cookie-og-privatlivspolitik
De fleste steder langs det cirka 17,5 kilometer lange dige er skiltene med cykling forbudt blevet taget ned, men ifølge digelagets formand vil de komme op igen, så snart man har fået fat i nogle nye skilte. Det lokale politi har modtaget digelagets politianmeldelse, hvori digelaget fortæller, at der mangler ni skilte fra Havlykkevej og sydover.

4

Billeder

De fleste steder langs det cirka 17,5 kilometer lange dige er skiltene med cykling forbudt blevet taget ned, men ifølge digelagets formand vil de komme op igen, så snart man har fået fat i nogle nye skilte. Det lokale politi har modtaget digelagets politianmeldelse, hvori digelaget fortæller, at der mangler ni skilte fra Havlykkevej og sydover.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Ulovlige skilte taget ned ulovligt

Digelag politianmelder sagen, der angiveligt er et tilfælde af selvtægt. Nye skilte på vej.
11. oktober 2019 kl. 18:00 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

SYDFALSTER Har man indenfor de sidste halvanden til to døgn gået en tur på det Falsterske Dige, har man måske bemærket en vis skilteforandring.

Med undtagelse af nogle få steder er al skiltning med cykling forbudt blevet fjernet på diget.

Miljø- og fødevareklagenævnet har erklæret, at skiltene er sat op ulovligt. I mandags var sidste chance for digelaget til at fjerne cykling forbudt-skiltene på diget, efter at Guldborgsund Kommune havde udstedt andet påbud om at fjerne skiltene.

Betyder dette, at digelaget nu har efterkommet kommunens krav?

Nej er svaret fra Det Falsterske Digelags formand Søren Bjerregaard.

- Nej nej, selvfølgelig har vi ikke det. Vi passer på diget jo. Det er slet ikke konstrueret til cykling, fortæller Søren Bjerregaard.

I Guldborgsund Kommune undrer man sig over den pludseligt manglende skiltning, og fortæller, at man heller ikke har haft noget at gøre med skiltene.

- Vi har ingen rettighed til at gøre noget som helst, så det er ikke vores medarbejdere eller andre i kommunen, der har gjort noget. Vi har ingen rettigheder til at gøre noget på diget. Det er digelaget, der ejer ejendommen og skal foranlediges til at overholde det påbud, vi har udstedt. Gør de ikke det, så er det vi går i gang med politianmeldelsen, forklarer Flemming Cordes, der er leder af naturafdelingen i Guldborgsund Kommune.

Hvem der så har taget skiltningen på diget ned, er derfor uklart. Men der er åbenbart tale om selvtægt.

- Det må man klart sige. Man må ikke stjæle eller sætte skilte op på en anden mands ejendom uden tilladelse. Så det er noget rod, fortæller Frederik Cordes.

Meldingen er derfor også kontant fra digelaget.

- Det er trist, at folk går ud og laver selvtægt, og selvfølgelig er det meldt til politiet. Og så bliver skiltene sat op igen for i øvrigt, fortæller Søren Bjerregaard, der lover, at nye skilte bliver sat op igen hurtigst muligt.

- Og så må vi bestille en hel palle. Det duer ikke. Man kan ikke bare gå og lave selvtægt i Danmark. Danmark er en retsstat, og vi har ret til at klage over den afgørelse. Det er os, der fjerner skiltene, hvis vi vurderer, at sidste mulighed er udtømt, fortsætter han, og siger samtidig, at han synes, det er for dårligt, at borgmester John Brædder (G) har sagt, at man fra kommunens side ville pille skiltningen ned.

- Når nogle magthavere udtrykker noget, er der altid nogle svage sjæle, der mener, de skal føre det ud i livet, siger Søren Bjerregaard.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce