cookie-og-privatlivspolitik
Kristian Hjorth, Charlotte Møller Kristiansen (i midten) og Jeanne Juul Lind Nielsen er klar til at møde de unge i Headspaces lokaler i Dronningensgade 10B.

2

Billeder

Kristian Hjorth, Charlotte Møller Kristiansen (i midten) og Jeanne Juul Lind Nielsen er klar til at møde de unge i Headspaces lokaler i Dronningensgade 10B.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Unge får nemmere ved at opsøge hjælp

Ungerådgivningscentret Headspace åbner nu for, at unge kan komme ind fra gaden uden at have bestilt tid
02. maj 2021 kl. 19:24 Af Niki Treumer Mogensen

NYKØBING Der har allerede været liv i Headspaces nye lokaler i Dronningensgade 10B i Nykøbing i nogle uger, men nu åbner stedet for alvor.

Huset, hvor unge mellem 12 og 25 kan få gratis hjælp og vejledning, tager fra tirsdag imod unge, der kommer ind fra gaden.

Hidtil har det kun været muligt at få samtaler, hvis der var bestilt tid på forhånd, og centerchefen i Headspace på Lolland-Falster, Kristian Hjorth, tror, at ændringen vil gøre en forskel.

- Forhåbentlig hjælper det med at fjerne den barriere, der kan være for unge, når de skal opsøge hjælp. De kan skrive eller ringe anonymt, men nogle gange skal man som ung måske lige tage tilløb, før man beder om hjælp, siger han og fortsætter:

- Det kan gøre ondt at skulle formulere ting, der gør ondt og så bliver mere virkelige, når man opsøger hjælp. Derfor er det så vigtigt, at der er nogen at tale med om det, der er svært.

Annonce

Tilbuddet har de første uger oplevet, at der er blevet ringet op og lagt på igen, eller at unge går forbi udenfor og kigger lidt ind. Begge dele er helt okay, siger centerchefen.

- Man kan også komme og se, hvordan her ser ud, og så gå igen, uden at vi skal vide hvorfor, siger han.


Søger frivillige

Headspace har små 30 centre landet over, og dette forår åbner organisationen i Nakskov og Nykøbing. Det sker med støtte fra Hempel Fonden.

Foruden Kristian Hjorth er der ansat tre ungerådgivere på Lolland-Falster. Charlotte Møller Kristiansen er fast i Nykøbing, mens Jeanne Juul Lind Nielsen deler sin tid mellem Nykøbing og Nakskov, hvor den tredje er fast.

Dertil kommer fremskudte medarbejdere fra kommunen og psykiatrien, der også fungerer som brobyggere til disses respektive tilbud.

Annonce

Endelig er der de frivillige, som modtager grundig oplæring. Målet er at have 30 i Nykøbing til at tale med unge eller udbrede kendskabet til huset. Endnu er der plads til flere, og man er meget velkommen til at henvende sig til Kristian Hjorth på krhj@headspace.dk eller 9292 2889, hvis man vil høre mere.


Omgivelser er vigtige

Før de første samtaler med unge blev adressen indrettet til formålet med sofaer og i alt tre samtalerum. Det er blevet hyggeligt, mener Kristian Hjorth, og det var netop målsætningen:

- Det skal på ingen måde signalere institution, for det er vi ikke, det skal signalere noget varmt og godt.

Det kan unge komme forbi og se, nu der er lempet for coronarestriktionerne. Netop genåbningen kan give ekstra behov for tilbud som Headspace, mener Kristian Hjorth.

- Mange mennesker har haft det svært under nedlukningen, men vi ved også, at der er nogle, der trives meget godt med det, og nu, når der genåbnes, kan der være problemer, der dukker op igen, siger han.

Annonce

Åbningstiden er tirsdag- torsdag klokken 12 til 18. Det er også muligt at ringe ind på 8141 7478, og endelig er der en chatfunktion på Headspaces hjemmeside, der har længere åbningstider.

Stedet arbejder stadig på at blive mere kendt, men en gavmild donor har allerede bemærket det.

- Vedkommende har doneret 10.000 kroner, som vil gå til arbejdet med de unge, og det er rigtig fedt, at der er nogen, der hilser os velkommen på den måde, siger centerlederen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE