cookie-og-privatlivspolitik
De kommende studenter er tilbage på skolebænken næste onsdag.
Foto: Ingrid Riis/arkiv

Guldborgsund

Uklarhed om gymnasieåbning

Rektorerne venter på retningslinjer fra ministeriet før genåbning.
08. april 2020 kl. 17:13 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING På kommunens ungdomsuddannelser er der uklarhed om helt præcis, hvordan genåbningen skal foregå efter coronakrisen.

På pressemødet mandag aften lød beskeden fra statsminister Mette Frederiksen, at daginstitutioner ville genåbne onsdag efter påske, og at skoleelever på klassetrinene 0.-5. skulle i skole samme dag.

Gymnasieeleverne i 3.G skal imidlertid også tilbage på skolebænken samme dag. Tirsdag morgen kom den tillægsbesked, lyder det fra rektor på CELF, Helle Holst.

- I går (mandag, red.) sagde Mette Frederiksen ikke noget om, at eleverne skal tilbage i gymnasiet efter påske, og jeg troede egentlig, at eleverne først skulle tilbage 10. maj. Men vi fik besked om det i morges fra gymnasielærerforeningen, der skrev i en mail, at man kunne læse på Undervisningsministeriets hjemmeside, at eleverne skal tilbage, siger hun og fortsætter om den uvished, det har medført:

- Jeg regner med, at vi får besked på, hvordan vi skal gøre det, for det kan ikke være den enkelte skole, der skal finde ud af det. Jeg ved ikke, hvordan vi gør her.

Rektoren venter derfor på retningslinjer for, hvordan genåbningen skal foregå, da det uden dem er svært at sige noget om den. Men hun bifalder genåbningen.

- Det er nok meget godt, hvis man skal have eksamener, at man så begynder at åbne igen, siger hun.

Også på Nykøbing F. Katedralskole har beskederne syntes uklare.

- Der var lidt forskellige udmeldinger fra statsministeren i går (mandag, red.) og Sundhedsministeriet her til formiddag (tirsdag, red.). Vi har ikke fået klare udmeldinger, og vi er nødt til at have det mere præcist, før vi ved, hvordan det bliver, siger rektor Kirsten Danving og slutter:

- Vi har virtuel undervisning tirsdag efter påske, og så får vi planlagt det fremadrettet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce