Annonce
Guldborgsund

Unge får nemmere ved at opsøge hjælp

Kristian Hjorth, Charlotte Møller Kristiansen (i midten) og Jeanne Juul Lind Nielsen er klar til at møde de unge i Headspaces lokaler i Dronningensgade 10B. Foto: Ingrid Riis

Ungerådgivningscentret Headspace åbner nu for, at unge kan komme ind fra gaden uden at have bestilt tid

NYKØBING Der har allerede været liv i Headspaces nye lokaler i Dronningensgade 10B i Nykøbing i nogle uger, men nu åbner stedet for alvor.

Huset, hvor unge mellem 12 og 25 kan få gratis hjælp og vejledning, tager fra tirsdag imod unge, der kommer ind fra gaden.

Hidtil har det kun været muligt at få samtaler, hvis der var bestilt tid på forhånd, og centerchefen i Headspace på Lolland-Falster, Kristian Hjorth, tror, at ændringen vil gøre en forskel.

- Forhåbentlig hjælper det med at fjerne den barriere, der kan være for unge, når de skal opsøge hjælp. De kan skrive eller ringe anonymt, men nogle gange skal man som ung måske lige tage tilløb, før man beder om hjælp, siger han og fortsætter:

- Det kan gøre ondt at skulle formulere ting, der gør ondt og så bliver mere virkelige, når man opsøger hjælp. Derfor er det så vigtigt, at der er nogen at tale med om det, der er svært.

Tilbuddet har de første uger oplevet, at der er blevet ringet op og lagt på igen, eller at unge går forbi udenfor og kigger lidt ind. Begge dele er helt okay, siger centerchefen.

- Man kan også komme og se, hvordan her ser ud, og så gå igen, uden at vi skal vide hvorfor, siger han.

Mennesker er forskellige, og nogle vil også reagere anderledes på genåbningen end andre, mener Kristian Hjorth fra Headspace, der er klar til at støtte unge. Foto: Ingrid Riis

Søger frivillige

Headspace har små 30 centre landet over, og dette forår åbner organisationen i Nakskov og Nykøbing. Det sker med støtte fra Hempel Fonden.

Foruden Kristian Hjorth er der ansat tre ungerådgivere på Lolland-Falster. Charlotte Møller Kristiansen er fast i Nykøbing, mens Jeanne Juul Lind Nielsen deler sin tid mellem Nykøbing og Nakskov, hvor den tredje er fast.

Dertil kommer fremskudte medarbejdere fra kommunen og psykiatrien, der også fungerer som brobyggere til disses respektive tilbud.

Endelig er der de frivillige, som modtager grundig oplæring. Målet er at have 30 i Nykøbing til at tale med unge eller udbrede kendskabet til huset. Endnu er der plads til flere, og man er meget velkommen til at henvende sig til Kristian Hjorth på krhj@headspace.dk eller 9292 2889, hvis man vil høre mere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Omgivelser er vigtige

Før de første samtaler med unge blev adressen indrettet til formålet med sofaer og i alt tre samtalerum. Det er blevet hyggeligt, mener Kristian Hjorth, og det var netop målsætningen:

- Det skal på ingen måde signalere institution, for det er vi ikke, det skal signalere noget varmt og godt.

Det kan unge komme forbi og se, nu der er lempet for coronarestriktionerne. Netop genåbningen kan give ekstra behov for tilbud som Headspace, mener Kristian Hjorth.

- Mange mennesker har haft det svært under nedlukningen, men vi ved også, at der er nogle, der trives meget godt med det, og nu, når der genåbnes, kan der være problemer, der dukker op igen, siger han.

Åbningstiden er tirsdag- torsdag klokken 12 til 18. Det er også muligt at ringe ind på 8141 7478, og endelig er der en chatfunktion på Headspaces hjemmeside, der har længere åbningstider.

Stedet arbejder stadig på at blive mere kendt, men en gavmild donor har allerede bemærket det.

- Vedkommende har doneret 10.000 kroner, som vil gå til arbejdet med de unge, og det er rigtig fedt, at der er nogen, der hilser os velkommen på den måde, siger centerlederen.

  • Kristian Hjorth, Charlotte Møller Kristiansen (i midten) og Jeanne Juul Lind Nielsen er klar til at møde de unge i Headspaces lokaler i Dronningensgade 10B. Foto: Ingrid Riis
  • Mennesker er forskellige, og nogle vil også reagere anderledes på genåbningen end andre, mener Kristian Hjorth fra Headspace, der er klar til at støtte unge. Foto: Ingrid Riis
Annonce
Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Annonce
Annonce
Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken