Rosa fra Lolland så Børsen-spiret falde: - Det er helt vanvittigt

112

Dødsulykke i Nakskov: 32-årig klemt mellem to gravemaskiner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland-Falster

Efter kæmpe-brand: Nu hænger den i en tynd tråd

Guldborgsund

Milliondyr havne-plan: Programlederen forlader sin stilling

Indland

Se videoen: Ikonisk bygning i København er i flammer

Indland

Kæmpe uro i Venstre på Langeland: Fire ud af fem medlemmer skrider

Udland

Knivstikkeri i kirke i Sydney betragtes som terror

Lokal nyt

Over 100 fartdjævle blitzet: Særligt én kørte alt, alt for stærkt i Nakskov

Lolland

Slog lokofører flere gange i ansigtet og ragede på kvinde

Femern

Danmarkshistorie: Har udgravet 15 millioner kubikmeter jord, sten og sand

Renovation

Gem dem til genbrug: Kan hjælpe børn og unge

Politik

Polen vil samarbejde med Danmark om styrket forsvarsindustri

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Casper kæmper for nedrivningstruet vandtårn

Indland

87 procent stemte ja til offentlig overenskomst

Vejr

En uge med blandet vejr: Forårsvarmen holder sig væk

Lolland

Kurt standsede bilen og skyndte sig ud: - Hernede går vi meget op i storken

Guldborgsund

Dølle-beslutning vakte ramaskrig: - Føj for s....

Lolland

Tre års kamp for en købmandsbutik: Nu mangler de kun én afgørende brik

Erhverv

Forbud mod snus og nikotinposer på jobbet breder sig og giver dilemmaer