Annonce
Guldborgsund

Ulovlige skilte taget ned ulovligt

De fleste steder langs det cirka 17,5 kilometer lange dige er skiltene med cykling forbudt blevet taget ned, men ifølge digelagets formand vil de komme op igen, så snart man har fået fat i nogle nye skilte. Det lokale politi har modtaget digelagets politianmeldelse, hvori digelaget fortæller, at der mangler ni skilte fra Havlykkevej og sydover. Foto: Claus Hansen

Digelag politianmelder sagen, der angiveligt er et tilfælde af selvtægt. Nye skilte på vej.

SYDFALSTER Har man indenfor de sidste halvanden til to døgn gået en tur på det Falsterske Dige, har man måske bemærket en vis skilteforandring.

Med undtagelse af nogle få steder er al skiltning med cykling forbudt blevet fjernet på diget.

Miljø- og fødevareklagenævnet har erklæret, at skiltene er sat op ulovligt. I mandags var sidste chance for digelaget til at fjerne cykling forbudt-skiltene på diget, efter at Guldborgsund Kommune havde udstedt andet påbud om at fjerne skiltene.

Betyder dette, at digelaget nu har efterkommet kommunens krav?

Nej er svaret fra Det Falsterske Digelags formand Søren Bjerregaard.

- Nej nej, selvfølgelig har vi ikke det. Vi passer på diget jo. Det er slet ikke konstrueret til cykling, fortæller Søren Bjerregaard.

I Guldborgsund Kommune undrer man sig over den pludseligt manglende skiltning, og fortæller, at man heller ikke har haft noget at gøre med skiltene.

- Vi har ingen rettighed til at gøre noget som helst, så det er ikke vores medarbejdere eller andre i kommunen, der har gjort noget. Vi har ingen rettigheder til at gøre noget på diget. Det er digelaget, der ejer ejendommen og skal foranlediges til at overholde det påbud, vi har udstedt. Gør de ikke det, så er det vi går i gang med politianmeldelsen, forklarer Flemming Cordes, der er leder af naturafdelingen i Guldborgsund Kommune.

Hvem der så har taget skiltningen på diget ned, er derfor uklart. Men der er åbenbart tale om selvtægt.

- Det må man klart sige. Man må ikke stjæle eller sætte skilte op på en anden mands ejendom uden tilladelse. Så det er noget rod, fortæller Frederik Cordes.

Meldingen er derfor også kontant fra digelaget.

- Det er trist, at folk går ud og laver selvtægt, og selvfølgelig er det meldt til politiet. Og så bliver skiltene sat op igen for i øvrigt, fortæller Søren Bjerregaard, der lover, at nye skilte bliver sat op igen hurtigst muligt.

- Og så må vi bestille en hel palle. Det duer ikke. Man kan ikke bare gå og lave selvtægt i Danmark. Danmark er en retsstat, og vi har ret til at klage over den afgørelse. Det er os, der fjerner skiltene, hvis vi vurderer, at sidste mulighed er udtømt, fortsætter han, og siger samtidig, at han synes, det er for dårligt, at borgmester John Brædder (G) har sagt, at man fra kommunens side ville pille skiltningen ned.

- Når nogle magthavere udtrykker noget, er der altid nogle svage sjæle, der mener, de skal føre det ud i livet, siger Søren Bjerregaard.

For en kort bemærkning var skiltet ved adgangen fra Marielyst Torv skiftet ud med et blåt cykelsti-skilt. Dette er dog efterfølgende blevet fjernet igen. Foto: Claus Hansen
Med enkelte undtagelser er skiltningen taget ned. Foto: Claus Hansen
10-10-2019. Foto Claus Hansen. Diget på Marielyst. Cykling forbudtsskilte er nu blevet fjernet fra diget på Marielyst. Foto: Claus Hansen
  • De fleste steder langs det cirka 17,5 kilometer lange dige er skiltene med cykling forbudt blevet taget ned, men ifølge digelagets formand vil de komme op igen, så snart man har fået fat i nogle nye skilte. Det lokale politi har modtaget digelagets politianmeldelse, hvori digelaget fortæller, at der mangler ni skilte fra Havlykkevej og sydover. Foto: Claus Hansen
  • For en kort bemærkning var skiltet ved adgangen fra Marielyst Torv skiftet ud med et blåt cykelsti-skilt. Dette er dog efterfølgende blevet fjernet igen. Foto: Claus Hansen
  • Med enkelte undtagelser er skiltningen taget ned. Foto: Claus Hansen
  • 10-10-2019. Foto Claus Hansen. Diget på Marielyst. Cykling forbudtsskilte er nu blevet fjernet fra diget på Marielyst. Foto: Claus Hansen
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Annonce
Annonce
Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

112

14-årig dreng meldt savnet

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

112

Bil i brand på motorvejen

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem